Начало » Почивка на море в чужбина » Почивка в Хърватска

Почивка в Хърватска

Хърватска се слави със сапфирените води на Адриатика, които нежно се ‘потушават’ в романтичните плажове и уединени заливчета, с който е осеяно крайбрежието на Хърватска. Красота от централната част на Далматинското крайбрежие на север, през Централна Далматия до прочутата Дубровнишка Ривиера на юг.

Със своите 30 невероятни курорта, Хърватска предлага изкусителни летни почивки за всеки вкус и бюджет. Почивката на море в Хърватска безспорно е невероятно преживяване, защото тук ще намерите едни от най-пленителните плажни ивици в света. Плажната ивица е 4058 км и се съставлява от очарователни плажове, уединени заливчета, пристанища, които приютяват различни плавателни съдове- от кораби, малки лодки до частни яхти, както и от 1185 острова /само 5 острова по-малко от тези на Малдивите/. 47 от хърватските островчета са необитаеми, но за сметка на това другите представители на островната група са като магнит за туристите, които продължават да се връщат тук всяко лято.

Независимо дали вашата идеална лятна почивка в Хърватска е свързана с пълен релакс в някой от оживените крайморски курорти, или културни преживявания из дебрите на историята в градчета, където времето като че ли е спряло, или дори ако предпочитате да опознаете обширната плажна ивица и чисти езера с кану или корабче, сигурни сме, че лятната почивка в тази страна ще намери с какво да ви очарова. Гмуркането и водните спортове са нещо, което не можете да пропуснете това ляти, ако става дума за кристално чистите води на Адриатика! Планинското катерене също се е превърнало в местна традиция от началото на 1800 година поради зашеметяващите, недокоснати от човешката суета пейзажи! Летните фестивали, концерти на открито в големите морски курорти по Адриатическото крайбрежие са нещо друго, на което просто няма да можете да устоите!

Почивка в Дубровник
Дубровник се намира на най-южния край на Хърватска, на около 22км от летище Дубровник. Веднага щом се озовете в този пленителен град, ще се убедите, че сякаш сте въвлечени в една приказка, започнала тук някога през 7 век. Градът днес е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и посетителите могат да се насладят на някогашната му слава. Ако за пръв път сте на екскурзия тук, то първата ви спирка е задължително Дубровнишката Ривиера.
 

Календар

Февруари 2019
Март 2019
Април 2019
Май 2019
Юни 2019
Юли 2019
Август 2019
Септември 2019
Октомври 2019
Ноември 2019
Декември 2019
Януари 2020

Отзиви и мнения

Най-търсени

Топ предложения