Тенерифе 2024 - почивка на Тенерифе с Профи Турс Тенерифе 2024 - почивка на Тенерифе с Профи Турс

Почивка на Ибиса

Почивка на Ибиса

Ваканция в Ибиса – пътеводител за купонджии и ентуасиасти

Изберете почивката в Испания и намерете прегръдките на слънчева Ибиса, за да имате шанс да релаксирате на най-прекрасните плажове в Европа, да се подготвите за невероятни спортни изживявания, културни светове и един весел нощен живот!
Ибиса е малък остров с голяма репутация, той е разположен на не по-малко от 50 мили от плажа на Валенсия, Испания. Ибиса е известен със своите луди летни купони за туристи от цял свят. Вярно е, че много туристи на острова обожават Сан Антонио и град Ибиса, предпочитат да се развихрят в ритъма на страстните испански танци, да се възстановят от предишната нощ с коктейл в ръка, но тези с по-авантюристичен дух намират неподправения чар на този уникален остров.

Времето в Ибиса е прекрасно целогодишно, а местните твърдят, че никога не вали повече от 3 дена. През лятото температурите са около 30 градуса, но през зимата падат под нулата. Феновете на сърфа ще се зарадват на приятната температура на морската вода, която е не по-хладка от 27 градуса.

Ибиса е един от Балеарските острови, една от най-живописните дестинации в Испания, и тъй като много от забележителностите са регистрирани като част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, островът е защитен от презастрояване и комерсиализиране. Пейзажите на Ибиса са богати на географски забележителности, осеяни са с дървета, както и маслинови насаждения. Независимо дали сте фен на природните красоти или просто обичате да сте на невероятни местенца, Ибиса със сигурност ще Ви предложи повече, отколкото очаквате.

Само на миля от Сан Антонио се намира и спокойната Кала Грасио, малък и симпатичен курорт за всички, които търсят бягство далеч от парти атмосферата. Това е място за релакс и мир в близост до един от най-хубавите плажове на острова, който осигурява рядко усещане за усамотение, размишления и неподправена красота.
Семействата обичат спокойните води, където могат да се гмуркат, да плуват и да се отдадат на забавни занимания. Плажът е сякаш недокоснат от лудите купони в парти градовете на острова.
Можем да ви разкажем чудни истории за Ибиса, но всичко биха били само голи факти. Безспорно Ибиса е парти столицата на Европа. Отправете се към град Ибиса, за да откриете пулса на нощния живот, където баровете и оживените плажове ни връщат също така и назад към средновековните бели къщички. Световноизвестни Диджеи и разкошни музикални представления ще ви понесат към феерия от емоции в град Ибиса. В случай, че искате да се насладите на различно парти настроение, Сан Антонио предлага повече от клубни преживявания, пиано барове на плажната алея и ежедневни купони.

Топ забележителности на остров Ибиса, Испания

Открито в Sant Antoni de Portmany, Яйцето е статуя, която е издигната в чест на изследователя Кристофор Колумб, който се предлага, че е бил роден в региона. Формата на статуята е вдъхновена от историята на Колумб, на който му било казано, че яйцето не може да стои изправено. За да опровергае това, той напукал основата на яйцето, за да може то да стои изправено.
Извисяваща се 400м над морската шир, Es Vedra Rock близо Сан Хосе се смята, че е бил остров на сирените, споменат в творбите на гръцкия поет Хомер. Някои смятат обаче, че е част от потъналата и изгубена Атлантида.

Една от най-забележителните точки в Ибиса е солените полета Las Salinas. На най-южната част на острова, солените полета се намират и до днес, въпреки че са възникнали преди 2000 години. Водата се изпарява през горещите летни месеци, а блестящ пласт от чиста сол остава на дъното на езерата. Тук е едно от най-пленителните местенца за снимки-пейзажи.

Едно от най-привлекателните места в град Ибиса е средновековен замък, Далт Вила, задължителна забележителност за всеки, който иска да се докосне до историята на острова. Късно вечер можете да се насладите на вкусен коктейл и тихата гледка на пристанището, грабнете най-хубавите моменти от слънчева Ибиса, Испания!

Запишете се за Бюлетин

и получавайте ексклузивни отстъпки