Резервация

Цени и условия


4 нощувки

Автобус


29.05.2024

Екскурзия с автобус до Гърция:

Код на програмата: RT-3744.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати:

29.05.2024 - 03.06.2024

Цени:

29.05.2024 Кат. Хотели 5*
цена на възрастен в двойна стая 1259лв
цена на човек в индивидуална стая 1531лв
цена на трети възрастен в стая 1239лв

Хотели по програмата

Хотел Dion Palace Resort & Spa5* - намира се в Литохоро, на Олимпийската Ривиера.


Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус;
4 нощувки със закуски и вечери в хотел Дион Палас 5* на Олимпийската Ривиера;
Ползване на СПА центъра на хотела в рамките на 45 мин за целия престой;
Панорамна обиколка на Солун;
5 йога практики с двама сертифицирани инструктори;
2 йога беседи;
Йога нидра - водена медитация;
Пречистваща огнена церемония;
Водач – придружител по време на пътуването.

Цената не включва

Доплащане за настаняване в стая с изглед към морето;
Целодневна екскурзия до Метеора;
Целодневна екскурзия до Вергина и Едеса;
Зелена такса (green tax);
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
Застраховка "Отмяна на пътуване";
Разходи от личен характер.

Допълнителни услуги (срещу доплащане)

  • Екскурзия до Метеора - 65 BGN;
  • Екскурзия до Вергина и водопадите на Едеса - 48 BGN;
  • Доплащане на човек за двойна стая с морски изглед - 40 BGN;

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

ПЪРВИ ДЕН – 29.05.2024: : Солун - Панорамна обиколка на града - Dion Palace Resort & Spa 5*

ПЪРВИ ДЕН – 29.05.2024: 07.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор 43. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Пристигане в Солун около обяд. Панорамна обиколка на града:Бялата кула, паметника на Александър Македонски, крепостта „Ептапиргио“, ротондата „Св. Георги”, арката на Галерий, пл. „Аристотел”, църквата „Св. Димитър”. Свободно време за посещение на музеи и пазаруване. Отпътуване за Олимпийската Ривиера. Настаняване в хотел Dion Palace Resort & Spa 5*. Вечеря. След вечеря - Пречистваща огнена церемония. Нощувка.

2

ВТОРИ ДЕН – 30.05.2024:: целодневна екскурзия до Метеора

ВТОРИ ДЕН – 30.05.2024: Закуска. Свободно време за плаж и йога практики. Възможност за целодневна екскурзия до Метеора с доплащане 65 лв. - при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Организира се при минимум 20 човека. Местността Метеора – природен феномен и уникален манастирски комплекс. В превод Метеора означава „висящ от небето”. Разглеждане на два от шестте действащи манастира. Свободно време за обяд. Входните такси за манастирите не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място – по около 3 евро за всеки манастир. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3

ТРЕТИ ДЕН – 31.05.2024:: целодневна екскурзия до Вергина и водопадите на Едеса

ТРЕТИ ДЕН – 31.05.2024: Закуска. Свободно време за плаж и йога практики. Възможност за целодневна екскурзия до Вергина и водопадите на Едесас доплащане 48 лв. - при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Организира се при минимум 20 човека. Вергина е столицата на древното македонско царство. В този град през 1977 г., след дългогодишни археологически проучвания, са открити останките от античния град Еге, столица на древната Македонска държава, приютяваща царския некропол. Възможност за посещение на гробницата музей на Филип II Македонски и тази на внука му, Александър IV, син на Александър Велики. В музея са изложени уникални предмети, открити при разкопките, като например десеткилограмово ковчеже от масивно злато, в което са съхранявани костите на Филип II Македонски; короната на Филип II Македонски, представляваща прекрасен венец от златни дъбови листа; портрет от слонова кост, на който майсторски са изваяни лицата на Филип, жена му Олимпия и на техния син Александър, бъдещият Александър Велики. Входната такса за гробницата музей се заплаща допълнително на място – 15 евро на човек. Заминаване за град Едеса, където в живописен природен парк се намира най-големия водопад в Гърция. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 01.06.2024::

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 01.06.2024: Закуска. Свободно време за плаж и йога практики. Преди обяд желаещите могат да направят полудневна организирана разходка с автобуса до Лептокаря, най-близкото до хотела крайбрежно курортно селище. Вечеря. Нощувка. 

5

ПЕТИ ДЕН – 02.06.2024::

ПЕТИ ДЕН – 02.06.2024: Закуска. Свободно време за плаж и йога практики. Следобед – отпътуване по маршрут. Солун – Благоевград – София. Вечерта пристигане на Централна автогара София,

Забележка: Клиентите, пътуващи по специалната цена за придружител (1084 лв. на човек в двойна стая) не могат да участват в йога практиките и лекциите.

Условия за плащане, анулации и провеждане на програмата

Кой ще води практиките и беседите:

МИМИ ДОНЧЕВАе международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по „Психология на здравето“. Основател и собственик е на Home Yoga - онлайн йога студио и академия за балансиран живот. Автор е на книгите „Излекувай чакрите си“ и „Разгадай хороскопа си“, както и на множество публикации за йога и астрология в печатни медии и онлайн. Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия „В. Левски“ с квалификация „Треньор по йога“. Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Астрология е изучавала към Съюз на астролозите „Иван Станчев“. А психология е завършила в Софийски университет „Св. Кл. Охридски“. В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Д-Р МАРИЯН ИВАНОВе основател и собственик на Медицински център „Фитолек“. Той е водещ специалист в сферата на холистичната медицина и акредитиран йога инструктор към международната организация Yoga Alliance. Магистър е по здравен мениджмънт към Университета в Нант - Франция. Специалист е по вътрешни болести, хомеопатия, апи-, фито- и нутритерапия. Преподава хомеопатия в Европейска школа по клинична хомеопатия и в Медицински университет - София. Създател е на хранителните добавки с марката „Фитолек“, произвеждани за България във Франция. Създател е и на чайовете с лечебна насоченост от сериите „Фитолек“ и „Чакра Фитолек“, произвеждани от Българска чаена компания. Автор е на редица книги и научни публикации. Последният му бестселър „Всичко е в твоите ръце“ е в съавторство с академик Норбеков.

ВАЖНО: При нощувки в Гърциятуристите заплащат задължително Зелена такса (green tax) в размер на 10 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 5 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания. Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа. Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати таксата.

Здравни изисквания:няма специални здравни изисквания.

Условия по договора

Условия за плащане:Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

  • ако прекратяването е до 18:00 ч. на втория работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 65 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 18:00 ч. на втория работен ден след сключването на настоящия Договор до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева;
  • ако прекратяването е от 65 до 31 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на туристическия пакет в лева;
  • ако прекратяването е от 30 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е 20 или по-малко дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 25 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

Медицинската застраховкакъм туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Поради нестабилните цени на горивото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане за гориво. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.


Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

  1259лв
4 нощувки с автобус

Резервирай сега

1499 лв

Екскурзия Магията на италианските езера и езерото Лугано - 6 дни

5 нощувки със самолет

Екскурзията е шестдневна и включва 5 нощувки в околностите на Милано/Лаго ди Комо, самолетен билет София – Милано – София (с включени летищни такси, ръчен багаж (малка чанта или раница до 10 кг и дамска чанта или чанта за лаптоп) и чекиран багаж до 23 кг, богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Милано, Верчели и Новара и на най-привлекателните градчета и курорти по бреговете на Лаго ди Комо, Лаго Маджоре, Лаго ди Гарда и Лаго ди Лугано – Комо, Брунате, Тремедзо, Беладжо, Стреза, Изола Белла, Изола Мадре, Изола деи Пескатори, Сирмионе, Гарда, Бардолино, Лугано. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел категория 3 или 4 звезди. Лети се с авиокомпания „България Еър“. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

5 нощувки

1738 лв

Екскурзия Швейцарска магия с Матерхорн - 6 дни

5 нощувки със самолет

Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка със закуска в хотел в околностите на Цюрих или Люцерн, 3 нощувки със закуска в хотел в района на Женевското езеро (на френска територия), 1 нощувка със закуска в хотел в околностите на Милано, богата екскурзоводска програма в Цюрих, Люцерн, Берн, замъка Шийон, Монтрьо, Веве, Лозана, Женева, Цермат и Лугано, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см и чекиран багаж до 20 кг). Лети се с авиокомпания „България Ер“, „Уиз Еър“ или „Райън Ер“. Вътрешните трансфери в Швейцария и Италия се извършват с автобус. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди (понякога в Цюрих настаняването е в хотел 2 звезди, като стаите при всички случаи са със собствена баня WC).

5 нощувки

2155 лв

Екскурзия Париж - Мон сен Мишел - Замъци по Лоара - Лион - Торино - 8 дни

7 нощувки със самолет

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в Париж, 1 нощувка в околности на Руан или Каен, 1 нощувка в околности на Тур или Льо Ман, 1 нощувка в Монтлюсон или Клермон Феран, 1 нощувка в Лион, 1 нощувка в района на Торино или Милано и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Париж, двореца Версай, Руан, абатството Мон Сен Мишел, Шартър, замъците Шенонсо, Шеверни и Шамбор, Лион, Торино, Верчели и Новара (Верчели и Новара не са включени в програмата с дата на отпътуване 03.09.2024 г.). Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 или 2 звезди. Лети се с авиокомпания „България Ер”, като цената включва летищни такси, ръчен багаж (малка чанта или раница до 10 кг и дамска чанта или чанта за лаптоп) и чекиран багаж до 23 кг. Вътрешните трансфери във Франция и Италия се извършват с автобус.

7 нощувки