Резервация

Цени и условия


14 нощувки


Закуска и вечеря

01.01.1970

Барселона – Сарагоса – Мадрид – Сеговия – Ел Ескориал – Саламанка – Порто – Коимбра – Лисабон – Ещорил – Синтра – Мерида – Касерес – Куенка – Валенсия – Салоу

Допълнителна информация и резервация на телефони 0884 88 77 50, 0885 706 771, (02) 940 11 04, (02) 940 11 03 или Резервирай онлайн.

Дати и цени:

Дати Цени
stop sales 2355.00лв
stop sales 2355.00лв

Цената включва:

 1. Самолетен билет на авиокомпания „CSA”с включени летищни такси София – Барселона – София
 2. Трансфер летище – хотел – летище;
 3. Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Португалия;
 4. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Барселона;
 5. 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Мадрид;
 6. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Саламанка;
 7. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Порто;
 8. 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Лисабон;
 9. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Касерес;
 10. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Куенка;
 11. 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Салоу;
 12. Туристическа програма градовете - Мадрид, Саламанка, Порто, Лисабон, Коимбра и Касерес;
 13. Посещение на Сарагоса, Сеговия, Ел Ескориал, Синтра, Кашкаиш, Мерида, Куенка и Валенсия;
 14. Обслужване по време на целия маршрут на руски език ;
 15. "Помощ при пътуване в чужбина" застраховка с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.

Цената не включва:

 1. Такса за вход за дворецът „Алхаферия” (3 EUR) в Сарагоса;
 2. Такса вход за „Алкасар” (4 EUR) в Сеговия;
 3. такса вход за галерията „Прадо” (8 EUR, за лица до 18 г. - безплатно) и Кралският дворец (8 EUR, за деца от 5 г. до 16 г. – 3,50 EUR – за официалните салони, аптеката и кралската оръжейна; 11 EUR, за деца от 5 г. до 16 г. – 4 EUR – за официалните салони и картинната галерия) в Мадрид;
 4. Такса вход за манастира в Ел Ескориал с кралския пантеон и апартаментите на Филип ІІ (8 EUR);
 5. Такса вход за манастирът „Жеронимуш” (6 EUR, за деца до 14 г. – безплатно), за кулата „Белем” (4 EUR, за деца до 14 г. – безплатно) или комбиниран билет за манастирът „Жеронимуш” и за кулата „Белем” (8 EUR, за деца до 14 г. – безплатно), замъкът „Св. Георги” (5 EUR, за деца до 10 г. – безплатно) в Лисабон;
 6. Такса вход за Аквариума (17,50 EUR, за деца от 2 г. до 12 г. – 12,50 EUR), музея на Пабло Пикасо (9 EUR, за лица до 25 г. – 6 EUR), „Побле Еспаньол” (8,50 EUR, за деца от 4 г. до 12 г. – 5,50 EUR), Музеят на каталунското изкуство (8,50 EUR, за деца до 16 г. - безплатно), „Каса Педрера” (10 EUR, аудиогид – 3 EUR), стадиона „Камп Ноу ” (17 EUR, за деца до 13 г. – 14 EUR), Катедралата „Саграда Фамилия” (12 EUR) в Барселона;
 7. Такса вход за Музея на Салвадор Дали (11 EUR);
 8. Такса вход за увеселителния парк „Порт Авентура” (44 EUR, за деца до 10 г. – 35 EUR);
 9. Екскурзия до Барселона по желание (допълнително се заплаща на място);
 10. Екскурзия до Фигерас по желание (допълнително се заплаща на място);
 11. Екскурзия до Тарагона или увеселителния парк „Порт Авентура” (допълнително се заплаща на място);
 12. Такси за посещения за други музеи и обекти, посещавани по желание и градски транспорт;
 13. Разходи от лично естество;

Отстъпки:

 1. Трети турист, настанен на допълнително легло в двойна стая - 237 лв;
 2. Дете до 12 г., настанено в стаята на двамата си родители - 237 лв.

Доплащания:

 1. Единична стая - 985 лв ;
 2. Самостоятелен трансфер летище – хотел (за полети пристигащи и заминаващи на летището в Барселона преди 10.00 ч. сутринта и след 15.00 ч. след обяд) от 1 до 3-ма туристи на трансфер на посока - 155 лв;
 3. Нощен самостоятелен трансфер летище – хотел; от 1 до 3-ма туристи на трансфер на посока - 185 лв;
 4. Шатъл трансфер летище – хотел (за полети пристигащи и заминаващи на летището в Барселона преди 10.00 ч. сутринта и след 15.00 ч. след обяд)на турист при минимум 2-ма туристи - 40 лв;
 5. Нощен шатъл трансфер летище-хотел (между 20.00 ч. и 8.00 ч.)на турист при минимум 2-ма туристи - 15 лв;

Допълнителна информация и резервация на телефони 0884 88 77 50, 0885 706 771, (02) 940 11 04, (02) 940 11 03 или Резервирай онлайн.

Програма:

1 Ден- Излитане от летище София, Варна, Пловдив, или Бургас в зависимост от датата на заминаване. Кацане на летището в Барселона. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Свободно време за разходка. Вечеря и нощувка в Барселона.

2 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Сарагоса, посещава се базиликата „Нуестра Сеньора дел Пилар”. Заминаване за Мадрид. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Мадрид.

3 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Сеговия – старинен град в Кастилия, намиращ се на 70 км. северно то Мадрид. Сеговия е известен с уникалните си паметници сред които Римският акведукт – най- известният символ на Сеговия, построен в края на 1 в. и началото на 2 в. от новата ера по време на римската окупация на Иберийския полуостров; Замъкът-резиденция „Алкасар” на кастилските крале от 15 в. и Катедралата на Сеговия, построена в късен готически стил в периода между 1522 г. и 1577 г. Прибиране обратно в Мадрид. Туристическа програма в нощен Мадрид. Вечеря и нощувка в Мадрид.

4 Ден – Закуска в хотела. Свободно време за разходка в Мадрид до 11.00 ч. за самостоятелно разглеждане на художественната галерия „Прадо”. Екскурзия до Ел Ескориал – замък е бил лятна кралска резиденция и действаща столица на Испанската империя. Разглеждане на църквата, библиотеката, кралския пантеон и апартаментите на Филип ІІ от 16 в. Заминаване за Саламанка. Туристическата програма в Саламанка се състои от разглеждане на Университета от 13 в. и Катедралата. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Саламанка.

5 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Порто – старата столица на Португалия, голямо пристанище и родина на „портвайна”. Настаняване в хотела. Туристическа програма в Порто. Вечеря и нощувка в Порто.

6 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Коимбра, известна със своя Университет. Туристическа програма в центъра на града. Заминаване за Лисабон. По пътя се спира за посещение на манастира в Баталя – великолепен паметник на националната архитектура и Фатима – най-известния поклоннически център на Португалия. Пристигане в Лисабон. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

7 Ден – Закуска в хотела. Туристическата програма в Лисабон се състои от: Посещение квартала Белем, където ще можете да видите два от шедьоврите на португалската късна готика „Мануелин”, декоративен стил, който няма да видите никъде другаде по света – манастирът „Жеронимуш” и кулата „Белем”, построени в началото на 16 в. едва няколко години след първото пътуване на Васко да Гама до Индия; замъкът „Св. Георги” – който е един от най-важните туристически забележителности на Лисабон, издигнат на най-високия хълм в историческия център на Лисабон. Свободно време за почивка. Вечеря и нощувка в Лисабон.

8 Ден – Закуска в хотела. Заминаване по крайбрежния път към Синтра и Ещорил, където ще можете да посетите различни крепости, старинни замъци и потомствени домове, страноприемници и дворци, където са били посрещани знаменити португалци и крале. Разходка из Синтра – приказен град на феи и добри вълшебници, лятна резиденция на португалското кралско семейство от 12 в. и включена в списъка за световно и културно наследство през 1995 г. на ЮНЕСКО. Разглеждане на Кашкаиш – малък град, дал приют много благороднически семейства от Европа по време на ІІ-рата Световна Война, имения на които са запазени и до днес.Градът е известен със своите рибни ресторанти. Връщане в Лисабон. Вечеря и нощувка в Лисабон.

9 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Испания. Разглеждане на Мерида, където може да се посети Римския театър и Амфитеатър. Тези два антични паметници на културата и днес се използват за провеждане на представления благодарение на естествената акустика; Римският мост и други паметници на древната история. Заминаване за Касерес – столицата на Естремадура, град от който са произлезли редица конквистадори. Туристическа програма в центъра на града. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка Касерес.

10 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Куенка. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Куенка.

11 Ден – Закуска в хотела. Туристическа програма в центъра на Куенка. Градът е разположен върху стръмна скала, един от най-живописните старинни средновековни градове на Испания, известен с т.нар. си „Висящи къщи”, включени под защитата на ЮНЕСКО. Заминаване за Валенсия – южен град с шумни улици и светло сини куполи на многобройните си църкви, определен в една древна поговорка като „парче от рая паднало на земята”. Туристическата програма във Валенсия се състои от разглеждане на историческия център и т. нар. “Град на науката и изкуството” - известен ансамбъл на 21 в. Отпътуване за Салоу. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

12 Ден – Закуска в хотела. Свободно време в Салоу или екскурзия до Барселона (допълнително се заплаща на място): Готическият квартал – най-старата част на града, добила своя облик главно през готическия период, когато Барселона, Венеция, Генуа и са били най-важните търговски градове в Средиземно море и са притежавали огромни богатства; Катедралата „Св. Еуалия”,строителство на която е било започнато през 1298 г. на мястото на стара романска сграда от която и до наши дни са запазени няколко каменни релефа; паркът „Гюел”, построен по дизайн на младия архитект Антонио Гауди, превърнат в парк през 1923 г. с малки криволичещи алеи и платформи с превъзходен изглед към Барселона; архитектурните шедьоври на Антонио Гауди – „Каса Батийо”, „Ла Педрера” и Катедралата „Саграда Фамилия” – световно известната и оспорвана творба на твореца. Вечеря и нощувка в Салоу.

13 Ден – Закуска в хотела. Свободно време в Салоу или екскурзия до Фигерас (допълнително се заплаща на място) – родното място на Салвадор Дали с разглеждане на театъра-музей на Салвадор Дали, посветен на гения на сюрреалистичното изкуство. Вечеря и нощувка в Салоу.

14 Ден – Закуска в хотела. Свободно време в Салоу или целодневна екскурзия до Тарагона, или до увеселителния парк „Порт Авентура” (допълнително се заплаща на място). Вечеря и нощувка в Салоу.

15 Ден – Закуска в хотела. Трансфер до летището. Излитане за България. Пристигане на летище София.

Други условия по програмата

 1. Екскурзията е калкулирана при цена на билет 196 EUR с включени летищни такси на авиокомпания „CSA” към месец януари 2011 г. Посочената цена на самолетния билет е за икономична цена и важи за определен брой места. При промяна в цената на самолетния билет агенцията има право да променя цената на екскурзията в съответното направление.
 2. Туристическата програма се осъществява на руски език.
 3. Автобусните места се определят на място от екскурзовода на групата в зависимост от възрастта на туристите и от датата на заявка на екскурзията.
 4. Туристите се настаняват в 2**, 3*** или 4**** хотели и пансиони с всички удобства в стаите. Като правило хотелите са разположени в центъра на градове за посещение с изключение на транзитните нощувки. При по-натоварените дати, в случаите на национални празници, изложения, конгреси, и т.н., туристите могат да бъдат настанени в хотели, които не са разположени в центъра на града или са в околностите на посещаваните градове.
 5. Туристическа агенция която приема туристите си запазва правото да променя категорията на хотелите от 3*** на 2** в случаите на значително увеличение на цената на нощувката поради провеждането на големи обществени мероприятия, национални празници, конгреси и т.н.
 6. Приемащата агенция си запазва правото да прави разместване на програмата и нощувките по дни.

Условия за резервации, валидни от 01.01.2021г.

 • При записване не се изисква плащане на депозит;
 • От 01.03.2021г. до 05.03.2021г. се внася депозит в размер на 70 лв на човек;
 • Доплащане - до 20 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулациии, за резервации след 01.01.2021г.

 • при анулация, постъпила в срок до 28.02.2021 г - без такса за прекратяване.
 • при анулация, постъпила в срок от 01.03.2021г до 20-ия ден включително преди датата на заминаване – такса за прекратяване в размер на депозита.
 • при анулация, постъпила в срок от 19-ия ден до 15-ия включително преди датата на заминаване – такса в размер на 70% от крайната цена на пакета.
 • при анулация, постъпила в срок от 14-ия ден преди датата на отпътуване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – такса в размер на 100% от цената на пакета.
 • В случай на развитие на епидемичната обстановка и възпрепятстване на пътуването поради затваряне на граници или отмяна на полети, Туроператорът се задължава да възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 дни след датата на отпътуване.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0884 88 77 50, 0885 706 771, (02) 940 11 04, (02) 940 11 03 или Резервирай онлайн.

  от 0 лв
Испания и Португалия с 14 нощувки

Резервирай сега

Екскурзии в чужбина

1145 лв

Екскурзия Рим - Неапол и Амалфийската ривиера - 7 дни

6 нощувки със самолет

Екскурзията е седемдневна и включва 2 нощувки в Рим и 4 нощувки в околностите на Соренто или Неапол и разглеждане с екскурзовод на български език на забележителностите на Рим, Неапол, Везувий, Соренто, Позитано, Амалфи, Равело, остров Капри, Помпей. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Лети се с „България Ер”, „Райънер“ или „Уиз Еър”. Пакетната цена включва самолетен билет София-Рим/Неапол-София, летищни такси и ръчен багаж (в цената са включени самолетен билет с включени летищни такси, ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40х30х20 см и багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см, предварително чекиране и запазени места). Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус. Специални условия на записване по време на COVID епидемията

6 нощувки

1178 лв

Екскурзия Прованс и лазурния бряг - 5 дни

4 нощувки със самолет

Екскурзията е петдневна и включва 2 нощувки в района на Екс-ан-Прованс и 2 нощувки в Ница, разглеждане с екскурзовод забележителностите на Марсилия, Екс-ан-Прованс, Авиньон, Кан, Антиб, Ница,  възможност за екскурзии до Монако и Монте Карло и до Блийо, Кап Фера и Сен-Пол-дьо Ванс. Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 звезди. Пакетната цена включва самолетен билет с авиокомпания „Райънеър“ София – Марсилия и  самолетен билет Ница – София с авиокомпания „Уизер“ (в цената са включени самолетен билет с включени летищни такси, ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40х20х25 см и багаж до 10 кг с размери 55х40х20 см, предварително чекиране и запазени места). Вътрешните трансфери във Франция се извършват с автобус. Специални условия на записване по време на COVID епидемията

4 нощувки

1199 лв

Екскурзия Приключение в Доломитите - Южен Тирол - 6 дни

5 нощувки със самолет

Екскурзията е шестдневна и включва 2 нощувки в района на Мадона ди Кампильо, 2 нощувки в района на Кортина д’Ампецо, 1 нощувка в района на Тревизо, самолетни билети София – Бергамо с „Уиз Еър” и Тревизо – София с „Райънеър“ (в цената са включени самолетен билет с включени летищни такси, ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40х30х20 см и багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см, предварително чекиране и запазени места) и богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Мадона ди Кампильо, изкачване с лифт до Чинкуе Лаги, Болцано, Кортина д’Ампецо, изкачване с лифт на връх Тофана ди Мецо (3191 м), възможност за качване с лифт до Спинале и до Тонди ди Фалория, разходка из Тревизо. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Специални условия на записване по време на COVID епидемията

5 нощувки

1299 лв

Екскурзия Италиански калейдоскоп - 7 дни

6 нощувки със самолет

Флоренция - Рим - Неапол - Капри - Помпей Екскурзията е седемдневна и включва 1 нощувка в Монтекатини Терме, 3 нощувки в Рим (периферен хотел), 2 нощувки в Неапол или околности, богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Флоренция, Рим, Неапол, двореца Казерта, Помпей, възможност за екскурзия до о-в Капри. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. В цената са включени самолетни билети София – Милано на авиокомпания „Уиз Еър“ или „Райънеър“ и Неапол – София на авиокомпания „Уиз Еър” (в цената са включени самолетен билет с включени летищни такси, ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40х20х25 см и багаж до 10 кг с размери 55х40х20 см, предварително чекиране и запазени места). Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус. Специални условия на записване по време на COVID епидемията

6 нощувки

Запишете се за Бюлетин

и получавайте ексклузивни отстъпки