Резервация

Цени и условия


15 нощувки


Закуска и вечеря

01.01.1970

Барселона – Сарагоса – Мадрид – Севиля – Кадис – Танжер – Мекнес – Фес – Рабат – Алхесирас – Косто дел Сол – Гранада – Салоу

Допълнителна информация и резервация на телефони 0885 706 771, 02 940 11 23 или Резервирай онлайн.

Дати и цени:

Дати Цени
31.03.2012 2719.00лв

Цената включва:

 1. Самолетен билет на авиокомпания “CSA” а включени летищни такси за полет София – Прага – Барселона – Прага – София ;
 2. Трансфер летище – хотел – летище;
 3. Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Мароко;
 4. Ферибот Алхесирас – Танжер – Алхесирас;
 5. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Барселона;
 6. 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Мадрид;
 7. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Севиля;
 8. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Алхесирас или Тариф;
 9. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Мекнес;
 10. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Рабат;
 11. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Танжер;
 12. 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Коста дел Сол;
 13. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Аликанте;
 14. 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Салоу;
 15. Туристическа програма в градовете Мадрид, Севиля, Мекнес, Фес и Рабат;
 16. Посещение на градовете Сарагоса, Кадис и Гранада;
 17. Обслужване по време на целия маршрут на руски език ;
 18. "Помощ при пътуване в чужбина" застраховка с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.

Цената не включва:

 1. Такса вход за картинната галерията „Прадо” (8 EUR, за лица до 18 г. - безплатно) и Кралският дворец (8 EUR, за деца от 5 г. до 16 г. – 3,50 EUR – за официалните салони, аптеката и кралската оръжейна; 11 EUR, за деца от 5 г. до 16 г. – 4 EUR – за официалните салони и картинната галерия) в Мадрид;
 2. Такса за вход за дворецът „Алхаферия” (3 EUR) в Сарагоса;
 3. Еднодневна екскурзия до Толедо;
 4. Такса вход за Катедралата (7 EUR) и църквата „Св. Тома” (1,90 EUR) в Толедо;
 5. Такса вход за Катедралата в Севиля (8 EUR);
 6. Такса вход за дворците Аламбра и „Хенералифе” (12 EUR, само за градините – 6 EUR) в Гранада;
 7. Еднодневна екскурзия до Малага (заплаща се допълнително на място);
 8. Еднодневна екскурзия до Ронда (заплаща се допълнително на място);
 9. Такси за посещения за други музеи и обекти, посещавани по желание и градски транспорт;
 10. Разходи от лично естество;

Отстъпки:

Доплащания:

Единична стая - 1179лв

Допълнителна информация и резервация на телефони 0885 706 771, 02 940 11 23 или Резервирай онлайн.

Програма:

1 Ден - Излитане от летище София, Варна, Пловдив, или Бургас. Кацане на летището в Барселона. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Вечеря и нощувка в Барселона.

2 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Сарагоса, там се разглежда базиликата „Нуестра Сеньора дел Пилар”. Заминаване за Мадрид. Настаняване в хотела. Вечеря и Нощувка в Мадрид.

3 Ден – Закуска в хотела. Туристическата програма в Мадрид се състои от: Посещение на най-важните булеварди, площади и сгради на Мадрид. Свободно време или по желание екскурзия до Толедо – старата столица на Испания: туристическата програма в Толедо включва: Разглеждане на Катедралата, главната забележителност на Толедо, построена в периода между 1227 г. и 1493 г. на мястото на голямата джамия от времето на маврите и музеят на Катедралата; красивата часовниковата кула в стил мудехар на „Св. Тома” църквата, в която се намира шедьовъра на Ел Греко - „Погребението на граф Оргас”. Вечеря и нощувка в Мадрид.

4 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Севиля – столица на Андалусия.Градът е разположен в плодородна равнина на левия бряг на река Гуадалкивир. Туристическата програма в Севиля включва: площад „Испания” – представлява смесица от мудехарски, готически и ренесансов стил, построен по дизайн на архитекта Анибал Гонзал по случай Испано – американското изложение през 1929 г.; площад „Америка”, разположен до парка „Мария Луиза” и обграден от 3 сгради в различни архитектурни стилове, построени за международното Испано – американско изложение през 1929 г.; живописния квартал „Санта Круз”, който в арабско време е бил еврейски квартал, а в наши времена е район с много покрити с цветя площади и улици; Катедралата – една от най-големите и богати готически катедрали в християнския свят, неповторима със своя впечатляващ пространствен ефект и изобилие от съкровища на изкуството, построена между 1402 г. и 1506 г. на мястото на главната градска джамия (посещението на Катедралата е по желание и заплаща допълнително). Настаняване в Севиля. Вечеря и нощувка в Севиля.

5 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Кадис. Туристическа програма в историческия център на града. Отпътуване към Атлантическото крайбрежие на Испания. Настаняване в Алхесирас – добре развит средиземноморски пристанищен град и главен фериботен терминал на Испания към Северна Африка или Тариф. Вечеря и нощувка в Алхесирас.

6 Ден – Закуска в хотела. Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проток. Пристигане в Африка. Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер и заминаване за древния град Мекнес – най-малкият от четирите имперски града на Мароко, така нареченият „мароканския Версай“. Обзорна разходка на имперския град, ограден от крепостна стена: главната градска порта „Баб ел Мансур”, наречена на архитекта Ел Мансур – християнски ренегат, приел исляма; джамията-мавзолей на султан Мулай Исмаил, строена през 1703 г. и Кралският дворец. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Мекнес.

7 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Фес – древен, духовен и културен център на Мароко, основан през 790 г. пр.н.е. Туристическата програма включва - посещение на стария град – „Казба“ и неговите стари улички от 9 в.. Градът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство; Кралският дворец и еврейският квартал. Заминаване за Рабат – политическа и административна столица на Кралство Мароко както и официалната резиденция на Краля. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Рабат.

8 Ден – Закуска в хотела. Туристическата програма в Рабат съдържа: Посещение на Кралският дворец, Мавзолеят на Мохамед V и Кулата „Хасан“. Заминаване за Танжер – град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Танжер.


9 Ден – Закуска в хотела. Отплаване обратно за Испания с ферибот. Пристигане в Испания. Заминаване за Коста дел Сол. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Коста дел Сол.

10 Ден – Закуска в хотела. Свободно време за разходка или туристическа програма по желание:Еднодневна екскурзия до Малага – столица и главен курорт на Коста дел Сол. Малага е известен не само със своите плажове, също така и с богатата си история, както и като родното място на известния художник Пабло Пикасо или екскурзия до Ронда – живописно градче, разположено върху платото на голяма оголена скала. Вечеря. Нощувка.

11 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Гранада. Туристическата програма съдържа: Посещение на двореца Аламбра - включен в списъка за световно наследство през 1984 г., красивите дворци на Насридите, групирани в неправилна форма, стаите на които са свързани помежду си посредством дворове и пасажи и „Хенералифе“ – лятната резиденция на султаните на Гранада от династията на Насридите. Заминаване за Аликанте. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Аликанте.

12 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Коста Дорада. Настаняване в Салоу – един от най-хубавите курорти на Испания. Вечеря и нощувка в Салоу.

13 Ден – Закуска в хотела . Свободно време за разходка. Възможност за допълнителни услуги (заплащат се допълнително на място). Вечеря и нощувка Салоу.

14 Ден - Закуска в хотела. Свободно време за разходка. Възможност за допълнителни услуги (заплащат се допълнително на място). Вечеря и нощувка Салоу.

15 Ден - Закуска в хотела. Трансфер до летището на Барселона. Отлитане за България. Пристигане на летище София.

Други условия по програмата

 1. Екскурзията е калкулирана при най-ниската цена на билета 196 EUR с включени летищни такси на авиокомпания „CSA” към месец януари 2011 г. Посочената цена на самолетния билет е за икономична класа и важи за определен брой места. При промяна в цената на самолетния билет агенцията има право да променя цената на екскурзията в съответното направление.
 2. Туристическата програма се осъществява на руски език.
 3. Автобусните места се определят на място от екскурзовода на групата в зависимост от възрастта на туристите и от датата на заявка на екскурзията.
 4. Туристите се настаняват в 2**, 3*** или 4**** хотели и пансиони с всички удобства в стаите. Като правило хотелите са разположени в центъра на градове за посещение с изключение на транзитните нощувки. При по-натоварените дати, в случаите на национални празници, изложения, конгреси, и т.н., туристите могат да бъдат настанени в хотели, които не са разположени в центъра на града или са в околностите на посещаваните градове.
 5. Туристическа агенция която приема туристите си запазва правото да променя категорията на хотелите от 3*** на 2** в случаите на значително увеличение на цената на нощувката поради провеждането на големи обществени мероприятия, национални празници, конгреси и т.н.

Условия за резервации

 • при записване се внася депозит в размер на 20% от сумата на основния пакет на турист;
 • пълно плащане - до 45 дни преди датата на заминаване.

Условия за анулациии

 • при отказ до 18:00 часа на 1-вия работен ден, следващ деня, в който е сключен договора – 0% от крайната цена на пакета;
 • при отказ след 18:00 на 1-ия работен ден за Туроператора, следващ деня, в който е сключен Договора до 45-ия ден включително преди датата на заминаване - 20% от крайната цена на пакета;
 • при отказ от 44-ия до 30-ия ден включително преди датата на заминаване – 30% от крайната цена на пакета;
 • при отказ от 29-ия до -15-ия ден включително преди датата на заминаване – 75% от крайната цена на пакета;
 • при отказ от 14-ия ден преди датата на заминаване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – 100% от крайната цена на пакета.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0885 706 771, 02 940 11 23 или Резервирай онлайн.

  от 0 лв
Испания и Мароко, полупансион 14 нощ.

Резервирай сега

1419 лв

Екскурзия Магията на италианските езера и езерото Лугано - 6 дни

5 нощувки със самолет

Екскурзията е шестдневна и включва 5 нощувки в околностите на Милано/Лаго ди Комо, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см и чекиран багаж до 10 кг с размери 55x40x20 см, предварително чекиране и запазени места), богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Милано и на най-привлекателните градчета и курорти по бреговете на Лаго ди Комо, Лаго Маджоре, Лаго ди Гарда и Лаго ди Лугано – Комо, Брунате, Тремедзо, Беладжо, Стреза, Изола Белла, Изола Мадре, Изола деи Пескатори, Сирмионе, Гарда, Бардолино, Лугано и Аскона. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел категория 3 или 4 звезди. Лети се с „Райанеър” или „Уиз Еър“. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

5 нощувки

1588 лв

Екскурзия Швейцарски Алпи - Юнгфрау и Матерхорн - 6 дни

5 нощувки със самолет

Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка в района на Лаго Маджоре, 2 нощувки в района на Сион, 2 нощувки в района на Берн или Интерлакен и богата екскурзоводска програма в Берн, Веве, Монтрьо, Лозана, Женева, Цермат, Лаго Маджоре и Стреза, свободен ден в Интерлакен или възможност за качване със зъбчатата железница до подножието на връх Юнгфрау, възможност за качване до връх Мотароне, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см и чекиран багаж до 10 кг с размери 55x40x20 см, предварително чекиране и запазени места). Лети се с „Райанеър” или „Уиз Еър“. Вътрешните трансфери в Швейцария и Италия се извършват с автобус. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.

5 нощувки

1862 лв

Екскурзия Класическа Италия - 8 дни

7 нощувки със самолет

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо), 3 нощувки в Рим, 1 нощувка в района на Монтекатини Терме и 1 нощувка във Флоренция, разглеждане с екскурзовод на български забележителностите на Венеция, Сан Марино (или Верона), Рим, Тиволи, Флоренция и Пиза. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Лети се с „България Ер” и „ИТА“ през Рим или Милано, с „Луфтханза” през Франкфурт или Мюнхен, с австрийските авиолинии през Виена, със сръбските авиолинии и „ИТА“ през Белград или директно с „Райанеър“ или Уизеър“. В цената са включени самолетния билет, летищни такси, ръчен багаж до 10 кг с размери 40х20х25 см и  чекиран багаж до 20 кг. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

7 нощувки

2297 лв

Екскурзия Париж - Замъците по Лоара - Мон Сен Мишел - Ница - Венеция - 10 дни

9 нощувки със самолет

Екскурзията е десетдневна и включва 3 нощувки в Париж (периферен хотел), 1 нощувка близо до Мон Сен Мишел, Кан или Рен, 1 нощувка в Тур, Блоа или околности, 1 нощувка в областта на Бурж, Монтлюсон, Виши или друго градче по долината на Лоара, 1 нощувка в Ница, 1 нощувка в Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо, 1 нощувка в Тревизо и разглеждане с екскурзовод на Париж, двореца Версай, Мон Сен Мишел, замъците Виландри, Шенонсо, Шеверни, Шамбор, Ница, възможност за посещение на Монако и Монте Карло. Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 или 2 звезди. Лети се с „България Ер”, „Ер Франс”, „Луфтханза”, „Австрийски авиолинии”, „Уиз Еър“, „Райанеър“ или друга авиокомпания (цената включва летищни такси, ръчен багаж до 10 кг с размери 40х20х25 см и чекиран багаж до 20 кг). Вътрешните трансфери във Франция се извършват с автобус.

9 нощувки