Обща информация

Аквилон Резиденс & Спа хотел, Банско

Почивка в Банско, България

Цени и пакети за хотела →

За избрания от Вас хотел в момента няма актуални ценови предложения.
Може да прегледате актуалните ни предложения за Почивки в България, Почивки на планина, На планина в Банско или актуалните ни промоции.

Спокойната атмосфера на селото, при непосредствената близост до гъсто населения зимен ски курорт Банско, голф игрище, извори с гореща минерална вода, кристално чистия планински въздух и най-добрата българска кухня ще бъдат постоянно на разположение на нашите гости. Комфортните студиа, апартаментите с една или две спални са перфектно проектирани и оборудвани с всичко необходимо за да споделите Вашата ваканция с приятели или просто да накарате членовете на Вашето семейство да се почувстват като у дома си.

Местоположение на Аквилон Резиденс & Спа хотел:

Разстоянието от летище София до Aquilon Residence & SPA е 170 км. Превозът от летище София и от летище Пловдив отнема почти едно и също време - 2,5 часа. Село Баня е разположено на 5 км северно от известния ски център и планински курорт Банско и на приблизително същото разстояние на изток до град Разлог. Трите селища в полите на Пирин планина образуват един вид равностранен триъгълник който постепенно се превръща в огромен ски и туристически комплекс. В селото има множество горещи минерални извори. Живото доказателство за уникалните лечебни свойства на изворите с минерална вода на Баня е старата Римска баня построена в селото през най-ранните векове. Минералната вода в събирателните водосборни басейни е слабо минерализирана, хипертермална +57 C, с алкална реакция и силен воден дебит. Описват я, че съдържа флуор, силиций, водороден сулфид, сулфид, хидросулфат, натриев карбонат, радон и литий.

Настаняване в Аквилон Резиденс & Спа хотел:

Aquilon Residence & Spa предлага 8 студиа, 19 апартамента с една спалня и 7 апартамента с две спални.

Удобства в СПА хотел Аквилон:

* Голям плувен басейн с изворна гореща минерална вода +52C * Сауна +85°C с ледено джакузи * Масаж и кабинети с процедури * Кафе – бар с фоайе * Рецепция * Асансьор * Ски под наем и гардероб * Всъдеходи ATV и колелета под наем * Сигурни депозитни сейфове * Безплатен постоянен автобус до станцията на лифтовата гондола * Традиционна парна вана * Безжичен интернет * Паркинг

Спа и отмора в Аквилон Резиденс & Спа хотел:

СПА Център

Медицински & СПА Процедури

Има няколко обяснения за произхода на думата СПА. Според една от тях, това понятие е било добре известно още по времето на Древния Рим. В латинския език думата СПА буквално означава "sanitas pro aqua" или "здраве идващо от водата" ние само искаме да добавим към тази стара формула една нова дума - СКИ. В съвременния СПА-център можете бързо да възстановите формата си след натоварващ ден от превъзходно каране на ски в близката ски зона на Банско, да се освободите от стреса и хроничната умора или да преминете през целия курс от рехабилитационни процедури. В днешно време отличното здраве е част от имиджа, а също и един от основните компоненти на успеха. Излъчващият здраве външен вид разкрива вътрешното здраве. СПА процедурите ще възстановят вашата жизненост и отлично настроение, ще стимулират дейността ви и ще ви помогнат да се справите с всякакви трудности. Нашите опитни специалисти ще ви помогнат да изберете определена СПА програма.

В селото има множество минерални извори. Живото доказателство за уникалните лечебни свойства на изворите с минерална вода на Баня е старинната Римска баня, построена в селото в най-ранните векове.

Минералната вода в с.Баня е слабо минерализирана, хипертермална +57°C, с алкална реакция и силен воден дебит. Описват я, че съдържа флуор, силиций, водороден сулфид, сулфид, хидросулфат, натриев карбонат, радон и литий. Минералната вода е подходяща за СПА медицинско лечение и СПА рехабилитазия, когато се прилага външно, при заболявания на костите и ставите, нервната система, кожата, женската и мъжката полова система. По-ограничено е вътрешното приложение на минералната вода при случаи на стомашно-чревни заболявания, някои видове на професионална интоксикация, които се получават от натрупване на тежки метали в кръвта, бъбречно-урологични и обменно-ендокринни заболявания. Наблюдава се оздравителен ефект когато се приложат инхалационни процедури при белодробни проблеми. Процедурите на иригация с минерална вода имат благоприятен ефект при случаи на зъбни, гинекологични и хронични възпаления. Водата може също да се използва като средство за начална профилактика на хора с остеопороза и зъбен кариес, както и за цялостна профилактика или профилактика при спортуване.

СПА и Медицински Център Aquilon Residence & Spa ще ви предложи няколко вида СПА и рехабилитационни програми според предпочитанията на клиента:
Нашият хотел предлага следните съоръжения:

* Термален плувен басейн с +32-34°Cс гореща минерална вода.
* Джакузи +52°Cс минерални соли и водорасли.
* Парна баня .
* Сауна - 85 градуса.
* Козметични процедури.
* Масажи - класически, аромотерапия, спортове, рефлексотерапия, с мляко и мед, с кафе и шоколад, кинезотерапия, антицелулит, лечебен, криотерапия, козметична, парафинова терапия, вакуум, бодирепинг, водорасли, възстановителен.
* фитнес

Уеб сайт: http://www.aquilonresidencespa.com/bg/

Вижте тук цените за хотела →

Цени и пакети

Други гарантирани групи