Обща информация

Резервация

Цени и условия


7 нощувки

Самолет

Обогатен пълен пансион

01.01.1970

Комбинирана почивка на Канарските острови - Тенерифе и в Барселона

587 наши клиенти пътуваха по тази програма от 2019г. до 2023г.

Очаквайте между 1 и 15 ноември публикуването на всички дати и цени за 2024 година и отварането на записванията по програмата. Ако желаете да научите първи, запишете се за бюлетина ни.

Предимства на програмата

  • Единствен за България туристически продукт, съчетаващ космополитната Барселона с екзотичните Канарски острови!
  • Панорамна обиколка на Барселона, включена в цената.
  • Организирани екскурзии, разкриващи всички тайни на остров Тенерифе. Ще посетим величествения вулкан Тейде, мистичния остров Ла Гомера, вторият най-важен град на острова - Ла Лагуна и столицата - Санта Круз. Също така ще посетим Loro Park - най-голямата атракция на Канарите, където ще се срещнете отблизо с делфини, косатки, морски лъвове, пингвини от Южния полюс, горили от Африка, огромни сухоземни и водни костенурки, крокодили, стотици видове пеперуди и папагали, тигри и дори червена панда.
  • Опитен български водач, който придружава групата по време на цялата почивка.
  • Включени в цената 2 екскурзии и всички трансфери от летищата до хотелите и обратно!

→ Комбинираната програма до остров Тенерифе и Барселона се предлага и през месец юли 2023 г..

→ Имаме и директна чартърна програма в Северно Тенерифе с полети София-Тенерифе в двете посоки и избор от 6 дати от 24 юли до 28 август на цена от 1819 лв. за ранни записвания.

→ Ако търсите пълен релакс и почивка в хотели висока категория без екскурзионна програма, може да изберете програмата ни в Южно Тенерифе, която предоставя избор от 15 от най-реномираните хотели в световноизвестните плажни курорти на Тенерифе - Плая де лас Америкас и Коста Адехе на ценa от 1049€ на човек за 7 нощувки със закуска и вечеря.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Дати и цени:

Очаквайте между 1 и 15 ноември публикуването на всички дати и цени за 2024 година и отварането на записванията по програмата. Ако желаете да научите първи, запишете се за бюлетина ни.

Цената включва:

  • Директен чартърен полет със самолет на "Bulgaria Air" с включени летищни такси на 04.09.2023 г. по маршрута София – Тенерифе.
  • Директен полет на авиокомпания "Vueling" с включени летищни такси по маршрута Тенерифе – Барселона на 10.09.2023 г.
  • Директен полет на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси по маршрута Барселона – София на 11.09.2023 г.
  • Ръчен салонен багаж - до 10 кг.
  • Чекиран багаж - до 15 кг.
  • 1 нощувка със закуска в хотел "Viladecans" 3* в Барселона.
  • Полудневна екскурзия в Барселона с водач на български език.
  • 6 нощувки на база обогатен пълен пансион /закуска, обяд и вечеря + вино и минерална вода за обяд и вечеря/ в хотел "Checkin Concordia Playa" 4* или подобен на Тенерифе.
  • Трансфер летище - хотел - летище в Тенерифе и Барселона.
  • Полудневна екскурзия в Пуерто де ла Крус с екскурзовод на български език.
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "EUROINS".
  • Представител на български език по време на престоя.

Цената не включва:

  • Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава).
  • Допълнителни екскурзии.
  • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт.
  • Разходи от личен характер.
  • Туристическа такса - в случай че бъде въведена такава.

Отстъпки:

  • Отстъпка за допълнително легло в двойна стая: 30 лв.
  • Отстъпка за дете от 2 г. до 11,99 г., настанено на допълнително легло с двама пълноплащащи възрастни в двойна стая: 200 лв.
  • Дете до 1,99 г. - безплатно.

Доплащания:

  • Единична стая - 440 лв.
  • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 г. до 75 г.: 8 лв. за 9 дни; от 76 г. нагоре: 29 лв. за 9 дни.

Допълнителни екскурзии:

  • Национален парк “Тейде” - полудневна екскурзия - 44 €/ 86 лв. за възрастен / деца до 10,99 г. - 22 €/ 43 лв.
  • Ла Лагуна и Санта Круз - полудневна екскурзия - 40 €/ 78 лв. за възрастен / деца до 10,99 г. - 20 €/ 39 лв.
  • Обиколка на острова - целодневна екскурзия - 60 €/ 119 лв. за възрастен / деца до 10,99 г. - 30 €/ 60 лв.
  • Лоро Парк - полудневна екскурзия - 60 €/ 118 лв. за възрастен / деца до 10,99 г. - 31 €/ 60 лв.
  • О-в Ла Гомера - целодневна екскурзия с включен обяд - 110 €/ 216 лв. за възрастен / деца до 10,99 г. - 58 €/ 113 лв.

    Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 25 записани туристи!

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

София – Тенерифе /04.09.2023 г./

Отпътуване от летище София (Т2) с директен чартърен полет на авиокомпания “Bulgaria Air”. Пристигане на летището в Тенерифе. Трансфер до хотела. Обяд. Информационна среща.

Пуерто де ла Крус (панорамна пешеходна обиколка, включена в цената)

Пуерто де ла Крус е един от основните туристически курорти на Канарските острови. Старият град привлича със своята неповторима атмосфера, многобройни ресторантчета, магазинчета и красиво оформени площади. Ще се разходим по тесните калдъръмени улички на рибарското пристанище, за да се насладим на старинната архитектура, чиито най-ярки образци са: къщата „Миранда”, къщата „Консисториалес”, параклиса „Свети Телмо”, крепостта „Сан Фелипе” и кметството. След това ще стигнем до основната забележителност - църквата „Нуестра Сеньора де ла Пена”. В нея се намира покровителката на града „Девата Кармен”. В Пуерто де ла Крус се намира и един от най-екзотичните комплекси за отдих - изкуственото езеро с вода от океана - плаж „Лаго Мартианес”.

Вечеря. Нощувка.
2

Пуерто де ла Крус – Тейде – Пуерто де ла Крус

Закуска. Свободно време за плаж или възможност за допълнителна полудневна екскурзия до Тейде.

Вулканът Тейде е една от най-големите геоложки забележителности в света. Пътят ни ще премине през типични местни селца, красиви борови гори, сменяйки пейзажите от тропическа към алпийска растителност, за да стигнем до „Национален парк Тейде”. Там ще имате свободно време, за да се насладите на един от най-впечатляващите вулканични пейзажи. Ще продължим към скалните образувания „Рокес де Гарсия“ и наблюдателната площадка в долината Уканка. На връщане ще минем покрай Центъра за проучване и изследване на атмосферата и през град Есперанса, за да се приберем в Пуерто де ла Крус.

Обяд. Вечеря. Нощувка.

3

Пуерто де ла Крус – Икод де лос Винос – Гарачико – Плая де лас Америкас – Канделария – Пуерто де ла Крус

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителна екскурзия - "Обиколка на острова".

Ще посетим градчето Икод де лос Винос - известен винарски район, където се намира дървото, символ на Канарските острови „Драго Миленарио”. Маршрутът ни ще продължи към град Гарачико и внушителните скали, познати като „Гигантите”. Ще спрем за свободно време и разходка в Плая де лас Америкас – един от основните туристически центрове на острова. След почивката продължаваме към град Канделария, за да посетим покровителката на Канарските острови - „Девата на Канделария”.

Обяд. Вечеря. Нощувка.
4

Пуерто де ла Крус – Ла Лагуна – Санта Крус – Пуерто де ла Крус

Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание - Ла Лагуна и Санта Крус.

В първата част от нашата екскурзия ще разгледаме Ла Лагуна - главен град през 15-ти век, привличащ днес със своята старинна колониална архитектура. Ще видим площад „Аделантадо”, църквата „Сантисимо Кристоде ла Лагуна” и ще посетим стария град, за да усетим духа на миналото. Продължаваме с посещение на настоящата столица на Тенерифе - Санта Крус. С панорамна обиколка ще видим най-емблематичните части на града като площад Испания, площад Канделария, операта „Аудиторио”, пристанището и улица „Кастило”. Свободно време за разходка.

Обяд. Вечеря. Нощувка
5

Пуерто де ла Крус – Ла Гомера

Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание - Ла Гомера.

Трансфер до пристанището на Лос Кристиянос и отпътуване с ферибот до Сан Себастиян де Ла Гомера, столицата на острова. Оттам започва нашата екскурзия към парка „Гаранхой” - природен резерват и нацинално наследство в списъка на Юнеско. Ще минем през градчетата Лас Росас и Агуло, а след обяда ни в местен ресторант, ще се върнем през долината Хермигуа до Сан Себастиян де ла Гомера, където ще видим църквата „Успение” и кулата „Ел Конде”. Свободно време за разходка.

Обяд. Вечеря. Нощувка
6

Пуерто де ла Крус – Лоро Парк

Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание - Лоро парк.

Това е едно от най-екзотичните места на Тенерифе. Ще имате възможността да се разходите през ботаническа градина, разположена на 135 000 кв.м., да видите горили, леопарди, тигри, черни пантери, крокодили, пингвини, розово фламинго и много други морски и сухоземни обитатели. „Планетата на пингвините” (най-големият пингвинариум в света) е една от атракциите на парка, а в аквариума освен да се порадвате на многобройните му обитатели, ще можете да минете и под тунела на акулите. Различните шоу спектакли с папагали, делфини, тюлени и косатки ще допълнят приятните ви емоции и изживявания в парка.

Обяд. Вечеря. Нощувка.

7

Тенерифе

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Отпътуване за Барселона с директен полет на авиокомпания "Vueling". Кацане на летище El Prat Barcelona. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
8

Барселона – София

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Екскурзия до Барселона (панорамна обиколка, включена в цената).

Обиколка и разходка с автобус и екскурзовод на български език из най-интересните и емблематични за града забележителности и монументи: Триумфалната арка, хълма Монтжуик, площад Испания и Саграда Фамилия, площад Каталуния. Свободно време за разглеждане на забележителностите около Ла Рамбла – Готическия квартал и площад Каталуния, около който се намират едни от най-известните магазини в целия град.

Отпътуване за София с директен полет на авиокомпания "Wizz Air". Кацане на летище София (Т2) в 01:10 ч. на следващия ден.

Допълнителна информация:

Последователността на провеждане на екскурзиите се определя на място.


Полетна информация

Разписание:
Полет Излита/Каца
София [SOF] Т2 - Тенерифе [TFN]
FB5467 /04.09.2023 г./ 09:20 – 12:25
Тенерифе [TFN] - Барселона [BCN]
VY3211 /10.09.2023 г./ 10:20 – 14:40
Барселона [BCN] - София [SOF] Т1
W64406 /11.09.2023 г./ 21:15 – 01:10

Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Моля да имате предвид, че дори да има обявено закъснение на полета, това няма отношение към
часа на чекиране. Т.е. вие трябва да бъдете на летището в посочения в програмата час.

Условия за резервации

  • при записване се внася депозит в размер на 20% от сумата на договора;
  • пълно плащане - до 45 дни преди датата на заминаване.

Условия за анулациии

  • при отказ до 18:00 часа на 1-вия работен ден, следващ деня, в който е сключен договора – 0% от крайната цена на пакета;
  • при отказ след 18:00 на 1-ия работен ден за Туроператора, следващ деня, в който е сключен Договора до 45-ия ден включително преди датата на заминаване - 20% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 44-ия до 30-ия ден включително преди датата на заминаване – 30% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 29-ия до -15-ия ден включително преди датата на заминаване – 75% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 14-ия ден преди датата на заминаване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – 100% от крайната цена на пакета.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

За хотела

Екскурзии

Оценка от наши клиенти, пътували по програмата (18 оценки)

4.5

Програмата като цяло

4.4

Представителя на Профи Турс

4.4

Допълнителните екскурзии

4.4

Трансферите и автобусите

4.1

Полетите

Оценка за Viladecans 3*/Checkin Concordia Playa 4* (10 оценки)

4.1

Хотела/хотелите като цяло

4.2

Съотношение качество/цена

4.7

Местоположение

4.5

Персонал/обслужване

4.2

Стаи/настаняване

4.5

Храна

  от 0 лв
1 нощувка в Барселона и 6 нощувки на о-в Тенерифе в х-ли 3*/4*
ново предложение

Резервирай сега

Почивка в Испания - гарантирани групи

Други гарантирани групи