Резервация

Цени и условия


3 нощувки

Самолет


01.01.1970

Екскурзия със самолет до Италия: Рим

Код на програмата: RT-3847.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати и цени:

Хотели по програмата

    Категория A: хотел Marc Aurelio****; Категория B: хотел Lazio***; Категория C:хотел Noto***; Категория D: хотел Siracusa***; Категория E: хотел Luce****; Категория F: хотел Archimede****; Категория G: хотел Lux****; Категория H: хотел Mondial****; Категория I:хотел Best Western Plus Universo****; Категория J: хотел Best Western Premier Royal Santina ****.

Всички хотели са в историческия център на Рим, в района на пл. „Република” и операта. 

Хотел Marc Aurelio****се намира зад Ватикана, на 10 мин. пеша от спирка на метро Cornelia.


Цената включва

Самолетен билет;
Летищни такси;
Ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40х30х20 см;
Предварително чекиране и запазени места;
Трансфер летище – хотел – летище;
3 нощувки със закуски в избрания хотел;
Пешеходна обиколка „Класически Рим”.

Цената не включва

Чекиран багаж;
Пешеходна обиколка „Бароков Рим;
Пешеходна обиколка „Ватикана и крепостта Сант Анджело”;
Посещение на Ватикански музеи;
Пешеходна обиколка „Цветовете и ароматите на Рим“;
Слушалки по време на обиколките;
Градска такса (city tax);
Медицинска застраховка;
Застраховка „Отмяна на пътуване“;
Разходи за ПСР или антигенни тестове;
Градска такса (city tax);
Таксите за вход в музеи, градски транспорт и пр.;
Разходи от личен характер.

Допълнителни услуги (срещу доплащане)

  • Бароков Рим - 45 BGN;
  • Ватикана и крепостта Сант Анджело - 49 BGN;
  • Цветовете и ароматите на Рим - 49 BGN;
  • Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА - 68 BGN;
  • Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА - 110 BGN;

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

ПЪРВИ ДЕН : Пешеходна обиколка „Класически Рим”

ПЪРВИ ДЕН – Полет София - Рим. Трансфер до центъра на града. Пешеходна обиколка „Класически Рим” (включена в пакетната цена) с екскурзовод на български език: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. „Венеция”. Трансфер до избрания хотел. Настаняване. Нощувка.

2

ВТОРИ ДЕН : пешеходна обиколка „Бароков Рим” - програма „Ватикана и крепостта Сант Анджело“

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. По желание – пешеходна обиколка „Бароков Рим”: пл. „Навона”, Пантеона (отвън, възможност за посещение отвътре с 5 EUR входна такса), фонтана Треви, пл. „Испания” (с доплащане 45 лв. и при предварителна заявка от България; необходимо е използването на градски транспорт). Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Следобед - по желание – факултативна програма „Ватикана и крепостта Сант Анджело“ – програмата следва мистериозния път на Дан Браун и включва разходка по моста Сант Анджело, крепостта Сант Анджело (отвън), Ватикана - пл. „Св. Петър” и разглеждане на базиликата „Св. Петър” (с доплащане 49 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на разходката и посещението на базиликата „Св. Петър“ и слушалки в базиликата. Обиколката се организира при минимум 8 участника. Нощувка.

3

ТРЕТИ ДЕН : разглеждане на Ватиканските музеи - програма „Цветовете и ароматите на Рим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. По желание – разглеждане на Ватиканските музеис доплащане 110 лв. за възрастни и 74 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника. Групата може да бъде от максимум 30 човека, записваме до изчерпване на местата. Следобед - по желание факултативна програма „Цветовете и ароматите на Рим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български– пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала „Трастевере“ - римския Монмартър (с доплащане 49 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.

4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН :

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летището. Полет Рим – София.

Условия за плащане, анулации и провеждане на програмата

Забележка:Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през януари 2023. При промяна на същия, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

ВАЖНО: При нощувки в Италиятуристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим - 6 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 7.50 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

Билети за Римската опера: при заявка от страна на клиентите туроператорът може да закупи билети за представление на Римската опера. Заплаща се цената на билета + 10 лв. такса за закупуване на билета.

Здравни изисквания:няма специални здравни изисквания.

Условия по договора

Условия за плащане:Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на самолетните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

  • ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 50 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 50 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 49 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 20 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Медицинската застраховкакъм туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.


Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Хотели

  от 999 лв
3 нощувки със самолет

Резервирай сега

Екскурзии в чужбина - гарантирани групи

1499 лв

Екскурзия Магията на италианските езера и езерото Лугано - 6 дни

5 нощувки със самолет

Екскурзията е шестдневна и включва 5 нощувки в околностите на Милано/Лаго ди Комо, самолетен билет София – Милано – София (с включени летищни такси, ръчен багаж (малка чанта или раница до 10 кг и дамска чанта или чанта за лаптоп) и чекиран багаж до 23 кг, богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Милано, Верчели и Новара и на най-привлекателните градчета и курорти по бреговете на Лаго ди Комо, Лаго Маджоре, Лаго ди Гарда и Лаго ди Лугано – Комо, Брунате, Тремедзо, Беладжо, Стреза, Изола Белла, Изола Мадре, Изола деи Пескатори, Сирмионе, Гарда, Бардолино, Лугано. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел категория 3 или 4 звезди. Лети се с авиокомпания „България Еър“. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

5 нощувки

1891 лв

Екскурзия Ница - Венеция - Флоренция - 7 дни

6 нощувки със самолет

Екскурзията включва 2 нощувки в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо), 2 нощувки в Ница, 1 нощувка в Монтекатини Терме, 1 нощувка във Флоренция и разглеждане с екскурзовод на български забележителностите на Венеция, Монако и Монте Карло, Ница, Кан, Флоренция. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Лети се директно София – Тревизо/Болоня - София с „Райанеър“ или Уизеър“ или с прекачване с „България Ер” и „ИТА“ през Рим или Милано, с „Луфтханза” през Франкфурт или Мюнхен, с австрийските авиолинии през Виена или със сръбските авиолинии и „ИТА“ през Белград. В цената са включени самолетния билет, летищни такси, ръчен багаж до 10 кг с размери 40х20х25 см и  чекиран багаж до 20 кг. Вътрешните трансфери в Италия и Франция се извършват с автобус.

6 нощувки

2155 лв

Екскурзия Париж - Мон сен Мишел - Замъци по Лоара - Лион - Торино - 8 дни

7 нощувки със самолет

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в Париж, 1 нощувка в околности на Руан или Каен, 1 нощувка в околности на Тур или Льо Ман, 1 нощувка в Монтлюсон или Клермон Феран, 1 нощувка в Лион, 1 нощувка в района на Торино или Милано и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Париж, двореца Версай, Руан, абатството Мон Сен Мишел, Шартър, замъците Шенонсо, Шеверни и Шамбор, Лион, Торино, Верчели и Новара (Верчели и Новара не са включени в програмата с дата на отпътуване 03.09.2024 г.). Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 или 2 звезди. Лети се с авиокомпания „България Ер”, като цената включва летищни такси, ръчен багаж (малка чанта или раница до 10 кг и дамска чанта или чанта за лаптоп) и чекиран багаж до 23 кг. Вътрешните трансфери във Франция и Италия се извършват с автобус.

7 нощувки