Резервация

Цени и условия


4 нощувки

Автобус


01.01.1970

Екскурзия с автобус до Албания и Македония

Код на програмата: RT-4233.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати:

24.12.2021 - 29.12.2021

Цени:

24.12.2021 Кат. Настаняване в 2* или 3*
цена на възрастен в двойна/тройна стая 475лв
цена на човек в индивидуална стая 570лв
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 2 възрастни 439лв
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен 450лв

Хотели по програмата

Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 или 2 звезди, а в Охрид е възможно настаняването да е в къщи за гости, разположени на пешеходно разстояние от центъра на града (стаите са двойни или тройни със собствен санитарен възел).


Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус;
Съответния брой нощувки със закуски и вечери;
Водач-придружител от туроператора;
Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

Обявените специално, че са с доплащане, екскурзии;
Такси за вход в музеи;
Билети за градски транспорт и пр.;
Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
Разходи от личен характер.
PCR или антигенен тест, в случай че такива са нужни.

Допълнителни услуги (срещу доплащане)

  • Екскурзия до Круя и Дуръс - 33 BGN;
  • Екскурзия до Берат - 33 BGN;

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

ПЪРВИ ДЕН –: 24.12.2021 - Охрид. Пешеходна обиколка на града с екскурзовод

ПЪРВИ ДЕН – 24.12.2021: 00:05 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). Спирка в Шумен (пред хотел “Шумен”) в 01:30 ч., във Велико Търново (пред Автогара Юг) в 03:30 ч., в Плевен (пред хотел “Балкан”) в 05:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат от тези градове. Отпътуване по маршрут Плевен – София – Кюстендил – Гюешево – Скопие – Охрид. Късния следобед - пристигане в Охрид. Пешеходна обиколка на града с екскурзовод:античният театър; църквата „Света Богородица Перивлепта“; Самуиловата крепост; църквата „Свети Йоан Канео“ със запленяваща панорамна гледка към Охридското езеро; манастира „Свети Панталеймон“ – най-старият славянски манастир, където се съхраняват част от мощите на Свети Климент Охридски; църквата „Света София“ – един от най-важните паметници на Македония, строена по времето на Първата Българска държава. Настаняване в хотел. Вечеря (тристепенно меню). Нощувка.

2

ВТОРИ ДЕН – 25.12.2021:: спирка в Елбасан - Разглеждане на Тирана

ВТОРИ ДЕН – 25.12.2021: Закуска. Отпътуване към Тирана (около 140 км). По пътя спирка в Елбасан – третият по големина град в Албания и разходка из центъра на града. Градът е известен с добре запазените си крепостни стени. Пристигане в Тирана в ранния следобед. Разглеждане на Тирана: центъра на града, площад „Скендербег“, статуята на албанския национален герой Скендербег, часовниковата кула, джамията „Етем Бей“ с впечатляваща архитектура, богато декорирана с фрески, Националната библиотека, Националния исторически музей. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря (тристепенно меню). Нощувка.

3

ТРЕТИ ДЕН – 26.12.2021:: целодневна екскурзия до Круя и Дуръс - Круя - Дуръс

ТРЕТИ ДЕН – 26.12.2021: Закуска. Свободно време или по желание – целодневна екскурзия до Круя и Дуръс - с доплащане 33 лв. на човек (цената включва транспорт с автобус и обиколка на Круя и на Дуръс с екскурзовод на български, входни такси не са включени в тази цена; екскурзията се осъществява при минимум 20 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място). Отпътуване към Круя (40 км) – родният град на националния герой Скендербег. Круяе разположена в планината и запленява с невероятната си гледка. Разглеждане на града. Свободно време с възможност за посещение на етнографския музей, където са представени занаятите по тези земи. Продължаване към Дуръс (42 км). Дуръс е най-старият град в Албания и най-голямото пристанище в страната, разположен на брега на Адриатическо море. В него се намират множество археологически забележителности. Градът е известен с амфитеатъра на император Адриан - най-големият античен амфитеатър на Балканския полуостров. Разглеждане на града и на амфитеатъра. Завръщане в хотела в или в околности на Тирана. Вечеря (тристепенно меню). Нощувка.

4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 27.12.2021: : екскурзия до Берат

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 27.12.2021: Закуска. Свободно време или по желание – екскурзия до Берат - с доплащане 33 лв. на човек (цената включва транспорт с автобус и обиколка на Берат с екскурзовод на български, входни такси не са включени в тази цена; екскурзията се осъществява при минимум 20 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място). Отпътуване за Берат (около 100 км). Берат е известен като градът с хилядите прозорци. Историческият му център е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство. Градът има 2400 години история. Разглеждане на Берат: цитаделата, средновековните православни църкви, националния музей на иконописеца Онуфрий Аргитис, един от най-известните зографи в Албания. Разходка из живописните улички на града. Завръщане в хотела в или в околности на Тирана. Вечеря (тристепенно меню). Нощувка.

5

ПЕТИ ДЕН – 28.12.2021::

ПЕТИ ДЕН – 28.12.2021: Закуска. Отпътуване по маршрут Тирана – Елбасан – Струга – Скопие – Куманово – Кюстендил – София – Варна. Сутринта на следващия ден пристигане във Варна с междинни спирки в Плевен, Велико Търново и Шумен. Късно вечерта пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до „Шел“ Пазарджик и Пловдив.

Условия за плащане, анулации и провеждане на програмата

Забележка: Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 или 2 звезди, а в Охрид е възможно настаняването да е в къщи за гости, разположени на пешеходно разстояние от центъра на града (стаите са двойни или тройни със собствен санитарен възел).

Здравни изисквания:няма специални здравни изисквания.


Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

  от 475 лв
4 нощувки с автобус

Резервирай сега

1499 лв

Екскурзия Магията на италианските езера и езерото Лугано - 6 дни

5 нощувки със самолет

Екскурзията е шестдневна и включва 5 нощувки в околностите на Милано/Лаго ди Комо, самолетен билет София – Милано – София (с включени летищни такси, ръчен багаж (малка чанта или раница до 10 кг и дамска чанта или чанта за лаптоп) и чекиран багаж до 23 кг, богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Милано, Верчели и Новара и на най-привлекателните градчета и курорти по бреговете на Лаго ди Комо, Лаго Маджоре, Лаго ди Гарда и Лаго ди Лугано – Комо, Брунате, Тремедзо, Беладжо, Стреза, Изола Белла, Изола Мадре, Изола деи Пескатори, Сирмионе, Гарда, Бардолино, Лугано. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел категория 3 или 4 звезди. Лети се с авиокомпания „България Еър“. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

5 нощувки

1738 лв

Екскурзия Швейцарска магия с Матерхорн - 6 дни

5 нощувки със самолет

Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка със закуска в хотел в околностите на Цюрих или Люцерн, 3 нощувки със закуска в хотел в района на Женевското езеро (на френска територия), 1 нощувка със закуска в хотел в околностите на Милано, богата екскурзоводска програма в Цюрих, Люцерн, Берн, замъка Шийон, Монтрьо, Веве, Лозана, Женева, Цермат и Лугано, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см и чекиран багаж до 20 кг). Лети се с авиокомпания „България Ер“, „Уиз Еър“ или „Райън Ер“. Вътрешните трансфери в Швейцария и Италия се извършват с автобус. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди (понякога в Цюрих настаняването е в хотел 2 звезди, като стаите при всички случаи са със собствена баня WC).

5 нощувки

2155 лв

Екскурзия Париж - Мон сен Мишел - Замъци по Лоара - Лион - Торино - 8 дни

7 нощувки със самолет

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в Париж, 1 нощувка в околности на Руан или Каен, 1 нощувка в околности на Тур или Льо Ман, 1 нощувка в Монтлюсон или Клермон Феран, 1 нощувка в Лион, 1 нощувка в района на Торино или Милано и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Париж, двореца Версай, Руан, абатството Мон Сен Мишел, Шартър, замъците Шенонсо, Шеверни и Шамбор, Лион, Торино, Верчели и Новара (Верчели и Новара не са включени в програмата с дата на отпътуване 03.09.2024 г.). Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 или 2 звезди. Лети се с авиокомпания „България Ер”, като цената включва летищни такси, ръчен багаж (малка чанта или раница до 10 кг и дамска чанта или чанта за лаптоп) и чекиран багаж до 23 кг. Вътрешните трансфери във Франция и Италия се извършват с автобус.

7 нощувки