Начало » Почивка в Италия » Почивка във Флоренция

Почивка във Флоренция

В сърцето на обичаната Тоскана, Флоренция е един от най-пленителните италиански градове, изпълнени с история и оставили своя отпечатък върху Европа. Флоренция е люлката на Ренесанса и дори днес остава едно от основните хранилища на европейското изкуство. Разположена само на 250км северозападно от Рим, Флоренция е основния център на косполитната област Тоскана. Някога Флоренция е била търговски и културен център по време на Средновековието, а през Ренесанса тук се е дало началото на културното пробуждане, науката, която е превърнала Европа в континент на съвремието.

Ренесансът е времето, когато е процъфтяло изкуството, а науката се е развила с ускорени темпове. Много от най-ярките фигури на Ренесанса като Леонардо да Винчи и Микеланджело не само са създавали изкуство, били са талантливи творци, но и учени, откриватели и архитекти на бъдещето на модерна Европа. Флоренция е мястото, където Галилей е направил уникалните си открития в света на астрономията и необятната наука. Казват, че Аристотел е сбъркал с твърденията си, защото вселената се състои не от 4, а от 5 елемента: земя, вода, огън, въздух и флоренцианците. Много от големите имена от епохата на Рененсанса са оставили своя отпечатък върху града и старият град на Флоренция е обявен за паметник на световното културно наследство. Градът не е само своеобразен музей, а място, изпълнено с красота, големи градини, площади, църкви, паметници на културата и дворци, които съхраняват историята и многобройните шедьоври на изкуството.

Разходете се по моста над река Арно, Понте Векио, запечатайте очарованието на флорентинската панорама от Пиаца Микеланджело, докоснете се до изкуството в Уфици, най-известната галерия в Италия, и си тръгнете, преизпълнени с възхищение пред великия гений.

Автобусна екскурзия "Класическа Италия" - 2017 г.

Екскурзия Класическа Италия с автобус.Туристически програми с местен екскурзовод във Венеция, Флоренция, Рим и Болоня. Посещение на Ватикана и Ватиканските музеи. Настаняване със закуска в хотели 3* и 4* в Италия.

Demidoff Country Resort - Северна Италия - Флоренция, Италия
4 звезди 4 звезди 4 звезди 4 звезди
Хотел е напълно обновен, модерен, Ресторант с добра кухня, рецепция, бар, читалня, асансьор, паркинг
Grand Hotel Adriatico - Северна Италия - Флоренция, Италия
4 звезди 4 звезди 4 звезди 4 звезди
Предлагащ изискано настаняване, само на 400 метра от гарата Santa Maria Novella, гранд-хотел Adriatico е в центъра на Флоренция, на 10 минути пеша от катедралата Duomo.
Grand Hotel Baglioni - Северна Италия - Флоренция, Италия
4 звезди 4 звезди 4 звезди 4 звезди
Бивша резиденция на графовете от благородническата фамилия Карега Бертолини, Гранд Хотел Baglioni е едва на 300 метра от жп-гара Санта Мария Новела. Той предлага изключителни стаи, безплатен интернет, както и ресторант на покрива.
Villa La Vedetta - Северна Италия - Флоренция, Италия
5 звезди 5 звезди 5 звезди 5 звезди 5 звезди
La Vedetta е хотел в неокласически стил , намиращ се близо до брега на река Арно, на 15 минути пеша от Понте Векио. Градините включват джакузи, открит плувен басейн и тераса с изглед към Флоренция.
Villa Olmi Resort - Северна Италия - Флоренция, Италия
5 звезди 5 звезди 5 звезди 5 звезди 5 звезди
Villa Olmi Resort е разположен съвсем близо до историческите стени на Флоренция, на пътя водещ към региона Кианти. Предлага лукс в селска атмосфера с гурме ресторант и винарска изба.
 

Календар

Февруари 2019
Март 2019
Април 2019
Май 2019
Юни 2019
Юли 2019
Август 2019
Септември 2019
Октомври 2019
Ноември 2019
Декември 2019
Януари 2020

Отзиви и мнения

Най-търсени

Топ предложения