Резервирай над 3200 хотела в Гърция най-изгодно на Greece-Hotels.BGНачало » Почивка на море в чужбина » Почивка в Гърция » Почивка на остров Кос

Почивка на остров Кос

Кос е островът, който е дал на света Хипократ - бащата на медицината. Трети по големина остров на Додеканезите, той е тесен и дълъг по форма, предимно равнинен с две не много високи планини - Дикео (875 м.) и Симпатро, които описват южния бряг.

Столицата Кос е разположена в зелена местност на североизточната част на острова, в дъното на отворен залив. Около пристанището все още можете да видите руини от древния град и замъка, построен между 1450 г. и 1478 г. от Рицарите на Св. Джон, които са превзели острова.

По време на вашия престой на остров Кос си заслужава да посетите красивите села, които са разпръснати по целия остров. Сред тях са Асфендиу, на 14 км. югозападно от града, построено на върха на Дикео с гледка към морето. Пили, далеч на юг, с руини от Византийски замък и църкавта Ипапанти в неговия двор. Андимахия издигнат на плато в средата на острова. Термес със минерална вода и горещи извори и Кардамена - морски курорт. И двата града са на източния бряг. Тингаки (до летището), Мармари и Мастихари - второто по големина пристанище на остров Кос на северния бряг. И най-накрая Кефалос на югозападния бряг с красиви плажове. Руините на древния град Астипалеа могат да бъдат посетени в район познат като Палатия.

Atlantica Club Porto Bello Beach  - , Гърция
4 звезди 4 звезди 4 звезди 4 звезди
Много добре поддържан, комфортен и предпочитан ваканционен
комплекс с клубен характер. Състои се от няколко сгради, разположени
сред просторна градина. Разполага с основен ресторант, тематични
ресторанти, бар,фоайе,телевизоинен салон, мини маркет,паркинг.
 

Календар

Февруари 2019
Март 2019
Април 2019
Май 2019
Юни 2019
Юли 2019
Август 2019
Септември 2019
Октомври 2019
Ноември 2019
Декември 2019
Януари 2020

Отзиви и мнения

Най-търсени

Топ предложения