Начало » Почивка в Италия » Почивка в Калабрия

Почивка в Калабрия

Калабрия се намира на върха на Ботуша, в най-южната част на континентална Италия, обградена от великолепието на кристално сините Йонийско и Тиренско море и отделена от Сицилия от Месинския пролив. Топлият климат, красивите цветове на морето, скалистите брегове, които се редуват с пясъчни плажове, природата – дива и загадъчна, силният и автентичен аромат на местната храна и древните руини превръщат региона в уникално място за почивка.

Калабрия придобива все повече популярност у нас за екскурзия в Италия, а самите италианци го препоръчват за бюджетна морска ваканция без евтин привкус. Бивайки сред най-южните области на жарка Италия, в Калабрия през лятото е меко казано много горещо, но май, юни и септември са идеални за вашия отдих там.

Не пропускайте Росано – важен център на Византийската империя, наричан още „Византия“ или „Южна Равена“, Сан Джовани ин Фиоре, езерото Арво с неговите съхранени диви пейзажи, Санта Северина, наричан още „един от най-красивите италиански градове“, скланите къщи на Матера и още много други магнетични местенца, чието очарование се разкрива още по-пълна на чаша местно вино.

 

Календар

Февруари 2019
Март 2019
Април 2019
Май 2019
Юни 2019
Юли 2019
Август 2019
Септември 2019
Октомври 2019
Ноември 2019
Декември 2019
Януари 2020

Отзиви и мнения

Най-търсени

Топ предложения