02 940 11 00
0887 220 661

9:30-18:00ч
Profi Tours

Почивка на остров Мадейра

Почивка на остров Мадейра

През 2019 година Профи Турс няма да провежда самолетна програма с директен чартър до остров Мадейра. Препоръчваме ви почивката ни с единствения за България директен чартър до остров Тенерифе, Канарски острови с 6 дати през юли и август.

Португалският остров Мадейра е една от най-шикозните световни дестинации за почивка и привлича хиляди туристи със субтропичния си климат и пленителни гледки. Мадейра, известен като плаващата градина на Атлантика, се намира на около 1000км от Европа и 600км от бреговете на Африка. Островът е кътче на очарователни пейзажи, включващи невероятни планински вериги, вулканични пещери и богато разнообразие от тропични растения. Почивките в Мадейра са любими на почитателите на природата, особено тези, които обичат пешеходните турове, растенията и културното разнообразие.

През 2018г. единствено Профи Турс организира почивка на остров Мадейра с директен чартърен полет.

Основният туристически център на Мадейра е столицата Фунчал, която е разположена по югоизточното крайбрежие. Оживен и пъстроцветен град, Фунчал се простира от пристанището до жилищните зони, през хълмовете до туристическия център. Изпълнен с калдъръмени улички, носещи духа на елегантните имения, както и аромата на тропическите растения и градини, Фунчал предлага нещо повече от специфичен, сладък вкус на мечтана ваканция и пленителна атмосфера. Въпреки че столицата има много плажове, отличени с престижния син флаг, самият остров Мадейра има по-скоро скалисти плажове и тук божествените меките пясъчни ивици са рядкост. Ако морето и плажовете са това , което ви е довело тук, то си струва да пътувате 2 часа до благословения остров Порто Санто, който е известен не само с 9км кадифени плажове, но и лечебните си свойства.

Повечето хотели на острова са луксозни и отговарят на най-високите стандарти в хотелското обслужване. Островът със своите чудни пейзажи привлича любителите на природната красота, като много идват да се полюбуватдори само на живописните пътечки на ‘levadas’, канали, които са изкопани, за да позволят на водата от изборите са се стича към планините. Ако сте ботанист по душа и хоби, то ще се зарадвате да изучите екзотичната флора, да посетите ботаническите градини, докато старинните църкви, красиви сгради и площади ще привлекат любителите на историята и културата.

Запишете се за Бюлетин

и получавайте ексклузивни отстъпки