Тенерифе 2024 - почивка на Тенерифе с Профи Турс Тенерифе 2024 - почивка на Тенерифе с Профи Турс

Почивка в Коста Бланка - Аликанте, Бенидорм, Валенсия

Почивка в Коста Бланка - Аликанте, Бенидорм, Валенсия

Коста Бланка е една пъстроцветна феерия от красота, забавления, богата култура, слънце, море, пясък, сангрия с морско очарование. Тази дестинация в Испания е избор както на семейства с деца, така и на шумни приятелски компании, които искат да се позабавляват на брега на морето и да се отпуснат по испански! От Дения на север, през Торевиеха на юг, този средиземноморски рай безспорно дълго време е останал неоткрит диамант до момента, когато туристите започват да осъзнават потенциала на това прекрасно кътче за почивка.

Коста Бланка и Аликанте се простират от север на юг и от юг на север. Името Коста Бланка придобива популярност при пускането на линията Лондон – Валенсия от Британските авиолинии през 1957 г. Коста Бланка дължи най-много от славата си на Бенидорм, който е сред най-популярните испански курорти с високите си хотели и между 4 и 5 милиона туристи, които посреща ежегодно. Коста Бланка на български означава ‘белия бряг’ може би, защото тук ни посрещат чисти, бели плажове, красиви, боядисани в бяло сгради и слънчево време, което озарява преживяванията ни в Хавеа, Бенидорм, Плая де Гандия, Морайра, Гуардамар. Може би Торевиеха или очарователният Пилар де ла Орадада ви звучат познати, тъй като те са част от Валенсианската общност.

Плажната ивица на този испански курорт е около 200км, а самият той е смесица от богата културна съкровищница, съвремие и традиционно испанско настроение. Романтичните, калдъръмени улички на стария град Алтея с неговите сгради със сини куполи и бели църкви е само един пример за запазеното наследство в наши дни, което привлича тези, които търсят нещо повече от слънце и море.

Запишете се за Бюлетин

и получавайте ексклузивни отстъпки