Начало » Почивки в България » Почивки на планина

Промоции за Почивки на планина

Почивки на планина

Резервирайте онлайн почивка на планина в един от множеството китни планински градове на България! В подножието на Рила или Пирин, по продължението на Стара Планина, в сърцето на Родопите - всички тези места ни позволяват да избягаме от стреса за уикенда, да съчетаем пълноценната почивка с излет из планината през пролетта и лятото или да избягаме от летните жеги.

На планина в Арбанаси
Село Арбанаси е едно от най-живописните стари селища в страната. Разположено е на едноименното скалисто плато, само на 4 км североизточно от Велико Търново. С монументалната и неповторима възрожденска архитектура от 16-17 в. на къщите и църквите и природните си дадености Арбанаси е истински рай за туристите.
На планина в Асеновград
В долината на река Асеница, недалеч от Асеновград, по шосето за Бачковския манастир над реката на скалисто възвишение се вижда църквата Св Богородица Петричка(XII-XIII в) , извисяваща се над останките от Асеновата крепост. Крепостта е построена през IX-XI век и първоначално се е наричала Петрич. След Клокотнишката битка през 1230 година цар Иван Асен II я укрепва и разширява, като отбелязва това с надпис, издялан над входа на крепостта. Така по-късно става известна като Асеновата крепост, ...
На планина в Банско
Банско е град, който се намира в Област Благоевград, Югозападна България. Той е разположен в подножието на планината Пирин, като близо до него започва и националния парк Пирин. Отличните прородни условия и подходящия климат тук са причина днес Банско да е световно известен зимен курорт, който предлага прекрасни условия за професионален и любителски ски-спорт. Снежната покривка в града се задържа от декември до април.
На планина в Белоградчик
Белоградчик е малък град в област Видин, Северозападна България. Той е административен център на едноименната община Белоградчик. Градът е живописно разположен в западната част на Стара планина, в югозападното подножие на Белоградчишкия венец. Благоустроен и приветлив, Белоградчик е сред атрактивните туристически обекти на България. Предлага възможности за излетен, пещерен и конгресен туризъм, алпинизъм, лов и риболов, спорт и астрономически наблюдения.

На планина в Благоевград
Благоевград е известен с красивия си център, направен от мрамор. Природните дадености на града са мекият климат, близостта на планината и многото паркове и градини. Благоевград е богат на културни забележителности. Особен интерес в културно отношение представлява квартал “Вароша” с уникалната си възрожденска архитектура, Исторически музей, църквата “Въведение Богородично” и много други забележителности, които го превръщат в любимо място за туристите и гражданите на града.

На планина в Боровец
Боровец е най-големият зимен курорт в България. Разположен е по северните склонове на Рила. С годините Боровец се е утвърдил като приятно място за почивка както през зимата, така и през летния сезон. Разполага с множество писти и лифтове. Отдавна познати на българските туристи са и повечето хотели в Боровец. Тук може да се научите да карате ски и сноуборд. През лятото може да изберете да разгледате района, благодарение на някоя от еко пътеките или да се опитате да уловите риба.
На планина в Девин
Девин е град в Южна България, койо се намира в Западните Родопи, Област Смолян. Той е разположен близо до Пампорово и Чепеларе в Девинската планина. Градът е заобиколен от обширни борови и смърчови гори. Интересна места за посещение в района - язовир Доспат, язовир Беглика, многото екопътеки и места за къмпинги и еко туризъм.
На планина в Добринище
Добринище е малко градче в полите на Пирин, което се намира близо до Рила и Родопите. Дотам се стига лесно с автобус София - Гоце Делчев или маршрутка от Банско. От Добринище тръгва път нагоре за хижа Гоце Делчев, който продължава до високата хижа Безбог (2200 метра). Градчето е чудесно място за ски ваканция и за начало на няколкодневен преход из Пирин.

На планина в Долна баня
Град Долна баня се намира в Югозападна България в Горнобанската котловина на 640 м надморско равнище между планините Рила и Средна гора на 63 км от София 28 км от Самоков и на 68км от Смолян. Населението му е 5000 жители. Селището произхожда от траките и е било именувано Венетица. Балнеоложкият курот Долна баня е много популярен курорт поради топлите си минерални извори свежия планински въздух и богатата природа, разполага и с стадион и плувни басейни, което го прават любимо място за почивка ...
На планина в Дряново
Дряново е град, разположен в подножието на Стара планина в Централна Северна България. Той се намира в Габровска област и е в близост до градовете Трявна, Килифарево, Севлиево и Велико Търново. Градът е административен център на Община Дряново.

На планина в Ивайловград
Ива̀йловград е град в Югоизточна България. Той се намира в Област Хасково и е в близост до река Арда. Градът е административен център на община Ивайловград.

На планина в Ковачевица
Ковачевица е китно малко селце, сгушено в Югозападните Родопи, разположено на 1 050 м. надм. височина по поречието на Кървава река (Канина). Намира се на 220 км. от София, на 20 км. от Гоце Делчев и на 5 км. от Дряново. Населението на селото наброява около петдесетина жители.
На планина в Копривщица
Копривщица-единствена... Неповторима по своята хубост природа, щедро даряваща жизнени сили, съхранена от векове история, уникални паметници на културата - всичко това Копривщица предлага на своите гости. Тук са съхранени над 380 архитектурни и исторически паметници, част от културното наследство на България.

На планина в Кърджали
Кърджали е разположен в сърцето на Източно-родопския планински масив, на двата бряга на древната река Арда. Градът се намира на 259 км. от София и на 100 км от Пловдив. Кърджали е на 50 километра разстояние от град Хасково и на около 15 километра от древния град Перперикон. През Кърджали минава Паневропейския транспортен коридор №9 през прохода „Маказа“.
На планина в Мелник
Мелник - най-малкият град в България, е разположен в югозападната част на Пирин. Градът е известен със земните пирамиди, които представляват приказни природни скулптори с най-различни форми и очертания (едни от най-впечатляващите са тези с формата на скални гъби). Мелник се слави и с прочутото мелнишко вино.
На планина в Пампорово
В Пампорово основният туристически поток е през зимните месеци, защото курортът е пригоден предимно за ски спортовете. Почти всички ски писти в курорта започват от връх Снежанка, като тяхната надморска височина е от 1400 м до 1926 м. Туристическият сезон започва през месец декември и продължава почти до края на април.

На планина в Паничище
Курортното селище Паничище е разположено сред красиви и стари иглолистни гори в Рила планина. Има много почивни бази, хижи, спа хотели и профилакториуми, ски-влек с добра писта. Паничище е начална точка за пешеходни маршрути за хижите Пионерска, Ловна, Скакавица, Вада, Рилски езера, 7-те езера и др. В района се намира и най-ниското ледниково езеро в Рила - Сухото езеро.

На планина в Правец
Град Правец се намира в малката едноименна котловина, през която преминава условната граница, отделяща физикогеографската подобласт на Стара планина от тази на Предбалкана. На север котловината е ограничена от Лакавишкия рид ("Бърдо") и Остромския рид от Предбалкана, а от юг я ограждат живописните гористи склонове на рида Било планина (в. Маняков камик, 1439 м.) – издънка на Централната старопланинска верига.
На планина в Разлог
Разлог е град в Югозападна България. Той се намира в Област Благоевград и е в близост до град Банско. Градът е административен център на община Разлог. До 1925 г. градът носи името Мехомия, след което е кръстен на котловината Разлог, в която се намира.

На планина в Сапарева Баня
Градът е разположен на 75 км. югозападно от гр. София и на 56 км. от областния център Кюстендил. В близост до община Сапарева баня минава една от основните пътни артерии в страната – международен път Е79, част от международен транспортен коридор №4, чието икономическо значение за общината ще се увеличи след построяването на моста при Видин – Калафат.

В Сапарева баня има горещи минерални извори. Тук се намира единственият в България и континентална Европа гейзер-фонтан / 103ºС /.

...
На планина в Сливен
Разположен е в източната част на Горнотракийската низина, в самото подножие на Сливенския Балкан. Градът се намира на 300 км източно от столицата София, 28 км северозападно от Ямбол, 70 км североизточно от Стара Загора, 75 км източно от Казанлък, на 114 км западно от Бургас и на 130 км от границата с Гърция и тази с Турция.

На планина в Смолян
Смолян е разположен в централната, най-красива част на Родопите, която е заета от вековни иглолистни гори. Разположен е в тясното дефиле на р. Черна, известна като Смолянската котловина, ограден от скалисти зъбери и живописни хълмове. Градът се намира на 260 км от София, 103 км от Пловдив, 46 км от Девин и 16 км на юг от курорта Пампорово.На планина в Троян
Троян е разположен в едно разширение на долината на река Бели Осъм сред обрасли с хубави гори хълмове и планински разклонения. Градът е възникнал като попътно долинно-проходно селище. Възникването на Троян се отнася към началото на 15 век.
На планина в Трявна
Най-старите официални сведения за град Трявна са от времето на Османско владичество ХV-XVI век. Още там селището е с името Трявна. През Възраждането Трявна се оформя като процъфтяващ икономически и културно-просветен център.
На планина в Чепеларе
Потънало в градини и цветя, планинското градче Чепеларе е разположено живописно по двата бряга на река Чая. Вековните гори, из които се носи родопска песен, високопланинските пасища и бистрите води на реката пазят духа на древната Родопа. Сегашното селище е основано през 1705 година, когато Бельо кехая решава да си построи тук къща.
На планина във Велико Търново
Велико Търново е един от най-старите градове в България. Градът се намира в центъра на северната част на България. Има уникално положение - на трите хълма Царевец, Трапезица и Света Гора, и се извисява над минаващата река Янтра. От вековното съществуване на града тук са останали много паметници свързани с великата история на България. Това го прави идеална дестинация за туристи от цял свят.

На планина във Велинград
Велинград е един от най-добрите планински места за почивка в България. Според някои статистики градът е най-посещаваният балнео курорт в страната. Балнеоложките и рехабилитационни процедури са задължителна част от центровете на всеки от хотелите във Велинград. Курортното градче се слави с най-високата концентрация на минерални извори в България.

 

Календар

Февруари 2019
Март 2019
Април 2019
Май 2019
Юни 2019
Юли 2019
Август 2019
Септември 2019
Октомври 2019
Ноември 2019
Декември 2019
Януари 2020

Отзиви и мнения

Най-търсени

Топ предложения