Начало » Екскурзия в Испания и Мароко - Екскурзия със самолет

Офертата не е актуална.
Може да прегледате актуалните ни предложения за почивка тук.

Екскурзия в Средиземно море - Испания и Мароко - Екскурзия със самолет

Барселона – Сарагоса – Мадрид – Севиля – Кадис – Танжер – Мекнес – Фес – Рабат – Алхесирас – Косто дел Сол – Гранада – Салоу


Екскурзия в Испания и Мароко. 14 дневна екскурзия със самолет с включени летищни такси. Закуски, вечери и настаняване в 2* или 3* хотели в Испания и Мароко

Дати и цени:

Дати Цени
31.03.2012 2719.00лв

Цената включва:

 1. Самолетен билет на авиокомпания “CSA” а включени летищни такси за полет София – Прага – Барселона – Прага – София ;
 2. Трансфер летище – хотел – летище;
 3. Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Мароко;
 4. Ферибот Алхесирас – Танжер – Алхесирас;
 5. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Барселона;
 6. 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Мадрид;
 7. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Севиля;
 8. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Алхесирас или Тариф;
 9. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Мекнес;
 10. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Рабат;
 11. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Танжер;
 12. 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Коста дел Сол;
 13. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Аликанте;
 14. 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Салоу;
 15. Туристическа програма в градовете Мадрид, Севиля, Мекнес, Фес и Рабат;
 16. Посещение на градовете Сарагоса, Кадис и Гранада;
 17. Обслужване по време на целия маршрут на руски език ;
 18. "Помощ при пътуване в чужбина" застраховка с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.

Цената не включва:

 1. Такса вход за картинната галерията „Прадо” (8 EUR, за лица до 18 г. - безплатно) и Кралският дворец (8 EUR, за деца от 5 г. до 16 г. – 3,50 EUR – за официалните салони, аптеката и кралската оръжейна; 11 EUR, за деца от 5 г. до 16 г. – 4 EUR – за официалните салони и картинната галерия) в Мадрид;
 2. Такса за вход за дворецът „Алхаферия” (3 EUR) в Сарагоса;
 3. Еднодневна екскурзия до Толедо;
 4. Такса вход за Катедралата (7 EUR) и църквата „Св. Тома” (1,90 EUR) в Толедо;
 5. Такса вход за Катедралата в Севиля (8 EUR);
 6. Такса вход за дворците Аламбра и „Хенералифе” (12 EUR, само за градините – 6 EUR) в Гранада;
 7. Еднодневна екскурзия до Малага (заплаща се допълнително на място);
 8. Еднодневна екскурзия до Ронда (заплаща се допълнително на място);
 9. Такси за посещения за други музеи и обекти, посещавани по желание и градски транспорт;
 10. Разходи от лично естество;

Отстъпки:

Доплащания:

Единична стая - 1179лв


Програма:

1 Ден - Излитане от летище София, Варна, Пловдив, или Бургас. Кацане на летището в Барселона. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Вечеря и нощувка в Барселона.

2 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Сарагоса, там се разглежда базиликата „Нуестра Сеньора дел Пилар”. Заминаване за Мадрид. Настаняване в хотела. Вечеря и Нощувка в Мадрид.

3 Ден – Закуска в хотела. Туристическата програма в Мадрид се състои от: Посещение на най-важните булеварди, площади и сгради на Мадрид. Свободно време или по желание екскурзия до Толедо – старата столица на Испания: туристическата програма в Толедо включва: Разглеждане на Катедралата, главната забележителност на Толедо, построена в периода между 1227 г. и 1493 г. на мястото на голямата джамия от времето на маврите и музеят на Катедралата; красивата часовниковата кула в стил мудехар на „Св. Тома” църквата, в която се намира шедьовъра на Ел Греко - „Погребението на граф Оргас”. Вечеря и нощувка в Мадрид.

4 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Севиля – столица на Андалусия.Градът е разположен в плодородна равнина на левия бряг на река Гуадалкивир. Туристическата програма в Севиля включва: площад „Испания” – представлява смесица от мудехарски, готически и ренесансов стил, построен по дизайн на архитекта Анибал Гонзал по случай Испано – американското изложение през 1929 г.; площад „Америка”, разположен до парка „Мария Луиза” и обграден от 3 сгради в различни архитектурни стилове, построени за международното Испано – американско изложение през 1929 г.; живописния квартал „Санта Круз”, който в арабско време е бил еврейски квартал, а в наши времена е район с много покрити с цветя площади и улици; Катедралата – една от най-големите и богати готически катедрали в християнския свят, неповторима със своя впечатляващ пространствен ефект и изобилие от съкровища на изкуството, построена между 1402 г. и 1506 г. на мястото на главната градска джамия (посещението на Катедралата е по желание и заплаща допълнително). Настаняване в Севиля. Вечеря и нощувка в Севиля.

5 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Кадис. Туристическа програма в историческия център на града. Отпътуване към Атлантическото крайбрежие на Испания. Настаняване в Алхесирас – добре развит средиземноморски пристанищен град и главен фериботен терминал на Испания към Северна Африка или Тариф. Вечеря и нощувка в Алхесирас.

6 Ден – Закуска в хотела. Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проток. Пристигане в Африка. Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер и заминаване за древния град Мекнес – най-малкият от четирите имперски града на Мароко, така нареченият „мароканския Версай“. Обзорна разходка на имперския град, ограден от крепостна стена: главната градска порта „Баб ел Мансур”, наречена на архитекта Ел Мансур – християнски ренегат, приел исляма; джамията-мавзолей на султан Мулай Исмаил, строена през 1703 г. и Кралският дворец. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Мекнес.

7 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Фес – древен, духовен и културен център на Мароко, основан през 790 г. пр.н.е. Туристическата програма включва - посещение на стария град – „Казба“ и неговите стари улички от 9 в.. Градът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство; Кралският дворец и еврейският квартал. Заминаване за Рабат – политическа и административна столица на Кралство Мароко както и официалната резиденция на Краля. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Рабат.

8 Ден – Закуска в хотела. Туристическата програма в Рабат съдържа: Посещение на Кралският дворец, Мавзолеят на Мохамед V и Кулата „Хасан“. Заминаване за Танжер – град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Танжер.


9 Ден – Закуска в хотела. Отплаване обратно за Испания с ферибот. Пристигане в Испания. Заминаване за Коста дел Сол. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Коста дел Сол.

10 Ден – Закуска в хотела. Свободно време за разходка или туристическа програма по желание:Еднодневна екскурзия до Малага – столица и главен курорт на Коста дел Сол. Малага е известен не само със своите плажове, също така и с богатата си история, както и като родното място на известния художник Пабло Пикасо или екскурзия до Ронда – живописно градче, разположено върху платото на голяма оголена скала. Вечеря. Нощувка.

11 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Гранада. Туристическата програма съдържа: Посещение на двореца Аламбра - включен в списъка за световно наследство през 1984 г., красивите дворци на Насридите, групирани в неправилна форма, стаите на които са свързани помежду си посредством дворове и пасажи и „Хенералифе“ – лятната резиденция на султаните на Гранада от династията на Насридите. Заминаване за Аликанте. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Аликанте.

12 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Коста Дорада. Настаняване в Салоу – един от най-хубавите курорти на Испания. Вечеря и нощувка в Салоу.

13 Ден – Закуска в хотела . Свободно време за разходка. Възможност за допълнителни услуги (заплащат се допълнително на място). Вечеря и нощувка Салоу.

14 Ден - Закуска в хотела. Свободно време за разходка. Възможност за допълнителни услуги (заплащат се допълнително на място). Вечеря и нощувка Салоу.

15 Ден - Закуска в хотела. Трансфер до летището на Барселона. Отлитане за България. Пристигане на летище София.

Други условия по програмата

 1. Екскурзията е калкулирана при най-ниската цена на билета 196 EUR с включени летищни такси на авиокомпания „CSA” към месец януари 2011 г. Посочената цена на самолетния билет е за икономична класа и важи за определен брой места. При промяна в цената на самолетния билет агенцията има право да променя цената на екскурзията в съответното направление.
 2. Туристическата програма се осъществява на руски език.
 3. Автобусните места се определят на място от екскурзовода на групата в зависимост от възрастта на туристите и от датата на заявка на екскурзията.
 4. Туристите се настаняват в 2**, 3*** или 4**** хотели и пансиони с всички удобства в стаите. Като правило хотелите са разположени в центъра на градове за посещение с изключение на транзитните нощувки. При по-натоварените дати, в случаите на национални празници, изложения, конгреси, и т.н., туристите могат да бъдат настанени в хотели, които не са разположени в центъра на града или са в околностите на посещаваните градове.
 5. Туристическа агенция която приема туристите си запазва правото да променя категорията на хотелите от 3*** на 2** в случаите на значително увеличение на цената на нощувката поради провеждането на големи обществени мероприятия, национални празници, конгреси и т.н.

Условия за резервации и анулациии

 • При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
 • Доплащането е до минимум 45 дни преди датата на заминаване.
 • При анулиране на резервацията от деня, следващ деня на сключване на договора, до 60-я ден преди датата на заминаване – 0% неустойка от крайната цена на пътуването;
 • При анулиране на резервацията от 59 до 45 дни преди датата на заминаване се заплаща 30% неустойка от крайната цена на пътуването;
 • При анулация 44 – 30 дни преди датата на заминаване – 50% неустойка от крайната цена на пътуването;
 • При анулация 29 – 15 дни преди датата на заминаване – 75% неустойка от крайната цена на пътуването;
 • При анулация по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или неявяване – 100% от крайната цена на пътуването.

  РЕЗЕРВИРАЙ или на телефони (02) 940 11 03, 0884 241 988

Почивка на Канарските острови - о-в Тенерифе 2019
Директен чартър от София! 7 нощувки на база пълен или обогатен пълен пансион, на база полупансион или само настаняване, със самолетен билет за чартърен полет, трансфери с автобус и застраховка от
Почивка в Италия - Пулия, Порто Чезарео 2019

Пулия - отлична почивка в Югоизточна Италия, 7 нощувки с настаняване на закуска и вечеря в хотел, разположен в близост до морския бряг, със собствен пясъчен плаж - отлични условия за релакс, включени самолетни билети с лет. такси, трансфери от/до хотела, включена екскурзия, мед. застраховка

Почивка в Португалия - Лисабон и Алгарве, 2019
Изключителна възможност за комбинирана почивка в Португалия - Лисабон и Алгарве, с панорамна обиколка на Лисабон и Албуфейра, полупансион в два 4* хотели, включени самолетни билети с летищни такси, трансфери от и до хотелите, застраховка.
Почивка в Испания - Коста дел Сол, Малага 2019

Пакетна програма за почивка в Коста дел Сол, включени 7 нощувки с обогатен пълен пансион в хотел 4* във Фуенхирола, трансфери, самолетен билет за директен полет с всички такси и включена екскурзия.

Почивка в Испания - Ла Манга дел Мар Менор, 2019

Пакетна програма за почивка на Ла Манга дел Мар Менор, с включени 7 нощувки, обогатен пълен пансион в хотел "Cavanna" 4* или подобен, трансфер от и до летището, включена екскурзия и сам. билет за директен полет София-Аликанте-София с всички такси.

Почивка в Испания - Барселона, Коста Брава 2019

На море в Испания, Коста Брава - 7 FB със самолет! Обогатен пълен пансион, включени самолетни билети, трансфери и полудневна обиколна екскурзия.

Почивка в Испания - Гандия, Валенсия 2019

На море в Испания, Коста Бланка - 7 FB със самолет! Пакетна програма за почивка в курорта Гандия, Валенсия и Коста Азаар, включени 7 нощувки с обогатен пълен пансион в хотел 4* Gandia Palace и включена допълнителна екскурзия в пакетната цена!

Почивка в Испания - Палма де Майорка 2019

Пакетна програма за почивка на Балеарските о-ви, Палма де Майорка, с включени 7 нощувки на all inclusive в хотел 4*, трансфери, включена екскурзия и сам. билети за директен полет Палма де Майорка - София с всички такси.

Почивка в Португалия - Лисабон и Порто, 2019
Изключителна възможност за комбинирана почивка в Португалия - Лисабон и Порто, с панорамни обиколки на двата града + пешеходна разходка и посещение, полупансион в 4* хотели, включени самолетни билети с летищни такси, трансфери от и до хотелите, застраховка.
Почивка в Италия - Неапол, Соренто, Амалфи, Позитано, о.Капри и Помпей, 2019

Пролет/есен 2019 на почивка в Италия - пакетна програма на ексклузивна цена на Амалфаийското крайбрежие, полупансион, включени самолетни билети, трансфери от/до хотела и включена в пакетната цена екскурзия.

Други предложения за Екскурзии в чужбина

Почивка в Испания - Бенидорм и Аликанте, 2018

На море в Испания, Коста Бланка - 7 FB със самолет! Пакетна програма за почивка в Бенидорм, Коста Бланка, включени 7 нощувки с обогатен пълен пансион в хотел 4* Gran Bali, трансфери, самолетен билет за директен полет с всички такси и включена в пакетната цена екскурзия.

Почивка на Мадейра през юни 2018
Почивка на португалския остров Мадейра, заобиколен от Атлантическия океан: 7 нощувки на ВВ в хотел 3,4 или 5* във Фуншал, с директен полет, включени лет. такси, багаж, трансфери от/до хотела и застраховка
Дубай - град приказка, град мечта 2017

Тази почвика ще ви отведе до южните брегове на Персийския залив в ОАЕ, в модерната мечта, авангардната приказка наречена Дубай! С полет на Wizz Air, 7 нощувки в хотел "Hilton Garden Inn Mall of the Еmirates" 4*, трансфери, лет. такси, застраховка и вкл. 2 екскурзии в пакетната цена!

САЩ - Ню Йорк - Ниагарски Водопад - Вашингтон - Чикаго
Комбинирана програма с посещение на Ню Йорк, Ниагарския Водопад,Вашингтон и Чикаго, включени самолетни билети с летищни такси за 6 полета по програмата, както и необходими трансфери, 7 нощувки в хотели 3* и 4*, обзорни екскурзии, застраховка и водач на български език.
Екскурзия в Швейцария и Австрия с автобус - Швейцарска приказка
Насладете се на прекрасна гледка и страхотната и непокътната природа, на това незабравимо пътешествие в сърцето на Швейцария.
Екскурзия с автобус - Париж - приказка без край през 2017
Екскурзия с автобус - Париж. Вечерна панорамна обиколка "Светлините на Париж". Посещение на Двореца Версай и Лувъра. Настаняване със закуски в хотели 2* и 3* в Хърватия, Словения, Италия, Швейцария, Франция и Австрия
Екзотична екскурзия в Испания и Мароко - Екскурзия със самолет
Екскурзия до Испания и Мароко със самолет. Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проток. Туристическа програма в Мароко и Испания. Настаняване в 3* или 4* хотели в Испания и Мароко.
 

Календар

Февруари 2019
Март 2019
Април 2019
Май 2019
Юни 2019
Юли 2019
Август 2019
Септември 2019
Октомври 2019
Ноември 2019
Декември 2019
Януари 2020

Отзиви и мнения

Най-търсени

Топ предложения