Обща информация

Резервация

Цени и условия


4 нощувки


Включена закуска

01.01.1970

София – Катания – Ачиреале – Етна – Таормина – Сиракуза – Ното – Катания – София

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати и цени:

Период: Цена BGN:
30.12.2016- 03.01.2017 1040 лв

Цената включва:

  • Самолетен билет за директен чартърен полет София - Катания - София с включени летищни такси на авиокомпания Mistral Air (в цената е включен 15 кг. чекиран и 5 кг. ръчен багаж);
  • Трансфер летище - хотел - летище;
  • 4 нощувки със закуски в хотел " Mercure Catania Excelsior 4*+ в Катания;
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“;
  • Представител на български език по време на целия престой.

Цената не включва:

  • Tакса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел: 4-8 EUR на турист на ден;
  • Новогодишна вечеря;
  • Допълнителни екскурзии;
  • Входни такси за обектни, мероприятия и прояви, посещавани по време на екскурзията;
  • Разходи от личен характер;
  • Пешеходна разходка в Катания на български език при минимум 25 записани туристи - 32 лева ;
  • Полудневна екскурзия до Ачиреале на български език при минимум 36 записани туристи - 46 лева ;
Целодневна екскурзия до Етна и Таормина на български език при минимум 36 записани туристи - 49 лева ; Целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното на български език при минимум 36 записани туристи - 112 лева ;

ДОПЛАЩАНЕ: Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен - 940 лева Допълнително легло в двойна стая за дете ( от 2 до 10.99 г.) - 920 лева

  • Единична стая: 1240 лв.
  • Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

    Програма:

    1 ДЕН - София – Катания

    Отпътуване в 17:15 ч. от Терминал 1 на летище София с директен чартърен полет. Пристигане Катания в 18:15 ч. Трансфер до хотела. Нощувка.

    2 ДЕН - Катания – Ачиреале

    Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: пешеходна разходка на Катания и/или полудневна екскурзия до Ачиреале. Посрещане на Новата 2017 Година! Нощувка.
    Пешеходна разходка в Катания: Пешеходна разходка в историческия център на Катания: Катедралата; Фонтанът със слона – символ на града; рибния пазар; главната търговска улица „Етна”.
    Полудневна екскурзия до Ачиреале: Името на град Ачиреале е свързано с легенда, която разказва за любовта между овчаря Ачи и морската нимфа Галатея. Полифем, който също обичал нимфата, от ревност хвърлил огромен камък върху овчаря и го убил. Милостивите богове превърнали Ачи в река, която тече през подземните пещери и се влива в морето, където той може да се докосне до своята любима нимфа Галатея, превърната в морска пяна.
    Разходка в прекрасния бароков център на Ачиреале: сградата на Общината, базиликата „Св. Себастиян“, катедралата „Мария Сантисима Анунциата“ с параклиса на света Венера, покровителка на града; църквата „Св. Доминик“ от 17 в. Не пропускайте да пиете от прекрасното ароматно сицилианско кафе, придружено с едно каноло – най-популярният сицилиански десерт по света, или други сладкиши, които най-често са хрупкави, ухаещи на канела, ядки, лимони и портокали.

    3 ДЕН - Етна – Таормина

    Закуска. Свободно време или по желание, при предварителна заявка и при подходящи метеорологични условия: целодневна екскурзия до Етна и Таормина. Нощувка.
    Целодневна екскурзия до Етна и Таормина: Отпътуване за Етна – най-високият действащ вулкан в Европа. Изкачване с автобуса по склоновете на Етна до до станция „Сапиенца“. Свободно време с възможност за самостоятелно разглеждане на страничните кратери „Силвестри“. По желание изкачване с лифт в подножието на централния кратер, на височина около 3000 м (само при благоприятни метеорологични условия).
    Билет за въжения лифт и джипове (доплаща се допълнително на място) – 63 евро/ 41 евро (за туристи от 4 до 12 г.) Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки. На място може да се наеме топло яке (3 евро).
    Отпътуване за Таормина. Свободно време с възможност за самостоятелно разглеждане на древногръцкия амфитеатър (входна такса: 10 EUR), търговската улица „Умберто I“ до площад „IX Април“, от където се открива прекрасна панорамна гледка към Йонийско море и континентална Италия. На площада се намира и известното кафене „Вундербар“, което са посещавали Ричард Бъртън и Елизабет Тейлър.


    4 ДЕН - Сиракуза – Ното
    Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното. Нощувка.
    Целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното: Ранно отпътуване за град Сиракуза – най-известната гръцка колония в Средиземноморието, описана от Цицерон като „най-великия гръцки град и най-красивия от всички“. Пешеходна разходка в старата част на града – остров Ортиджа, известен с богатата си древногръцка история и архитектура: Храмът на Аполон – най-старият дорийски храм в Сицилия от 6 в. пр.Хр.; площад „Архимед“, площад „Ил Дуомо” с прекрасната катедрала и църквата „Св. Лучия”, където се намира и оригиналът на едно от големите платна на Караваджо „Погребението на света Лучия”; изворът на Аретуза. Свободно време.


    Отпътуване за Ното – перфектният бароков град под закрилата на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка по централната улица, църквата „Св. Франциск“, катедралата „Сан Николо“, Палацо Николачи – имението на богати търговци на риба тон с най-красивите барокови балкони на света. Свободно време с възможност за посещение на Палацо Николачи (входна такса: 4 EUR).

    5 ДЕН - Катания – София

    Закуска. Напускане на хотела.Трансфер до летището в Катания. Отпътуване за София в 10:00 ч. Пристигане в София 12:50 ч.

    Допълнителна информация:

    Полезна информация:




    Резервации: депозит - 300 лв. на турист; доплащане - до 05.12.2015 г.


    Анулации: такса анулация до 05.12.2015 г. - 300 лв. на турист; от 05.12.2015 г. - 100% от стойността на резервацията


    Деца под 2 години не ползват настаняване и заплащат само такса за полета в размер на 50 лв.


    Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.


    Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.


    Деца до 2 г. (ненавършени) – безплатно на допълнителните екскурзии.


    При наличие на свободни места допълнителни екскурзии могат да се заявяват по време на пътуването без промяна на предварително обявената цена.

    Условия за резервации

    • при записване се внася депозит в размер на 20% от сумата на договора;
    • пълно плащане - до 45 дни преди датата на заминаване.

    Условия за анулациии

    • при отказ до 18:00 часа на 1-вия работен ден, следващ деня, в който е сключен договора – 0% от крайната цена на пакета;
    • при отказ след 18:00 на 1-ия работен ден за Туроператора, следващ деня, в който е сключен Договора до 45-ия ден включително преди датата на заминаване - 20% от крайната цена на пакета;
    • при отказ от 44-ия до 30-ия ден включително преди датата на заминаване – 30% от крайната цена на пакета;
    • при отказ от 29-ия до -15-ия ден включително преди датата на заминаване – 75% от крайната цена на пакета;
    • при отказ от 14-ия ден преди датата на заминаване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – 100% от крайната цена на пакета.

    Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

      от 0 лв
    4 нощувки, НГ със самолет

    Резервирай сега

    Други гарантирани групи