Резервация

Цени и условия


4 нощувки

Самолет


01.01.1970

Екскурзия със самолет до Малта: Ла Валета

Код на програмата: RT-4080.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати и цени:

Хотели по програмата

Категория А:хотел Oriana at The Topaz Hotel 3* - намира се в селището Буджиба, на 19 км от столицата Валета;

Категория B: хотел Dolmen Hotel 4* - намира се в селището Буджиба, на 19 км от столицата Валета;

Категория C: хотел Cavalieri Hotel 4* - намира се в селището Сейнт Джулианс, на 10 км от столицата Валета);

Категория D: хотел The Westin Dragonara 5* - намира се в селището Сейнт Джулианс, на 10 км от столицата Валета).


Цената включва

Самолетен билет;
Летищни такси;
1 бр. ръчен багаж с размери 40х30х20 см;
Предварително чекиране;
4 нощувки със закуски в хотел 3, 4 или 5 звезди в Малта.

Цената не включва

Трансфери летище – хотел – летище;
Чекиран багаж;
Допълнителни услуги;
Градска такса;
Билети за градски транспорт, входни такси и пр.;
Медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден;
Застраховка „Отмяна на пътуване“;
Разходи от личен характер.

Допълнителни услуги (срещу доплащане)

 • Трите града и синята пещера - Малтийския юг - 73 BGN;
 • Екскурзия до остров Гозо - 141 BGN;
 • Екскурзия до Мдина - 64 BGN;
 • Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА - 98 BGN;
 • Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА - 118 BGN;
 • Трансфер летище - хотел - летище - 25 BGN;

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

ПЪРВИ ДЕН – вторник::

ПЪРВИ ДЕН – вторник: 14:15 ч. – 15:15 ч. - полет София – Малта (Валета). Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

2

ВТОРИ ДЕН: – сряда  - екскурзия до Трите града и синята пещера - Малтийския юг

ВТОРИ ДЕН – сряда: Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна екскурзия до Трите града и синята пещера - Малтийския юг (с доплащане 73 лв. за възрастни и 40 лв. за деца до 11 год. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на английски и се провежда на сборен принцип с други туристи от различни националности). Екскурзията е с продължителност 4 часа и включва посещение на трите древни града Сенглеа, Коспикуа, Виториоза, които са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки. Турът продължава с посещение на живописната Синя пещера, където  огрените от слънцето корали правят кристално чистата морска вода да сияе в златисти отблясъци... Нощувка.

3

ТРЕТИ ДЕН – четвъртък: : екскурзия до остров Гозо

ТРЕТИ ДЕН – четвъртък: Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна екскурзия до остров Гозо– вторият по големина остров от Малтийския архипелаг (с доплащане 141 лв. за възрастни и 79 лв. за деца до 11 год., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на английски език, обяд и се провежда на сборен принцип с други туристи от различни националности). Екскурзията е с продължителност около 8 часа и включва посещение на мегалитния храм „Джгантия“ - една от първите обществени сгради, построена от човека преди около 5800 години; посещение на мястото, където се намира пещерата на нимфата Калипсо и откъдето се разкрива гледка към най-красивия пясъчен залив на малтийския архипелаг – Рамла бей. Обяд в ресторант, намиращ се пред старинната крепост „Цитадела“ в центъра на столицата на Гозо – Рабат. След обяд екскурзията продължава с разходка из старинните улици на столицата до базиликата „Св. Георги“ и завършва с посещение на най-почитаното от малтийците място за религиозно поклонение – базиликата на Пресвета Богородица от Та Пину. Нощувка.

4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – петък:: екскурзия до Мдина – древната столица на Малта

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – петък: Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна екскурзия до Мдина – древната столица на Малта (с доплащане 64 лв. за възрастни и 31 лв. за деца до 11 год. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на английски език и се провежда на сборен принцип с други туристи от различни националности). Екскурзията включва разглеждане на крепостните стени и кули от IX век, посещение на катедралата „Св. Павел“ и разходка сред красивите къщи, построени преди повече от 400 години. Нощувка.

5

ПЕТИ ДЕН – събота: :

ПЕТИ ДЕН – събота: Закуска. Свободно време. 16:15 ч. – 19:05 ч. – полет Малта (Валета) – София.

Забележка: В последния ден хотелът се освобождава до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение на рецепцията. Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през септември 2020. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Условия за плащане, анулации и провеждане на програмата

Забележки:

 • Свободните места по посочените цени са ограничени и подлежат на препотвърждение в зависимост от наличните самолетните билети и хотелски стаи по специалните цени. Цената е валидна от 01.10.2020 до 30.11.2020 година.
 • В последния ден хотелът се освобождава до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение на рецепцията;
 • Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през септември 2020. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

ВАЖНО: При нощувки в Малтатуристите (без децата под 18 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер  на 0,50 евро на човек на ден. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Условия за плащане:Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Всички записвания в периода 01.08.2020 – 31.12.2020, поради Ковид’19 ситуацията, се извършват срещу внесен депозит от 50 лв.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Потребителят не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 60 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 15% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
 • при сключване на договор в периода 01.08.2020 – 31.12.2020, поради Ковид’19 ситуацията, таксата прекратяване е както следва: ако прекратяването е до 20 дни преди датата на отпътуване, такса за прекратяване не се удържа; ако прекратяването е от 19 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на туристическия пакет в лева; ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на туристическия пакет в лева. В случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятстване на пътуването, поради затваряне на границите, внесеният депозит се възстановява в срок до 14 дни след датата на отпътуване.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:Автобусните екскурзии от този вид се осъществяват при минимум 40 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховкакъм туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Местна валута: евро

Паспортни и визови изисквания:До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.


Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

  от 759 лв
4 нощувки със самолет

Резервирай сега