Начало » Почивки в България » Спа и балнеология » Спа почивка в Девин » СПА Хотел Орфей

Избраният от Вас хотел в момента не се предлага.
Може да прегледате актуалните ни предложения за Почивки в България, Спа и балнеология, Спа почивка в Девин или актуалните ни промоции.

Фотогалерия - главна снимка

Посещението на нашият комплекс не е просто откъсване от градската суматоха и урбанизирано ежедневие, а едно магическо пътуване. Тук имате уникалната възможност да се насладите на дивната природа на Родопа планина, на изобилието от минерална вода, да вдишате кристално чистия въздух, аромата на диви цветя и билки, да вкусите неповторимете ястия и чудните български вина. Според легендата Орфей можел да свири толкова омайно на своята лира, че всички да притихват като омагьосани от звуците й. Именно тази магия се опитахме да принесем и ние тук, в нашият кмплекс, който е построен върху земята, в която той е живял... И се надяваме да сме успели!

Местоположение на СПА Хотел Орфей:

Намира се на 80 км от летището в Пловдив, 37км от Пампорово, 300 м от пешеходната зона на града. Комплекс Орфей е център с възможности за спорт, развлечение и термално лечение.

Настаняване в СПА Хотел Орфей:

СПА хотел Орфей – Девин предоставя избор на посетителите от общо 210 помещения, в които могат да отседнат: -8 луксозни стаи със спалня и разтегателен диван; -165 стандартни двойни стаи с две единични легла и възможност за поставяне на допълнително легло, без тераси; -37 апартамента с голяма спалня и хол с разтегателен диван, както и балкони с изглед към града или към басейна на СПА хотел Орфей – Девин.

Удобства в Orfeus:

Румсервиз - 24 часа пране и гладене - Лекар и медицинско обслужване - Балнеология - Сувенирен магазин, фризьорски салон, магазин за модни облекла - Паркинг с капацитет до 120 автомобила - Турове и екскурзии - Модерно оборудван бизнес център - Сейфове за ценности

Хранене и развлечения в Orfeus:

Ресторанти и заведения

Изкушете сетивата си с нашето разнообразие от локална и интернационална кухня.

Ресторант Орфей

Разположен е на приземния етаж на хотела с големи тераси, където гостите могат да опитат традиционна българска и интернационална кухня в приятна атмосфера.

Ориенталски ресторант

Изпитайте легендарната гостоприемност на Ориента, наслаждавайки се на атрактивно готвене пред очите ви от популярен турски майстор.

Виенска сладкарница

Изкушете сетивата си с неповторими и разнообразни сладкиши сред уникална атмосфера и модерно обзавеждане.

Пиано Бар

Направете вечерта си завършена като посетите Пиано Бара. Насладете се на интимната атмосфера и лукс под акомпанимента на жива музика.

Pool Бар

Намира се до външните басейни, където може да опитате различни коктейли и напитки сред естествено красива и оживена среда.

Еко Бар

Девин е известен като екологично чист район и предлага на своите гости разнообразни екологично чисти продукти. Тук може да опитате известният Мурсалски чай, наричан Родопската виагра, видове билков чай, натурални плодови сладка и сиропи, пчелен мед, както и продукти от арония. Атракцията на заведението е, че можете сами да си сипете минерална топла вода от специално направени чешми.

Спа и отмора в СПА Хотел Орфей:

Балнеорехабилитационен център SРА хотел "Орфей", гр.Девин

Девин е най известният балнеоклиматичният курорт в красивия планиски масив на България - Родопи. Той е един райски кът, разположен амфитеатрално в западната част на планината, с надморска височина 700-780 м.над м.р. Освен забележителния ландшафт, курортът е известен с изобилните лечебни термални води и благоприятния мек климат. Очарованието на курорта се състои и в това, че той е съхранил в себе си романтиката и уюта на родопския бит, фолклор, история, Това е място за което мечтаят хората, уморени и стресирани от ежедневието или които искат да се освободят от здравословните си проблеми.

Минералните води са с близка физико-химична характеристика. Те са слабоминера-лизирани, термални (37-44ºС), флуорни и хидрокарбонатно-натриеви, с алкална реакция.В Девин от 16 км. е доведена по тръбопровод минералната вода "Беден", която е с по висока минерализация и по изразен физико-химичен състав. Минералните води и климата определят профила на курорта: за профилактика и лечение на опорно-двигателния апарат, нервната и дихателната системи.
През последната година, с построяването на няколко балнеохотела, започна да се връща бързо старата балнеологична слава на курорта. Безспорен лидер между тях е новопостроеният 5-звезден хотел "Орфей". Ситуиран в центъра на курорта, същевременно той комуникира непосредсвено с планината. Балнеолечението е основният продукт на хотела. Този дворец на здравето има всички условия за прилагане на най съвременна балнеопро-филактика и балнеолечение. Асортиментът от допълнителни услуги гарантира конкурен-тоспособност на туристическия пазар, като Спа- и Уилнес -туризъм, конферентен, кул¬турно-исторически, ловно-рибарски, пещерен и друг вид туризъм, за които има условия в региона. Балнеоложкият сектор разполага с всички съвременни устройства, съоръжения и уреди, които осигуряват модерно балнеолечение и балнеопрофилактика на нуждаещите се в обстановка на пълен релакс. Освен това те осигуряват прилагане на балнеометодики за укрепване здравето на здравите. Природните продукти, с които разполага хотела, са двете минерални води - Девинска и Беденска, Варненска лиманна кал, Черноморска луга, биок-лиматичен фактор, екопътеки. Освен лечебно-профилактични, тези природни фактори служат като продукти за разкрасяване, уилнес и спа.
В балнеологичната част на хотела е постигнато високо ниво на самата базата и тех¬ническото оборудване. Застъпени са всички сектори на Физикалната медицина (балнеоло¬гия, климатология, физиотерапия и кинезитерапия (с масажи) и звената на едно Спа-заведение. Всички те обслужват болния и здравия турист.
Балнео-водолечебен сектор
Ванното отделение към сектора разполага с 16 бр. най-съвременни специализирани ванни съоръжения, които позволяват провеждане на минерални вани с Беденска минерал¬на вода. Предимство обаче имат комбинираните ванни процедури, с които се постига засилване ефекта на минералната вода чрез допълнително приложено механично, лекарствено, билково, електрическо, аромато-, хромо- или друго въздействие. Такива са ваните снабдени с въздушни и водни джетове за провеждане на "перлени вани", както в танген-торните вани и специалните душови устройства - "Душ Виши" и "Душ Шарко", които възпроизвеждат допълнително механичното въздействие. Релаксиращото или лечебното действие на различните видове цветове от слънчевия спектър и на електромагнитното поле се получава в луксозната водна вана за магнито-хромотерапия, а на различни по характеристика нискочестотни токове - в четирикамерната и в комбинираната цяла водна вана.

Към същият сектор принадлежат специализираните 3 вътрешни басейна, захранени с минерална вода Девин. Много атрактивен е големият многофункционален басейн с по-луолимпийски размери. В него плувците могат да покажат своите умения, но в определени часове той служи за провеждане на групова подводна лечебна гимнастика или за изпълнение на водноструева терапия по Кнайп. Вторият басейн е с предназначение за балнеолечение при спокойно водно огледало и затова се предпочита от хора със здравословни проблеми на опорно-двигателния апарат или нервната система. Третият басейн е устроен като "Джакузи" с въздушни и водни джетове за комбинирано въздействие.
Басейните, разположени във външното постранство, са впечатляващи на фона на вечно зелената планина. Те служат предимно за релакс и отмора на деца и възрастни.


В специално устроения еко-бар се предлагат натуралните питейни минерални води "Девин" и "Беден" както за свободна консумация, така и по лекарско предписание, а уни¬калните родопски билки се поднасят като еко-коктейли или чайове.

Калолечение и луголечение
Сауни и парни бани
Физиотерапия
Кинезитерапия и масажи
Климатопрофилактика и климатолечение
Лекарски кабинети
Козметика

Бизнес удобства в СПА Хотел Орфей:

Конференции и семинари

Отлична организация и гъвкавост са на ваше разположение. Хотела разполага с две конферентни зали, оборудвани с най-новата и модерна мултимедиа и аудио-визуална техника, включително кабина за едновременен превод. Зала България с капацитет 150 човека и зала Европа с капацитет 300 човека са иделно място за конференции, семинари, изложения, гала вечери, сватби и всякакви други подходящи случаи. Зала Европа е с възможност да бъде разделена на две самостоятелни и шумоизолирани зали, според желаните брой места.

Уебсайт: www.orpheusdevin.com

РЕЗЕРВИРАЙ или на телефони (02) 940 11 03, 0885 706 771

РЕЗЕРВИРАЙ или на телефони (02) 940 11 03, 0885 706 771
Други хотели в Спа почивка в Девин

СПА Хотел Персенк - Девин
5 звезди 5 звезди 5 звезди 5 звезди 5 звезди
Всеки, дошъл в Девин, ще бъде очарован от природата, въздуха и панорамата.
Всеки, дошъл в SPA Hotel PERSENK, ще може да се докосне до родопската магия и да оцени предимствата на хотелския комплекс. На разположение на гостите са два четиризвездни ресторанта със собствен облик и стил, две многофункционални конферентни зали, които позволяват провеждането на различни по естество и обем бизнес и културни мероприятия, енотека за дегустации на вино, кафе-панорама ...
Комплекс Исмена - Девин
4 звезди 4 звезди 4 звезди 4 звезди
Хотелски комплекс "Исмена" е ваканционно място за хора, които търсят здраве и жизненост, близост с природата и неповторими преживявания.
Детайли
СПА Хотел Девин
4 звезди 4 звезди 4 звезди 4 звезди
Четиризвездният SPA хотел “Девин” e част от българската верига „Шарлопов Хотелс”.
СПА хотел “Девин” е идеално място, където можете да се отпуснете и да се отдадете на отдих и културни развлечения, да проведете Вашата бизнес среща, семинар или фирмено тържество. СПА Центърът съчетава уникалните терапевтични свойства на минералната вода и последните достижения на медицината, като предлага отлична атмосфера за активна почивка и възстановяване на духа ...
Детайли
 

Календар

Февруари 2019
Март 2019
Април 2019
Май 2019
Юни 2019
Юли 2019
Август 2019
Септември 2019
Октомври 2019
Ноември 2019
Декември 2019
Януари 2020

Отзиви и мнения

Най-търсени

Топ предложения