Обща информация

Резервация

Цени и условия

За хотела

Екскурзии

← Обратно към всички екскурзии по програмата.

Остров Капри

Екскурзия към програмата Почивка в Италия - Рим, Неапол, Соренто, Капри - пролет 2012

Екскурзията "[NAME]" може да посетите като част от ваканционната ни програма "Почивка в Италия - Рим, Неапол, Соренто, Капри - пролет 2012" - за повече информация за програмата натиснете тук.

Цена: 189 лв.

Продължителност: целодневна екскурзия

Друга романтична дестинация в Италия е остров Капри, известен с ароматните си цветя, чийто аромат се носи във въздуха. Островът е магнетичен и приказно красив. Това е кварталът на богатите и сбъднатият сън на простосмъртните. Остров Капри е курорт с римска слава и забележителност със съвременно звучене. Ако сте любители на природните чудеса, легендите и комбинацията от екзотика и древни руини, то това е точното място за Вас.

Фактът, че голямата римска династия на Августите е избрала остров Капри за своя резиденция, говори сам за себе си. Плетеницата от стари римски пътища, останките от множеството римски вили и съхранените археологически съкровища ще запълнят времето ви между шопинг обиколките и дегустацията на местни деликатеси и вина. А ако проявите достатъчно търпение да се задържите малко по-дълго време на едно място, имате съвсем реалния шанс да видите лично безброй звезди от световния шоубизнес, които не пропускат случай да си починат за ден-два в разкоша, който предлага остров Капри.

Разположението на скалистия остров е в Тиренско море, част от региона Кампания, в провинция Неапол, в южна Италия. На север граничи с Неаполитанския залив, а на юг – със Салернския залив. Отстои на 36 км. от Неапол, на 5 км. от Соренто и недалеч от древния Помпей и величествения Везувий. На остров Капри има два града - главният – Капри, и разположеният в платото над него - Анакапри, както и две пристанища – главното Marina Grande и по-малкото Marina Piccola.

Природата на Капри е съчетание от гъста растителност, ниски планини (най-високата точка е областта Монте Соларе, висока 586 м., откъдето се разкрива великолепна гледка към целия остров и където се намира построената в началото на XIX век „крепост на Брут“ по времето, когато се водели битките между Англия и Франция) и безкрайна морска шир с неустоимо красиви заливи и скални образувания. Придвижването до Капри става най-лесно с корабче от близките градове, а на самия остров има добре устроена пътна мрежа както и въжен лифт, с който се стига до централната част на града.

Според мнозина, първите колонисти на Капри били гърците. Те дали и името на острова (на гръцки „капрос“ - див глиган). Тиберий облагородява острова със своите градини, вили и двореца, чийто риуни и до днес могат да се видят. По-късно в земите на Капри се заселват монаси, които построяват манастира „Сан Джакомо“ в опит да защитят острова от сарацините. По време на Наполеоновите войни французите окупират град Анакапри. През 1826 г. съвсем случайно при посещението си в Капри германският поет Аугуст Копиш открива „Лазурната пещера“ (Grotta Azzura), местна природна забележителност, която за кратко време превръща острова в атрактивна дестинация за художници, поети, писатели, кралски особи и знаменитости. В началото на XX в. е построено главното пристанище Marina Grande и така туризмът се превръща в един от основните икономически отрасли на Капри.

Днес островът се слави като средище на богати и знаменити личности, които се чувстват в свои води, заобиколени от лукс, блясък и разкош.

  от 0 лв
7 нощувки, HB, със самолет

Резервирай сега

Почивка в Италия - гарантирани групи

Други гарантирани групи