Обща информация

Лайт Касъл Хотел и Винарна, Ивайловград

Почивка в Ивайловград, България

Цени и пакети за хотела →

Избраният от Вас хотел в момента не се предлага.
Може да прегледате актуалните ни предложения за почивка тук.

Разположен в покрайнините на града, комплекс Лайт Касъл Хотел и Винарна Ви гарантира тишина и усамотеност в една уютна обстановка. Хотелската част разполага с деветнадесет двойни стаи, всяка една декорирана в различни цветове и стил. Декорът в светли тонове е подчертан от елегантни материи, изискани произведения на изкуството и удобна мебелировка, създавайки една приятна и уютна атмосфера. Просторни и светли, нашите стаи ще Ви заредят с добро настроение и положителна енергия. Спокойствието на района,изисканата атмосфера, живописната природа и селекцията ни от висококачествени вина ще Ви потопят в магическия свят на комплекс Лайт Касъл Хотел и Винарна, гарантирайки Ви едно незабравимо преживяване.

Местоположение:

Лайт Касъл Хотел и Винарна се намира в Ивайловград, китно и живописно градче разположено в най-югоизточната част на Родопите. Районът е известен като екологично чист с голямо биологично разнообразие и спираща дъха природа. Богат на екопътеки , културни забележителности, живописна природа, спокойствие и гостоприемство, Ивайловград е точното място за отмора - далеч от забързания свят на ежедневието.

Настаняване в Лайт Касъл Хотел и Винарна:

Хотелската част разполага с деветнадесет двойни стаи, всяка една декорирана в различни цветове и стил. Декорът в светли тонове е подчертан от елегантни материи, изискани произведения на изкуството и удобна мебелировка, създавайки една приятна и уютна атмосфера. Просторни и светли, нашите стаи ще Ви заредят с добро настроение и положителна енергия.

Хранене и развлечения:

Ресторант

Със своя елегантен и изискан стил ресторант Лайт Касъл е точното място, където можете да се отпуснете и насладите на вкусно приготвена храна. Ресторантът предлага богато меню от типични български гозби характерни за различни региони на страната. Приоритет на заведението е използването на екопродукти и запазването на автентичността на старите български рецепти. Всеки любител на кулинарните изкушения ще има възможността да се наслади на храна подбрана и приготвена с много любов и внимание. Благодарение на селекцията ни от висококачествени вина на винарска изба Лайт Касъл, за Вашето ястие ще бъде подбрано най-подходящото вино. Нашите вина са с характерния за българското вино вкус, запазвайки традицията на истинското българско вино.
Ресторант Лайт Касъл Ви приветства за да се потопите в уютната обстановка и да се насладите на кулинарните ни вкусотии и на божествената напитка, елексир за душата: истинското червеното вино...

Винени дегустации и маршрути

Винарна Лайт Касъл се намира в района на Ивайловград, със собствени лозови масиви, намиращи се в землищата на с.Белополяне и с.Свирачи. Винарската изба предлага розе и висококачествени сортови и купажни червени вина. Приоритет на винарната е запазването на вкуса и качествата на истинското българско вино, което остава трайна следа и наслада в любителите на божествената напитка. Вината се третират, както подобава да се третира едно живо същество, с много любов и всекидневна грижа. Лозовите масиви са в процес на сертификация за био земеделие, което е още едно доказателство за стремежа на винарната да създава истинско,живо вино.
В комплeкс Лайт Касъл Хотел и Винарна имате възможността да дегустирате нашите вина в автентична обстановка. Една разходка сред нашите красиви лозови масиви и ще се уверите, че гроздето ни се отглежда с много любов и внимание. Проследявайки производствения ни процес, ще видите как същото това грозде се трансформира в една жива заредена с много любов напитка, наречена вино. Дегустирайки нашите вина, Вие ще доставите на Вашите сетива една неповторима наслада,един пир за душата и лек за тялото.

Развлечения и свободно време:

Районът на Ивайловград е богат на културно-исторически забележителности, много от тях датиращи от римската епоха. За любителите на този вид туризъм, районът предлага униклани забележителности, които ще ги изненадат с богатата си история и значимост за времето си. Вила Армира например е най-богатата вила от римската епоха намирана на територията на България. Тя е уникален архитектурен паметник с пищна мраморна украса, красиви мраморни мозайки и забележителна планова схема. Вилата е само един от многото значими културно-исторически паметници в района.

Предоставяме Ви кратък списък с някои от най-интересните забележителностти:

* Тракийски долмени
* Атерински (римски) мост
* Крепост Лютица
* Градски историчеси музей
* Крепостта при с.Гугутка
* Вила Армира
* Могила Свирачи
* Гробницата край с. Дуково

В допълнение, районът на Ивайловград е известен с красивата си живописна природа. За почитателите на разходки сред природата, районът предлага много еко пътеки и спиращи дъха пейзажи. Язовир Ивайловград е един от шедьоврите на майката природа в България, който те омайва и пренася в един различен и красив свят. За любителите на риболова в язовира могат да се уловят сом, шаран, бяла риба, костур, кефал, червеноперка, уклей и други сладководни видове риба.

А ако просто ви се релаксира и искате да си почивате, можете да се възползвате от нашия басейн в комплекс Лайт Касъл Хотел и Винарна за да се разхладите в топлите летни дни. Приятната атмосфера на нашия комплекс и красивата ни градина ще направят престоя Ви покрай басейна релаксиращ и комфортен.

Комплекс Лайт Касъл Хотел и Винарна може да Ви изготви туристически маршрут според Вашите предпочитания. Независимо дали се интересувате от лов и риболов, посещение на забележителности, посещение на нашите лозови масиви, винена дегустация или от всичко накуп, не се колебайте да се обърнете към нашия персонал за да Ви осигури най-добрата програма според Вашите нужди.

Вижте тук цените за хотела →

Цени и пакети

Други гарантирани групи