Тенерифе 2024 - почивка на Тенерифе с Профи Турс Тенерифе 2024 - почивка на Тенерифе с Профи Турс

Екскурзии до Алгарве

Екскурзии до Алгарве

Португалия напоследък се появява в повече списъци от мечтани места за екскурзия, отколкото всяко друго място. И не е чудно – окъпаният от слънце западен ръкав на южна Европа има страшно много да предложи: богата култура, красива архитектура и зашеметяваща кулинарна сцена, а нека не забравяме и стилно проектираните хотели! Докато десетки туристи са привлечени от жизнените градове Лисабон и Порто, желаещите да посетят Португалия е хубаво да погледат и на юг, а именно към региона Алгарве – останал незасечен от радара на най-посещаваните места за крайбрежен отдих, но пълен с автентични португалски удоволствия. Макар да е равностоен по красотата на съседни средиземноморски дестинации като Майорка и Сен Тропе, Алгарве все още се радва на относителна неизвестност. Но с бляскавите си нови курорти, издигащи се по бреговата линия, няколкото ресторанта с престижните звезди „Мишлен“ и вкусното си вино, различно от всяко друго на света, въпрос е само на време, преди това да се промени.

Страхотните плажове са в изобилие тук. Пясъчни ивици, простиращи се, докъдето поглед стига и очертани от златни скали, почти девствени острови, маркиращи границата между Риа Формоза и морето, и малки закътани заливчета. Океанът – във всички нюанси на синьото и най-вече спокоен и топъл – ви приканва към дълги плувания и водни спортове.

А също и планините, където хората живеят в хармония с природата и поддържат традициите си живи – традиции, които с удоволствие споделят с любознателните си гости. И градовете. Силвеш, запазил спомени от своето арабско минало, а Лагуш – от времето на Великите открития. Тавира е витрина на традиционната архитектура, а Фаро – входът към региона – заслужава и по-дълга разходка, за да разкрие в пълнота своя красив исторически център.

Запишете се за Бюлетин

и получавайте ексклузивни отстъпки