Начало » Почивки в България » Почивка на море

Промоции за Почивка на море

Почивка на море

Онлайн резервация на почивка на море в над 150 хотела в над 25 морски курорта в България. На море в Слънчев Бряг, Несебър и Свети Влас, Поморие, Созопол и Приморско, Златни Пясъци, Гранд хотел Варна и Св. Константин и Елена, Ривиера, Балчик и Каварна и още. Сравнете бързо и лесно цените на хотелите и резервирайте своята почивка на море България сега с най-удобната онлайн резервация на българския пазар! Гарантирайте си спокойна почивка с договор с лицензиран туроператор с над 13 години опит.

Ахелой
Ахелой е малко туристическо селце, което е разположено между Равда и Поморие. През Ахелой преминава основният път, който свързва Бургас и Варна, така по време на туристическия сезон често се получават задръствания. Ахелой е известен с историческата битка от 917 година, когато българите, предвождани от Цар Симеон, побеждават византийците.

Почивка на море в Албена
Курортът Албена е подходящ за семейна почивка. Той е относително спокоен, в сравнение с по-големите курорти като Слънчев бряг и Златни пясъци. Само на 10 километра от Албена се намира Ботаническата градина в Балчик, съдържаща уникални растения, както и архитектурно-парковият комплекс Дворецът, който е резиденция на румънската кралица Мария в началото на 20 век. Албена е разположен в близост и до резервата Балтата, който представлява лонгозна гора край река Батова.
Почивка на море в Ахтопол
Град Ахтопол се намира на 87 км югоизточно от Бургас и 477 км югоизточно от София. Това е морски курорт, разположен на скалист полуостров в подножието на планина Странджа. Тук слънчевите дни са повече от където и да било другаде по българското черноморие, а температурата на водата е по-висока (около 25оC). Плажната ивица, покрита със ситен пясък, е дълга 2 км. Ахтопол е идеално място за почивка на хора, търсещи спокойствие и усамотение.
Почивка на море в Балчик
Балчик е град в Североизточна България, намира се в Добричка област и е близо до Варна. Градът е административен център на община Балчик.
Намира се на черноморския бряг — в близост до курортите Албена, Кранево и град Каварна. Геоложката основа е от бял варовик. Като цяло температурата на морската водата е 2–3 градуса по-ниска отколкото по южното българско Черноморие.
Почивка на море в Бургас
Град Бургас се намира в Източна България, на южното Черноморие. Разположен е на 385 км от град София, на 267 км от град Пловдив и 133 км от град Варна. Надморската височина на града е между 2 и 27 метра. Тук се намира международното и първото по натовареност летище и пристанището с най-голям товарооборот в България.
Почивка на море в Бяла
Бяла се намира на 50 км от Варна и на 70 км от Бургас. В града има етнографски парк, а наблизо е разположен палео-геоложкият обект Белите скали. Бяла е едно чудесно място за отдих, за което благоприятства съчетанието на планински и морски климат. Плажът на Бяла е сред най-чистите в България.

Почивка на море в Гранд Хотел Варна
Комплекс "Гранд Хотел Варна" е част от курорта "Св. Константин и Елена" - най-старият курорт на българското черноморие. Красивият комплекс се намира сред прекрасен парк с естествена растителност.
Почивка на море в Дюни Роял Резорт
Ваканционното селище предлага настаняване основно в три висококатегорийни хотела- Зеленика, Марина и Пеликан, които са разположени сред свежа зеленина. Има добре развита инфраструктура и изградени спортни съоражения, атракционни заведения, ресторанти с шоу програми и барове, които са неразделна част от активната почивка на летовницит.


Почивка на море в Златни пясъци
Курортът е втория по големина на крайбрежието, разположен по протежението на брега на Черно море.През летния сезон курорт Златни пясъци предлага всички категории хотели, от евтини хотели две звезди, три звезди до луксозни хотели в Златни пясъци от четири звезди както и сървиз ''all inclusive''.
Почивка на море в Каварна
Град Каварна се намира в северната част на нашето Черноморие, върху скалисто плато над морския бряг на Добруджа. Градът се намира на около 60 км от Варна. Каварна се е утвърдила като рок столица на България.

Почивка на море в Китен
Китен е известен морски курорт в България. Намира се на около 446 км от София и 56 км от Бургас. Легендата разказва за мома на име Стана, която избягала от султанския харем. Учуден от смелостта и султанът обещал да освободи земята, която тя можела да обходи с кон. Жребецът и издъхнал след целодневна езда на един от плажовете, който и до днес се нарича Атлиман-заливът на коня.
Почивка на море в Кранево
Кранево е наистина хубаво място за морски туризъм между популярните курорт "Албена" и Варна (26 км). Това всъщност е малко село току на морския бряг в община Балчик , област Добрич . Старото му име е Екрене (на турски). Но всъщност Кранево произлиза от името на крепоста Кранеа, съществувала на същото место през средните векове.

Почивка на море в Лозенец
Лозенец е село в Югоизточна България. То се намира в община Царево, Област Бургас. До 1931 година Лозенец е населена местност Ембелец, част от град Василико (днес Царево), по името на едноименния нос Амбелиц (Лозенец).

Почивка на море в Несебър
Градът е уникален за България и туризма по черноморието. Той се посещава от хиляди почиващи всяка година. Климатът му се характеризира с топло и сухо лято и мека зима. В епохата на ранното средновековие е бил усилена крепост (7 в.пр.н.е.), като част от археологическите останки са атракция и в наши дни. Населените му е около 10000 жители. Плажовете му са покрити със златист дрено-зърнест пясък.
Почивка на море в Обзор
Обзор е морски курорт, известен като перлата на българското Черноморие. Намира се на около 65 км от Варна, 73 км от Бургас и 530 км от София. Обзор е разположен по ридовете на Стара планина, които се спускат към морето. Това е курортът с най-дългата плажна ивица (6 км ).
Почивка на море в Поморие
Град Поморие се намира на тесен скалист полуостров, вдаден 3,5 км в Черно море, на 20 км северно от Бургас и на 18 км южно от Слънчев бряг. Градът е основан с името Анхиало в края на V в.пр.Хр. Голяма част от жителите му били траки. От самото си основаване, чак до началото на миналия век, той е от най-важните черноморски градове по българските земи. Особено голям разцвет достига по време на римското владичество. Тогава градът става епископски център и сече собствени монети.

Почивка на море в Почивка на море във Varna
Градът е разположен на северния и западния бряг на Варненския залив и североизточния бряг на Варненското езеро. Южно от протока, свързващ залива и езерото, са единствено кварталите Аспарухово и Галата. На северния бряг са разположени основната промишлена зона и пристанищният комплекс. Североизточно от тях са разположени централната градска част с историческия център (т.нар. „гръцка махала“) и градски плаж.
Почивка на море в Приморско
Приморско е един от известните морски курорти в България. Приморско се намира на около 5 км от Китен, 55 км от Бургас и 442 км от София. Поради благоприятният си климат, прекрасна природа, исторически и културни паметници той е предпочитано място за почивка на море. Интересна част от историята на Приморско е свързана с древните траки, които са живеели по тези места.
Почивка на море в Равда
Равда - един от старите ни морски курорти, но вече значително модернизиран, с много частни хотели, затворени комплекси и апартаменти. Равда разполага с няколко обширни, красиви и чисти плажни залива, стигащи до съседния Несебър. Селището предлага различни спортни развлечения и плажове с фин пясък, спасители, плажни чадъри и шезлонги.
Почивка на море в Св.св.Константин и Елена
Курортен комплекс "Св. св. Константин и Елена" е най-старият български черноморски курорт. Намира се на 10 км североизточно от центъра на Варна и на 6 км от края на Варна . И той, както и всички бизки курорти и почивни станции административно се намират във варненския район Приморски.
Почивка на море в Свети Влас
Свети Влас е град в Югоизточна България. Той се намира в Община Несебър, Област Бургас. На 2 февруари 2006 г. с решение на правителството град Свети Влас придобива статут на град.

Почивка на море в Синеморец
Китното крайморско селце носи името си от 1930-та година , като преди това е било под името – Каланджа.Край Синеморец преминава и река Велека , която се слави за една от най-чистите и богати на риба реки в България.Синеморец е и едно от малкото места в България където все още се провеждат нестинарски танци.
Почивка на море в Слънчев бряг
Слънчев бряг е най-големият български курорт (с над 200 хотела), който се намира в южната част на българската черноморска ривиера на територията на Община Несебър.

Разположен е в залив във формата на полумесец, обърнат на изток. Северната част на курорта опира в полите на последните възвишения на Старопланинския масив, където граничи с град Свети Влас. Южната му част опира в разположения на полуостров древен град Несебър.

Почивка на море в Слънчев ден
Слънчев ден е морски комплекс, намиращ се на около 10 км от Варна и 8 км от Златни Пясъци. Слънчев ден представлява малък тих залив с чудесно, рядко срещано южно изложение, просторна плажна ивица с дължина 1 км, спокойно море с плитко пясъчно дъно, което плавно се свързва с брега, разкошен естествен парк с редки дървесни видове, извори с лечебна минерална вода и чист въздух.
Почивка на море в Созопол
Созопол е най-старият град по българското черноморско крайбрежие. Първото селище тук е възникнало в края на IV-III хилядолетие преди Христа. Подводните проучвания в акваторията на созополското пристанище разкриват останки от жилища, керамични съдове, каменни и костени оръдия на труда от бронзовата епоха.

Почивка на море в Царево
Град Царево е разположен на три малки полуострова и съответно на четири залива, което го прави уникален за България. Разположението на града наподобява това на Рио де Жанейро в много по-малък мащаб (многото заливи и малки плажове, близостта до планината). Бреговата ивица е много разчленена, редуват се скалисти полуострови с неголеми живописни плажове.
 

Календар

Февруари 2019
Март 2019
Април 2019
Май 2019
Юни 2019
Юли 2019
Август 2019
Септември 2019
Октомври 2019
Ноември 2019
Декември 2019
Януари 2020

Отзиви и мнения

Най-търсени

Топ предложения