Тенерифе 2024 - почивка на Тенерифе с Профи Турс Тенерифе 2024 - почивка на Тенерифе с Профи Турс

Почивка в Калабрия

Почивка в Калабрия

Калабрия се намира на върха на Ботуша, в най-южната част на континентална Италия, обградена от великолепието на кристално сините Йонийско и Тиренско море и отделена от Сицилия от Месинския пролив. Топлият климат, красивите цветове на морето, скалистите брегове, които се редуват с пясъчни плажове, природата – дива и загадъчна, силният и автентичен аромат на местната храна и древните руини превръщат региона в уникално място за почивка.

Калабрия придобива все повече популярност у нас за екскурзия в Италия, а самите италианци го препоръчват за бюджетна морска ваканция без евтин привкус. Бивайки сред най-южните области на жарка Италия, в Калабрия през лятото е меко казано много горещо, но май, юни и септември са идеални за вашия отдих там.

Не пропускайте Росано – важен център на Византийската империя, наричан още „Византия“ или „Южна Равена“, Сан Джовани ин Фиоре, езерото Арво с неговите съхранени диви пейзажи, Санта Северина, наричан още „един от най-красивите италиански градове“, скланите къщи на Матера и още много други магнетични местенца, чието очарование се разкрива още по-пълна на чаша местно вино.

Запишете се за Бюлетин

и получавайте ексклузивни отстъпки