Начало » Почивка в Италия » Почивка на Амалфийско крайбрежие

Промоции за Почивка на Амалфийско крайбрежие

Почивка на Амалфийско крайбрежие

Крайбрежието на Амалфи (италиански: Costiera Amalfitana) е част от бреговата ивица на южното крайбрежие на Салернския залив на Тиренско море, разположен в провинция Салерно, южна Италия.

Смятано от ЮНЕСКО за изключителен пример за средиземноморски пейзаж, крайбрежието на Амалфи е една от най-завладяващите дестинации в Италия. Тук планините направо се гмуркат в морето с надвиснали над бездната вертикални откоси, кацнали на скалите постройки и зелени гори. Това е земята, в която сладкият аромат на лимоновите цветове се хармонизира с дъхавата средиземноморска растителност и щипещата сетивата, всепроникваща солена влажност. Тук блестящите цветове на майоликовите куполи, бугенвилиите и карамфилите добавят ярко цветен контраст към белосаните къщи, прилепнали към последните разклонения на планината Латари. Вертикален ландшафт, характеризиращ се с живописен лабиринт от стълбища и тесни алеи, които свързват двата основни елемента тук: планината и морето. А в хоризонтала се разкрива непрекъсната последователност от заливи и фиорди, разпръснати каменисти плажове и скали, на които все още можете да видите древните кули на първото укрепление, изградено от местното население срещу атаките на сарацините.

Макар поредицата от крайбрежни градчета да звучи като холивудски списък, фаворит си остава любимото Позитано с пастелно оцветената си каскада от шикозни бутици, отпиващи следобеден шприц знаменитости и целунати от слънцето туристи. На изток древното градче Амалфи примамва с арабско-норманската си катедрала, докато връх Равело грабва сърцата със своите култивирани вили. На запад се намира най-удобната изходна точка за Амалфийското крайбрежие – чаровното Соренто. А остров Капри – квинтесенцията на амалфийския бряг – дори няма нужда от реклама.

Тюркоазените морета и перфектните като за пощенска картичка пейзажи настрана, регионът е дом на някои от най-добрите хотели и ресторанти в Италия. Той също е едно от най-добрите места за туризъм в страната, с добре маркирани пътеки, които дават възможност да избягате от тълпата.

Почивка в Италия - Неапол, Соренто, Амалфи, Позитано, о.Капри и Помпей, 2019

Пролет/есен 2019 на почивка в Италия - пакетна програма на ексклузивна цена на Амалфаийското крайбрежие, полупансион, включени самолетни билети, трансфери от/до хотела и включена в пакетната цена екскурзия.

 

Календар

Февруари 2019
Март 2019
Април 2019
Май 2019
Юни 2019
Юли 2019
Август 2019
Септември 2019
Октомври 2019
Ноември 2019
Декември 2019
Януари 2020

Отзиви и мнения

Най-търсени

Топ предложения