Обща информация

Резервация

Цени и условия

За хотела

Екскурзии

← Обратно към всички екскурзии по програмата.

Крайбрежието на Амалфи

Екскурзия към програмата Почивка в Италия - Рим, Неапол, Соренто, Капри - пролет 2012

Екскурзията "[NAME]" може да посетите като част от ваканционната ни програма "Почивка в Италия - Рим, Неапол, Соренто, Капри - пролет 2012" - за повече информация за програмата натиснете тук.

Цена: 59 €

Всяка точка от Сорентинския полуостров примамва с хубаво време, забележителности, разказващи историята на света, уютни места за хапване и пийване и изключителна гостоприемност. Амалфи е живописен морски курортен град в областта Кампания, провинция Салерно. Разположен е на северния бряг на Салернския залив. Малки китни постройки са "кацнали" по склона на хребета Монти-Латари. Всеки предмет тук разказва своята история, тя е и гръцка, и римска, и византийска. Амалфи е един от най-очарователните плажове. Китния морски курорт е малко по-евтин от Неапол и не е чак толкова популярна дестинация като “града на мафията & пицата”, което го прави предпочитана точка, ако искате да видите нещо по-различно и нестандартно.

Още от пролетта Амалфи се пълни с туристи от различни краища на света. Градчето примамва най-вече с местоположението си, което е доста стратегическо. Намира се изключително близо до Соренто, както и до популярният остров Капри.

Градчето, което през 9-ти век е било морска република, представлявало голяма морска сила с население около 70 000 души. Днес е известно като една от трите перли на La Costiera Amalfitana (Амалфитанското крайбрежие), редом до Соренто и Позитано. Тези места са били любимо място за почивка на неаполитанската аристокрация. Още от времето на английския крал Едуард много представители на британското висше общество прекарвали голяма част от времето си по крайбрежието.

Единственият път около брега датира от средата на ХVIII в., когато местни работници го прокарват, за да може крал Фердинанд II Бурбон да мине от там с каляската си. По-късно богаташи, както и звезди от шоубизнеса, използвали малките пътища, виещи се около Салернския залив, за да впечатляват любимите си с изящни и скъпи коли.

Амалфийският бряг е дълъг около 40 км, като по цялото му протежение е пълно с малки заливчета, скрити в стремглаво наклонените склонове пещери, надвиснали скали и проломи. На места зигзагообразният крайбрежен път изглежда дори страшно, но гледките към Тиренско море са повече от уникални.

Днес доста туристи идват в Амалфи заради спокойната атмосфера и красивите забележителности, които могат да се видят тук. Голямата катедрала тук е построена през 13 в. Непосредствено до нея се намира т.нар Света обител на Рая, която е забележителна с 12-те си колони, построени в арабски стил. В нея може да видите още старинни красиви мозайки и картини.

  от 0 лв
7 нощувки, HB, със самолет

Резервирай сега

Почивка в Италия - гарантирани групи

Други гарантирани групи