Начало » Почивка в Италия » Почивка в Римска Ривиера

Почивка в Римска Ривиера

Въпреки че Рим отстои на 30-40 км от Анцио, това не пречи на италианците да наричат плажовете в регион Остия римски плажове или Римска Ривиера. Плажовете в Анцио са най-южната част от веригата курорти на Римската Ривиера. Това е мястото, където са родени Нерон и Калигула и където древната римска аристокрация предпочитала да строи луксозни летни резиденции. Тази стара традиция продължава до ден днешен: умереният климат, чистото море, девствената природа и неповторимите гънки на бреговата линия довеждат до строителен бум и изграждането на много вили и къщи на брега, а през летните уикенди от Рим пристигат много плажуващи столичани.

Изобилие останки има и досега от всеки етап от историята на Анцио. Стените и пещерите, изграждали някога вилата на Нерон, скалите, които се издигат по брега - съвсем същия бряг, където се е осъществил десантът на Съюзниците през 1944 г. и който днес можете да посетите и да хванете малко слънце и вълни, разглеждайки гигантските вериги, останали от съюзническите кораби – в Анцио има за всеки по нещо. А близостта до Рим е голямо удобство, ако освен на море, сте дошли и да се потопите в неизчерпаемото богатство от забележителности на Вечния град.

Никой не може да устои на пресните морски дарове на Римската Ривиера. Нейните неподправени вкусове са вдъхновени от римските традиции в готвенето, изразяващи се в приготвяне на местни видове риба като например „pesce povero“ или рибата на народа, ловена от малки лодки между Анцио и Нетуно. През годините ресторантите в града са подобрили своята кухня, разработвайки нова, модерна и богата винена листа и предлагайки богат избор от деликатеси.

 

Календар

Февруари 2019
Март 2019
Април 2019
Май 2019
Юни 2019
Юли 2019
Август 2019
Септември 2019
Октомври 2019
Ноември 2019
Декември 2019
Януари 2020

Отзиви и мнения

Най-търсени

Топ предложения