Тенерифе 2024 - почивка на Тенерифе с Профи Турс Тенерифе 2024 - почивка на Тенерифе с Профи Турс

Почивка във Флоренция

Почивка във Флоренция

В сърцето на обичаната Тоскана, Флоренция е един от най-пленителните италиански градове, изпълнени с история и оставили своя отпечатък върху Европа. Флоренция е люлката на Ренесанса и дори днес остава едно от основните хранилища на европейското изкуство. Разположена само на 250км северозападно от Рим, Флоренция е основния център на косполитната област Тоскана. Някога Флоренция е била търговски и културен център по време на Средновековието, а през Ренесанса тук се е дало началото на културното пробуждане, науката, която е превърнала Европа в континент на съвремието.

Ренесансът е времето, когато е процъфтяло изкуството, а науката се е развила с ускорени темпове. Много от най-ярките фигури на Ренесанса като Леонардо да Винчи и Микеланджело не само са създавали изкуство, били са талантливи творци, но и учени, откриватели и архитекти на бъдещето на модерна Европа. Флоренция е мястото, където Галилей е направил уникалните си открития в света на астрономията и необятната наука. Казват, че Аристотел е сбъркал с твърденията си, защото вселената се състои не от 4, а от 5 елемента: земя, вода, огън, въздух и флоренцианците. Много от големите имена от епохата на Рененсанса са оставили своя отпечатък върху града и старият град на Флоренция е обявен за паметник на световното културно наследство. Градът не е само своеобразен музей, а място, изпълнено с красота, големи градини, площади, църкви, паметници на културата и дворци, които съхраняват историята и многобройните шедьоври на изкуството.

Разходете се по моста над река Арно, Понте Векио, запечатайте очарованието на флорентинската панорама от Пиаца Микеланджело, докоснете се до изкуството в Уфици, най-известната галерия в Италия, и си тръгнете, преизпълнени с възхищение пред великия гений.

Почивка във Флоренция - стари предложения

Запишете се за Бюлетин

и получавайте ексклузивни отстъпки