Резервация

Цени и условия


3 нощувки

Автобус


01.01.1970

Екскурзия с автобус до Турция: Истанбул и Одрин

Код на програмата: RT-1594.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0885 706 771, 02 940 11 23 или Резервирай онлайн.

Дати:

30.12.2022 - 03.01.2023

Цени:

30.12.2022 Кат. Настаняване в хотел 3* или 4*
цена на възрастен в двойна/тройна стая 398лв
цена на човек в индивидуална стая 528лв
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 2 възрастни 368лв
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен 375лв

Хотели по програмата

Настаняването е на база нощувка със закуска в хотел 3 звезди, централно разположен в старата част на Истанбул.


Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус;
Съответния брой нощувки със закуски;
Пешеходна обиколка на Истанбул;
Водач-придружител от туроператора;
Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

Новогодишна вечеря;
Такси за вход в музеи;
Билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
Допълнителните услуги с доплащане;
Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
PCR или антигенен тест, в случай че такива са нужни;
Разходи от личен характер.

Допълнителни услуги (срещу доплащане)

  • Двореца Долмабахче - 26 BGN;
  • Корабче по Босфора - 40 BGN;
  • Топкапъ - 26 BGN;
  • Панорамна обиколка Среща на два континента - 28 BGN;
  • Посещение на небостъргача Сапфир - 26 BGN;
  • Новогодишна вечеря в ГАР КАЗИНО - 140 BGN;

Допълнителна информация и резервация на телефони 0885 706 771, 02 940 11 23 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

ПЪРВИ ДЕН – 30.12.2022:: Одрин с разглеждане на Селимие джамия,

ПЪРВИ ДЕН – 30.12.2022: 06.00 ч. – отпътуване от Централна автогара София, сектор 43. Качването в автобуса започва в 05.30 ч. 08.00 ч. – спирка в Пловдив пред хотел “Тримонциум”, 09.30 ч – спирка в Хасково – автогарата (за клиентите, които биха желали да се качат оттам). Отпътуване за Истанбул по маршрут Хасково – Одрин - Истанбул. Кратка спирка в Одрин с разглеждане на Селимие джамия,строена от Мимар Синан през XVI в. Пристигане в Истанбул.  Настаняване. Нощувка.

2

ВТОРИ ДЕН – 31.12.2022: : Пешеходна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод –разглеждане на старата част на града (някогашния Константинопол) - посещение на  двореца Топкапъ с местен екскурзовод на български език - панорамна обиколка на Истанбул с мест

ВТОРИ ДЕН – 31.12.2022: Закуска. Пешеходна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод –разглеждане на старата част на града (някогашния Константинопол) - пл. „Султанахмед”, Синята джамия (отвън), пл. „Хиподрума”, „Св. София”. При посещение на „Св.София“, е необходимо облеклото да е консервативно. Жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал. Свободно време. По желание - посещение на  двореца Топкапъ с местен екскурзовод на български език с доплащане 26 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в двореца, която е около 320 турски лири (около 18-19 евро), както и слушалките, които са около 3,50 евро и са задължителни, се заплащат на място. Посещението се организира при минимум 15 участника. Следобед - по желание - панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод „Среща на два континента“:мостовете над Златния Рог, новата европейска част, двореца Долмабахче (отвън), преминаване в азиатската част на града по въжения мост над Босфора, хълма Чамлъджа (с доплащане 28 лв. цената включва транспорт с автобус и екскурзоводски услуги на български, посещението се организира при минимум 15 участника, екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място). Възможност за новогодишна вечеря (с доплащане). Нощувка.

3

ТРЕТИ ДЕН – 01.01.2023: : Посещение на желязната църква „Св. Стефан“ - разходка с корабче по Босфора с местен екскурзовод на български език - посещение на небостъргача Сапфир - Небостъргачът Сапфир

ТРЕТИ ДЕН – 01.01.2023: Закуска. Посещение на желязната църква „Св. Стефан“. Свободно време или факултативна разходка с корабче по Босфора с местен екскурзовод на български език (провежда се при минимум 25 записани туристи с доплащане от 40 лв. на човек; заявява се и се заплаща в България, а не на място). Следобед – по желание - посещение на небостъргача Сапфир (с доплащане 26 лв. на човек – цената включва транспорт до небостъргача и не включва таксата за асансьора до панорамната площадка, която е около 250 турски лири и билета за 4D киното, който струва около 375 турски лири; посещението се осъществява при минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място – на място се заплащат само таксата за асансьора и билета за киното). Небостъргачът Сапфире една от най-високите сгради в Европа. На последния етаж има панорамна тераса и 4D кино, където от височина 236 м можете да се насладите на невероятната гледка към огромния мегаполис. Нощувка.

4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 02.01.2023:: посещение на двореца Долмабахче с местен екскурзовод на български език

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 02.01.2023: Закуска. Напускане на хотела. Свободно време. По желание - посещение на двореца Долмабахче с местен екскурзовод на български език (с доплащане 26 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е 90 турски лири, се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника). Около 13.00 ч. - отпътуване по маршрут Истанбул – Одрин – Пловдив – София. Вечерта – пристигане на Централна автогара София.

Условия за плащане, анулации и провеждане на програмата

При посещение на Турция, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в турски лири, от България.

Здравни изисквания:няма специални здравни изисквания.


Допълнителна информация и резервация на телефони 0885 706 771, 02 940 11 23 или Резервирай онлайн.

  от 398 лв
3 нощувки с автобус

Резервирай сега

Екскурзии в чужбина

1419 лв

Екскурзия Магията на италианските езера и езерото Лугано - 6 дни

5 нощувки със самолет

Екскурзията е шестдневна и включва 5 нощувки в околностите на Милано/Лаго ди Комо, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см и чекиран багаж до 10 кг с размери 55x40x20 см, предварително чекиране и запазени места), богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Милано и на най-привлекателните градчета и курорти по бреговете на Лаго ди Комо, Лаго Маджоре, Лаго ди Гарда и Лаго ди Лугано – Комо, Брунате, Тремедзо, Беладжо, Стреза, Изола Белла, Изола Мадре, Изола деи Пескатори, Сирмионе, Гарда, Бардолино, Лугано и Аскона. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел категория 3 или 4 звезди. Лети се с „Райанеър” или „Уиз Еър“. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

5 нощувки

1475 лв

Екскурзия Приключение в Доломитите - Южен Тирол - 5 дни

4 нощувки със самолет

Екскурзията е петдневна и включва 2 нощувки в района на Мадона ди Кампильо, 2 нощувки в района на Кортина д’Ампецо, самолетни билети София – Бергамо и Тревизо – София. Лети се с авиокомпания „Райънеър” rили „Уизеър“ (в цената са включени самолетен билет с включени летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см и чекиран багаж 1 куфар до 10 кг, предварително чекиране и запазени места) и богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Бергамо, Мадона ди Кампильо, изкачване с лифт до Чинкуе Лаги, Болцано, Кортина д’Ампецо, изкачване с лифт на връх Тофана ди Мецо (3191 м), възможност за качване с лифт до Спинале и до връх Тонди ди Фалория. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.

4 нощувки

1648 лв

Екскурзия Швейцарски Алпи - Юнгфрау и Матерхорн - 6 дни

5 нощувки със самолет

Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка в района на Лаго Маджоре, 2 нощувки в района на Сион, 2 нощувки в района на Берн или Интерлакен и богата екскурзоводска програма в Берн, Веве, Монтрьо, Лозана, Женева, Цермат, Лаго Маджоре и Стреза, свободен ден в Интерлакен или възможност за качване със зъбчатата железница до подножието на връх Юнгфрау, възможност за качване до връх Мотароне, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см и чекиран багаж до 10 кг с размери 55x40x20 см, предварително чекиране и запазени места). Лети се с „Райанеър” или „Уиз Еър“. Вътрешните трансфери в Швейцария и Италия се извършват с автобус. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.

5 нощувки

1862 лв

Екскурзия Класическа Италия - 8 дни

7 нощувки със самолет

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо), 3 нощувки в Рим, 1 нощувка в района на Монтекатини Терме и 1 нощувка във Флоренция, разглеждане с екскурзовод на български забележителностите на Венеция, Сан Марино (или Верона), Рим, Тиволи, Флоренция и Пиза. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Лети се с „България Ер” и „ИТА“ през Рим или Милано, с „Луфтханза” през Франкфурт или Мюнхен, с австрийските авиолинии през Виена, със сръбските авиолинии и „ИТА“ през Белград или директно с „Райанеър“ или Уизеър“. В цената са включени самолетния билет, летищни такси, ръчен багаж до 10 кг с размери 40х20х25 см и  чекиран багаж до 20 кг. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

7 нощувки

2036 лв

Почивка на Лазурния бряг - 9 дни

8 нощувки със самолет

Екскурзията включва 1 нощувка в района на Лидо ди Йезоло или Тревизо, 5 нощувки в в Ница или Кан, 1 нощувка в околности на Милано, 1 нощувка в централно разположен хотел в Милано и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Сан Ремо, Ница, Монако и Монте Карло, Милано, възможност за разглеждане на Кан, Антиб, Сен Тропе, Болийо-сюр-Мер, Кап Фера, Грас, Сен-Пол-дьо-Ванс. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.  Лети се с ITA, сръбските авиолинии, „Луфтханза” или „Австрийските Авиолинии” или директно с „Уиз Еър“ или „Райанеър“ (в цената са включени самолетен билет, летищни такси, ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40х20х25 см и чекиран багаж до 20 кг, предварително чекиране и запазени места). Вътрешните трансфери във Франция и Италия се извършват с автобус.

8 нощувки