Тенерифе 2024 - почивка на Тенерифе с Профи Турс Тенерифе 2024 - почивка на Тенерифе с Профи Турс

Почивка в Бахрейн

Впуснете се в едно незабравимо и ново пътешествие до Кралство Бахрейн – скритото бижу на Арабския свят. Мястото, където умело се преплитат впечатляващата съвременна архитектура и хилядолетните археологически находки.

Ще усетим магнетичния чар на пустинята и ще се докоснем до древната арабска култура – каним Ви да опознаете Бахрейн с нас!

Архипелаг от 34 острова в Арабския залив, Кралство Бахрейн е една от най-бързо развиващите се страни в света. Той също така се превръща в атрактивна туристическа дестинация в Средния изток. Сега е моментът да посетите Бахрейн, докато все още не е препълнен с туристи и може да усетите автентичния дух на страната.

Ще откриете красиви пустинни пейзажи, ослепителна модерна архитектура и древни руини, отлични възможности за пазаруване, както в модерните молове, така и в старите пазари. Добавете дружелюбните местни жители и фантастичната храна и ще започнете да се влюбвате в това място.

Кралство Бахрейн може да се похвали с три обекта на световното наследство на ЮНЕСКО. Първият е крепостта на Бахрейн (Калат ал-Бахрейн), построена на върха на хълм от 43 акра.

Вторият е Pearling Sites, където морските перли са били добивани от стриди. Те са формирали икономиката на острова в продължение на векове. Третият, добавен едва през 2019 г., са гробните могили Дилмун, които датират от 2020 г. пр.н.е.

Ще посетим Кралството, пристигайки по въздух, кацайки в новоразширеното и модернизирано международно летище в Бахрейн след петчасов директен полет от София.

Запишете се за Бюлетин

и получавайте ексклузивни отстъпки