Тенерифе 2024 - почивка на Тенерифе с Профи Турс Тенерифе 2024 - почивка на Тенерифе с Профи Турс

Почивка на остров Кос

Почивка на остров Кос


Кос е островът, който е дал на света Хипократ - бащата на медицината. Трети по големина остров на Додеканезите, той е тесен и дълъг по форма, предимно равнинен с две не много високи планини - Дикео (875 м.) и Симпатро, които описват южния бряг.

Столицата Кос е разположена в зелена местност на североизточната част на острова, в дъното на отворен залив. Около пристанището все още можете да видите руини от древния град и замъка, построен между 1450 г. и 1478 г. от Рицарите на Св. Джон, които са превзели острова.

По време на вашия престой на остров Кос си заслужава да посетите красивите села, които са разпръснати по целия остров. Сред тях са Асфендиу, на 14 км. югозападно от града, построено на върха на Дикео с гледка към морето. Пили, далеч на юг, с руини от Византийски замък и църкавта Ипапанти в неговия двор. Андимахия издигнат на плато в средата на острова. Термес със минерална вода и горещи извори и Кардамена - морски курорт. И двата града са на източния бряг. Тингаки (до летището), Мармари и Мастихари - второто по големина пристанище на остров Кос на северния бряг. И най-накрая Кефалос на югозападния бряг с красиви плажове. Руините на древния град Астипалеа могат да бъдат посетени в район познат като Палатия.

Запишете се за Бюлетин

и получавайте ексклузивни отстъпки