Резервация

Цени и условия


14 нощувки


Закуска и вечеря

01.01.1970

Барселона – Сарагоса – Мадрид – Сеговия – Ел Ескориал – Саламанка – Порто – Коимбра – Лисабон – Ещорил – Синтра – Мерида – Касерес – Куенка – Валенсия – Салоу

Допълнителна информация и резервация на телефони 0885 706 771, 02 940 11 23 или Резервирай онлайн.

Дати и цени:

Дати Цени
stop sales 2355.00лв
stop sales 2355.00лв

Цената включва:

 1. Самолетен билет на авиокомпания „CSA”с включени летищни такси София – Барселона – София
 2. Трансфер летище – хотел – летище;
 3. Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Португалия;
 4. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Барселона;
 5. 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Мадрид;
 6. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Саламанка;
 7. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Порто;
 8. 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Лисабон;
 9. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Касерес;
 10. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Куенка;
 11. 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Салоу;
 12. Туристическа програма градовете - Мадрид, Саламанка, Порто, Лисабон, Коимбра и Касерес;
 13. Посещение на Сарагоса, Сеговия, Ел Ескориал, Синтра, Кашкаиш, Мерида, Куенка и Валенсия;
 14. Обслужване по време на целия маршрут на руски език ;
 15. "Помощ при пътуване в чужбина" застраховка с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.

Цената не включва:

 1. Такса за вход за дворецът „Алхаферия” (3 EUR) в Сарагоса;
 2. Такса вход за „Алкасар” (4 EUR) в Сеговия;
 3. такса вход за галерията „Прадо” (8 EUR, за лица до 18 г. - безплатно) и Кралският дворец (8 EUR, за деца от 5 г. до 16 г. – 3,50 EUR – за официалните салони, аптеката и кралската оръжейна; 11 EUR, за деца от 5 г. до 16 г. – 4 EUR – за официалните салони и картинната галерия) в Мадрид;
 4. Такса вход за манастира в Ел Ескориал с кралския пантеон и апартаментите на Филип ІІ (8 EUR);
 5. Такса вход за манастирът „Жеронимуш” (6 EUR, за деца до 14 г. – безплатно), за кулата „Белем” (4 EUR, за деца до 14 г. – безплатно) или комбиниран билет за манастирът „Жеронимуш” и за кулата „Белем” (8 EUR, за деца до 14 г. – безплатно), замъкът „Св. Георги” (5 EUR, за деца до 10 г. – безплатно) в Лисабон;
 6. Такса вход за Аквариума (17,50 EUR, за деца от 2 г. до 12 г. – 12,50 EUR), музея на Пабло Пикасо (9 EUR, за лица до 25 г. – 6 EUR), „Побле Еспаньол” (8,50 EUR, за деца от 4 г. до 12 г. – 5,50 EUR), Музеят на каталунското изкуство (8,50 EUR, за деца до 16 г. - безплатно), „Каса Педрера” (10 EUR, аудиогид – 3 EUR), стадиона „Камп Ноу ” (17 EUR, за деца до 13 г. – 14 EUR), Катедралата „Саграда Фамилия” (12 EUR) в Барселона;
 7. Такса вход за Музея на Салвадор Дали (11 EUR);
 8. Такса вход за увеселителния парк „Порт Авентура” (44 EUR, за деца до 10 г. – 35 EUR);
 9. Екскурзия до Барселона по желание (допълнително се заплаща на място);
 10. Екскурзия до Фигерас по желание (допълнително се заплаща на място);
 11. Екскурзия до Тарагона или увеселителния парк „Порт Авентура” (допълнително се заплаща на място);
 12. Такси за посещения за други музеи и обекти, посещавани по желание и градски транспорт;
 13. Разходи от лично естество;

Отстъпки:

 1. Трети турист, настанен на допълнително легло в двойна стая - 237 лв;
 2. Дете до 12 г., настанено в стаята на двамата си родители - 237 лв.

Доплащания:

 1. Единична стая - 985 лв ;
 2. Самостоятелен трансфер летище – хотел (за полети пристигащи и заминаващи на летището в Барселона преди 10.00 ч. сутринта и след 15.00 ч. след обяд) от 1 до 3-ма туристи на трансфер на посока - 155 лв;
 3. Нощен самостоятелен трансфер летище – хотел; от 1 до 3-ма туристи на трансфер на посока - 185 лв;
 4. Шатъл трансфер летище – хотел (за полети пристигащи и заминаващи на летището в Барселона преди 10.00 ч. сутринта и след 15.00 ч. след обяд)на турист при минимум 2-ма туристи - 40 лв;
 5. Нощен шатъл трансфер летище-хотел (между 20.00 ч. и 8.00 ч.)на турист при минимум 2-ма туристи - 15 лв;

Допълнителна информация и резервация на телефони 0885 706 771, 02 940 11 23 или Резервирай онлайн.

Програма:

1 Ден- Излитане от летище София, Варна, Пловдив, или Бургас в зависимост от датата на заминаване. Кацане на летището в Барселона. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Свободно време за разходка. Вечеря и нощувка в Барселона.

2 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Сарагоса, посещава се базиликата „Нуестра Сеньора дел Пилар”. Заминаване за Мадрид. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Мадрид.

3 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Сеговия – старинен град в Кастилия, намиращ се на 70 км. северно то Мадрид. Сеговия е известен с уникалните си паметници сред които Римският акведукт – най- известният символ на Сеговия, построен в края на 1 в. и началото на 2 в. от новата ера по време на римската окупация на Иберийския полуостров; Замъкът-резиденция „Алкасар” на кастилските крале от 15 в. и Катедралата на Сеговия, построена в късен готически стил в периода между 1522 г. и 1577 г. Прибиране обратно в Мадрид. Туристическа програма в нощен Мадрид. Вечеря и нощувка в Мадрид.

4 Ден – Закуска в хотела. Свободно време за разходка в Мадрид до 11.00 ч. за самостоятелно разглеждане на художественната галерия „Прадо”. Екскурзия до Ел Ескориал – замък е бил лятна кралска резиденция и действаща столица на Испанската империя. Разглеждане на църквата, библиотеката, кралския пантеон и апартаментите на Филип ІІ от 16 в. Заминаване за Саламанка. Туристическата програма в Саламанка се състои от разглеждане на Университета от 13 в. и Катедралата. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Саламанка.

5 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Порто – старата столица на Португалия, голямо пристанище и родина на „портвайна”. Настаняване в хотела. Туристическа програма в Порто. Вечеря и нощувка в Порто.

6 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Коимбра, известна със своя Университет. Туристическа програма в центъра на града. Заминаване за Лисабон. По пътя се спира за посещение на манастира в Баталя – великолепен паметник на националната архитектура и Фатима – най-известния поклоннически център на Португалия. Пристигане в Лисабон. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

7 Ден – Закуска в хотела. Туристическата програма в Лисабон се състои от: Посещение квартала Белем, където ще можете да видите два от шедьоврите на португалската късна готика „Мануелин”, декоративен стил, който няма да видите никъде другаде по света – манастирът „Жеронимуш” и кулата „Белем”, построени в началото на 16 в. едва няколко години след първото пътуване на Васко да Гама до Индия; замъкът „Св. Георги” – който е един от най-важните туристически забележителности на Лисабон, издигнат на най-високия хълм в историческия център на Лисабон. Свободно време за почивка. Вечеря и нощувка в Лисабон.

8 Ден – Закуска в хотела. Заминаване по крайбрежния път към Синтра и Ещорил, където ще можете да посетите различни крепости, старинни замъци и потомствени домове, страноприемници и дворци, където са били посрещани знаменити португалци и крале. Разходка из Синтра – приказен град на феи и добри вълшебници, лятна резиденция на португалското кралско семейство от 12 в. и включена в списъка за световно и културно наследство през 1995 г. на ЮНЕСКО. Разглеждане на Кашкаиш – малък град, дал приют много благороднически семейства от Европа по време на ІІ-рата Световна Война, имения на които са запазени и до днес.Градът е известен със своите рибни ресторанти. Връщане в Лисабон. Вечеря и нощувка в Лисабон.

9 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Испания. Разглеждане на Мерида, където може да се посети Римския театър и Амфитеатър. Тези два антични паметници на културата и днес се използват за провеждане на представления благодарение на естествената акустика; Римският мост и други паметници на древната история. Заминаване за Касерес – столицата на Естремадура, град от който са произлезли редица конквистадори. Туристическа програма в центъра на града. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка Касерес.

10 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Куенка. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Куенка.

11 Ден – Закуска в хотела. Туристическа програма в центъра на Куенка. Градът е разположен върху стръмна скала, един от най-живописните старинни средновековни градове на Испания, известен с т.нар. си „Висящи къщи”, включени под защитата на ЮНЕСКО. Заминаване за Валенсия – южен град с шумни улици и светло сини куполи на многобройните си църкви, определен в една древна поговорка като „парче от рая паднало на земята”. Туристическата програма във Валенсия се състои от разглеждане на историческия център и т. нар. “Град на науката и изкуството” - известен ансамбъл на 21 в. Отпътуване за Салоу. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

12 Ден – Закуска в хотела. Свободно време в Салоу или екскурзия до Барселона (допълнително се заплаща на място): Готическият квартал – най-старата част на града, добила своя облик главно през готическия период, когато Барселона, Венеция, Генуа и са били най-важните търговски градове в Средиземно море и са притежавали огромни богатства; Катедралата „Св. Еуалия”,строителство на която е било започнато през 1298 г. на мястото на стара романска сграда от която и до наши дни са запазени няколко каменни релефа; паркът „Гюел”, построен по дизайн на младия архитект Антонио Гауди, превърнат в парк през 1923 г. с малки криволичещи алеи и платформи с превъзходен изглед към Барселона; архитектурните шедьоври на Антонио Гауди – „Каса Батийо”, „Ла Педрера” и Катедралата „Саграда Фамилия” – световно известната и оспорвана творба на твореца. Вечеря и нощувка в Салоу.

13 Ден – Закуска в хотела. Свободно време в Салоу или екскурзия до Фигерас (допълнително се заплаща на място) – родното място на Салвадор Дали с разглеждане на театъра-музей на Салвадор Дали, посветен на гения на сюрреалистичното изкуство. Вечеря и нощувка в Салоу.

14 Ден – Закуска в хотела. Свободно време в Салоу или целодневна екскурзия до Тарагона, или до увеселителния парк „Порт Авентура” (допълнително се заплаща на място). Вечеря и нощувка в Салоу.

15 Ден – Закуска в хотела. Трансфер до летището. Излитане за България. Пристигане на летище София.

Други условия по програмата

 1. Екскурзията е калкулирана при цена на билет 196 EUR с включени летищни такси на авиокомпания „CSA” към месец януари 2011 г. Посочената цена на самолетния билет е за икономична цена и важи за определен брой места. При промяна в цената на самолетния билет агенцията има право да променя цената на екскурзията в съответното направление.
 2. Туристическата програма се осъществява на руски език.
 3. Автобусните места се определят на място от екскурзовода на групата в зависимост от възрастта на туристите и от датата на заявка на екскурзията.
 4. Туристите се настаняват в 2**, 3*** или 4**** хотели и пансиони с всички удобства в стаите. Като правило хотелите са разположени в центъра на градове за посещение с изключение на транзитните нощувки. При по-натоварените дати, в случаите на национални празници, изложения, конгреси, и т.н., туристите могат да бъдат настанени в хотели, които не са разположени в центъра на града или са в околностите на посещаваните градове.
 5. Туристическа агенция която приема туристите си запазва правото да променя категорията на хотелите от 3*** на 2** в случаите на значително увеличение на цената на нощувката поради провеждането на големи обществени мероприятия, национални празници, конгреси и т.н.
 6. Приемащата агенция си запазва правото да прави разместване на програмата и нощувките по дни.

Условия за резервации

 • при записване се внася депозит в размер на 20% от сумата на основния пакет на турист;
 • пълно плащане - до 45 дни преди датата на заминаване.

Условия за анулациии

 • при отказ до 18:00 часа на 1-вия работен ден, следващ деня, в който е сключен договора – 0% от крайната цена на пакета;
 • при отказ след 18:00 на 1-ия работен ден за Туроператора, следващ деня, в който е сключен Договора до 45-ия ден включително преди датата на заминаване - 20% от крайната цена на пакета;
 • при отказ от 44-ия до 30-ия ден включително преди датата на заминаване – 30% от крайната цена на пакета;
 • при отказ от 29-ия до -15-ия ден включително преди датата на заминаване – 75% от крайната цена на пакета;
 • при отказ от 14-ия ден преди датата на заминаване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – 100% от крайната цена на пакета.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0885 706 771, 02 940 11 23 или Резервирай онлайн.

  от 0 лв
Испания и Португалия с 14 нощувки

Резервирай сега

1419 лв

Екскурзия Магията на италианските езера и езерото Лугано - 6 дни

5 нощувки със самолет

Екскурзията е шестдневна и включва 5 нощувки в околностите на Милано/Лаго ди Комо, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см и чекиран багаж до 10 кг с размери 55x40x20 см, предварително чекиране и запазени места), богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Милано и на най-привлекателните градчета и курорти по бреговете на Лаго ди Комо, Лаго Маджоре, Лаго ди Гарда и Лаго ди Лугано – Комо, Брунате, Тремедзо, Беладжо, Стреза, Изола Белла, Изола Мадре, Изола деи Пескатори, Сирмионе, Гарда, Бардолино, Лугано и Аскона. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел категория 3 или 4 звезди. Лети се с „Райанеър” или „Уиз Еър“. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

5 нощувки

1588 лв

Екскурзия Швейцарски Алпи - Юнгфрау и Матерхорн - 6 дни

5 нощувки със самолет

Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка в района на Лаго Маджоре, 2 нощувки в района на Сион, 2 нощувки в района на Берн или Интерлакен и богата екскурзоводска програма в Берн, Веве, Монтрьо, Лозана, Женева, Цермат, Лаго Маджоре и Стреза, свободен ден в Интерлакен или възможност за качване със зъбчатата железница до подножието на връх Юнгфрау, възможност за качване до връх Мотароне, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см и чекиран багаж до 10 кг с размери 55x40x20 см, предварително чекиране и запазени места). Лети се с „Райанеър” или „Уиз Еър“. Вътрешните трансфери в Швейцария и Италия се извършват с автобус. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.

5 нощувки

1862 лв

Екскурзия Класическа Италия - 8 дни

7 нощувки със самолет

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо), 3 нощувки в Рим, 1 нощувка в района на Монтекатини Терме и 1 нощувка във Флоренция, разглеждане с екскурзовод на български забележителностите на Венеция, Сан Марино (или Верона), Рим, Тиволи, Флоренция и Пиза. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Лети се с „България Ер” и „ИТА“ през Рим или Милано, с „Луфтханза” през Франкфурт или Мюнхен, с австрийските авиолинии през Виена, със сръбските авиолинии и „ИТА“ през Белград или директно с „Райанеър“ или Уизеър“. В цената са включени самолетния билет, летищни такси, ръчен багаж до 10 кг с размери 40х20х25 см и  чекиран багаж до 20 кг. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

7 нощувки

2297 лв

Екскурзия Париж - Замъците по Лоара - Мон Сен Мишел - Ница - Венеция - 10 дни

9 нощувки със самолет

Екскурзията е десетдневна и включва 3 нощувки в Париж (периферен хотел), 1 нощувка близо до Мон Сен Мишел, Кан или Рен, 1 нощувка в Тур, Блоа или околности, 1 нощувка в областта на Бурж, Монтлюсон, Виши или друго градче по долината на Лоара, 1 нощувка в Ница, 1 нощувка в Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо, 1 нощувка в Тревизо и разглеждане с екскурзовод на Париж, двореца Версай, Мон Сен Мишел, замъците Виландри, Шенонсо, Шеверни, Шамбор, Ница, възможност за посещение на Монако и Монте Карло. Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 или 2 звезди. Лети се с „България Ер”, „Ер Франс”, „Луфтханза”, „Австрийски авиолинии”, „Уиз Еър“, „Райанеър“ или друга авиокомпания (цената включва летищни такси, ръчен багаж до 10 кг с размери 40х20х25 см и чекиран багаж до 20 кг). Вътрешните трансфери във Франция се извършват с автобус.

9 нощувки