Тенерифе 2024 - почивка на Тенерифе с Профи Турс Тенерифе 2024 - почивка на Тенерифе с Профи Турс

Почивка в Тунис

Почивка в Тунис

Готови ли сте да посрещнете пъстрия облик на Ориента, да се потопите в лятна екзотика в сърцето на Средиземноморието. Лазурните сини морски води на Тунис са само една от причините държавата да се превърне в атрактивна дестинация за почивка.

Тунис се характеризира с атрактивна плажна ивица, уникално древно наследство, създаващо усещане за непреходност у посетителите и туристите, които искат да се докоснат до това вълнуващо и екзотично преживяване.
На около 2 ч. полет югозападно от България, в сърцето на Средиземноморието, Ви очаква една страна с безкрайни пясъчни плажове, лазурно-сини морски води, луксозни хотели, хилядолетна история и пустинна романтика. Ако сте чували за известните тунизийски курорти Сус,Монастир и Хамамет, то най-луксозният и най-модерният сред тях е Порт Ел Кантауи, известен с прекрасното си яхтено пристанище, типичните тесни улички, бели къщи, малки кафенета, ресторанти, магазинчета за сувенири и бижута, от които струи пъстрия живот на Ориента…

Почивките в Тунис не се свързват само с възстановяващи силите безгрижни дни на плажа, но и множество исторически забележителности като например руините на легендарния град Картагена и свещения град Кайруан, най-старият град тук. Курортите Монастир, Хамамет, Сус, Порт Ел Кантауи са разположени на северозападната част на страната и представят арабското, берберското и ислямското наследство на слънчев Тунис. Едни от най-добре запазени останки от римско време може да видим в Ел Джем, построен на мястото над древни картагенски руини. Великолепният амфитеатър е може някога да побере 35 000 зрители и е бил по-малък само от Колизеума в Рима и арената в Капуа.

Тунис е африканската перла на средиземноморското крайбрежие, посетете този оазис на мечтите и обогатете своя мироглед с интересна история, богато културно наследство и романтични пейзажи, без които ваканцията ви на море никога няма да е същата.

Почивка в Тунис

Почивка в Тунис - дестинации

Почивка в Тунис - препоръчани хотели

Почивка в Тунис - други хотели

Почивка в Тунис - стари предложения

Запишете се за Бюлетин

и получавайте ексклузивни отстъпки