Начало » Почивки в България » Спа и балнеология

Промоции за Спа и балнеология

Спа и балнеология

С нас може да резервирате на практика всеки спа хотел в България. Предлагаме ви избор от над 30 хотела в класическите спа дестинации Сандански, Велинград, Хисаря, Девин и Поморие от семпли 3-звездни хотели до 5-звезден лукс. Ако търсите бюджетна почивка, може да се насочите към Павел Баня или Сапарева Баня. Сравнете бързо и лесно цените на хотелите и резервирайте онлайн за 5 минути.

Спа почивка в Банкя
Разположен само на 17 километра западно от идеалния център на София, район Банкя е мястото с най-чистия въздух в столицата. Разположението на Банкя в подножието на Люлин планина, лекият планински бриз, богат на отрицателни йони и фоноциди и най-важното – лековитите минерални извори, са дадености, които определят развитието й през годините като национален курорт с профил лечение и рехабилитация на сърдечно-съдови заболявания.
Спа почивка в Благоевград
Благоевград е известен с красивия си център, направен от мрамор. Природните дадености на града са мекият климат, близостта на планината и многото паркове и градини. Благоевград е богат на културни забележителности. Особен интерес в културно отношение представлява квартал “Вароша” с уникалната си възрожденска архитектура, Исторически музей, църквата “Въведение Богородично” и много други забележителности, които го превръщат в любимо място за туристите и гражданите на града.

Спа почивка в Девин
Девин е град в Южна България, койо се намира в Западните Родопи, Област Смолян. Той е разположен близо до Пампорово и Чепеларе в Девинската планина. Градът е заобиколен от обширни борови и смърчови гори. Интересна места за посещение в района - язовир Доспат, язовир Беглика, многото екопътеки и места за къмпинги и еко туризъм.
Спа почивка в Долна баня
Град Долна баня се намира в Югозападна България в Горнобанската котловина на 640 м надморско равнище между планините Рила и Средна гора на 63 км от София 28 км от Самоков и на 68км от Смолян. Населението му е 5000 жители. Селището произхожда от траките и е било именувано Венетица. Балнеоложкият курот Долна баня е много популярен курорт поради топлите си минерални извори свежия планински въздух и богатата природа, разполага и с стадион и плувни басейни, което го прават любимо място за почивка ...
Спа почивка в Кюстендил
Град Кюстендил е разположен в западна България на 90км от София и на 70км от Благоевград. Разположен е в подножието на Осоговската планина на височина 525м на бреговете на река Банска. Кюстендил е известен балнеложки център. Околностите му са известни с безбройните овощни дървета.
Спа почивка в Павел Баня
Павел баня е уникално място в сърцето на Розовата долина. Природата го е дарила със 7 термални извори с лечебни свойства. Въпреки че градът е курорт, известен с оздравителното си действие, той е посещаван и от любителите и на другите видове туризъм. Сред забележителностите, които може да бъдат посети са Радучевата къща – на съратник на Левски, който му е давал подслон, Джанановата къща в село Габарево, където Левски основал революционен комитет.

Спа почивка в Поморие
Град Поморие се намира на тесен скалист полуостров, вдаден 3,5 км в Черно море, на 20 км северно от Бургас и на 18 км южно от Слънчев бряг. Градът е основан с името Анхиало в края на V в.пр.Хр. Голяма част от жителите му били траки. От самото си основаване, чак до началото на миналия век, той е от най-важните черноморски градове по българските земи. Особено голям разцвет достига по време на римското владичество. Тогава градът става епископски център и сече собствени монети.

Спа почивка в Сандански
Градът се намира в Санданско-Петричката котловина, в подножието на Пирин. Курортът отстои на почти еднакво разстояние от София и Солун и е важен център по международния главен път Е 79. През града минава и железопътна линия по трасето София - Кулата - Солун. Разстоянието от града до Егейско море и неговите курорти е 126 км. На 12 км. от Сандански се намира местността "Рупите" с храма св.Петка, построен от пророчицата Баба Ванга.
Спа почивка в Сапарева Баня
Градът е разположен на 75 км. югозападно от гр. София и на 56 км. от областния център Кюстендил. В близост до община Сапарева баня минава една от основните пътни артерии в страната – международен път Е79, част от международен транспортен коридор №4, чието икономическо значение за общината ще се увеличи след построяването на моста при Видин – Калафат.

В Сапарева баня има горещи минерални извори. Тук се намира единственият в България и континентална Европа гейзер-фонтан / 103ºС /.

...
Спа почивка в Св.св.Константин и Елена
Курортен комплекс "Св. св. Константин и Елена" е най-старият български черноморски курорт. Намира се на 10 км североизточно от центъра на Варна и на 6 км от края на Варна . И той, както и всички бизки курорти и почивни станции административно се намират във варненския район Приморски.
Спа почивка в Хисаря
Град Хисаря се намира в централната част на страната, под южните склонове на Средна гора, на 360 м н.в. Релефът е оформен от плавния преход от склоновете на Средна гора към Горнотракийската низина. Климатът е преходно-континентален с топла и мека зима. Снежната покривка се задържа средно 27 дни в годината. Пролетта е ранна и сравнително топла, лятото се характеризира с високи температури /юли и август/, ниска влажност и слаби ветрове.
Спа почивка във Велинград
Велинград е един от най-добрите планински места за почивка в България. Според някои статистики градът е най-посещаваният балнео курорт в страната. Балнеоложките и рехабилитационни процедури са задължителна част от центровете на всеки от хотелите във Велинград. Курортното градче се слави с най-високата концентрация на минерални извори в България.

 

Календар

Февруари 2019
Март 2019
Април 2019
Май 2019
Юни 2019
Юли 2019
Август 2019
Септември 2019
Октомври 2019
Ноември 2019
Декември 2019
Януари 2020

Отзиви и мнения

Най-търсени

Топ предложения