Резервация

Цени и условия


5 нощувки

Самолет


01.01.1970

Екскурзия със самолет до Исландия: Рейкявик

Код на програмата: RT-3572.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати:

26.05.2020 - 02.06.2020

Цени:

26.05.2020 Кат. Настан. в хотел 3 или 4 звезди
цена на възрастен в двойна стая 4416лв
цена на човек в индивидуална стая 5179лв
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 4220лв

Хотели по програмата

Хотели използвани по програмата (или подобни):




    Рейкявик - хотел Island 4* - Разположен е в централната част на Рейкявик. Стаите са комфортно обзаведени, разполагат с телевизор, телефон, безплатен безжичен интернет, мини-бар, сейф, уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.
    Калфафетл:хотел Laki 3* - разположен е на тихо и спокойно място в югоизточната част на Исландия. Заобиколен е от красива природа с невероятна гледка към глетчера Вахтнайокутъл. Стаите са обзаведени с уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.

Цената включва

Самолетен билет с авиокомпания Lufthansa;
Летищни такси;
1 бр. чекиран багаж до 23 кг;
1 бр. ръчен багаж;
5 нощувки в упоменатите хотели на база нощувка и закуска;
Трансфери летище – хотел – летище;
Транспорт с автобус по описаната програма;
Водач – придружител от страна на туроператора;
Екскурзоводски услуги по описаната програма;
Входен билет за Синята лагуна с включени хавлии.

Цената не включва

Екскурзия наблюдение на китове;
Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон;
Бакшиши;
Медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден;
Застраховка "Отмяна на пътуване";
Разходи от личен характер;

Допълнителни услуги (срещу доплащане)

  • Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон - 95 BGN;
  • Наблюдение на китове в Исландия - 228 BGN;

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

ПЪРВИ ДЕН:

ПЪРВИ ДЕН - Среща на летище София, Терминал 2 в 04:30ч.за полет за Рейкявик през Франкфурт в 06:30 ч. В 07:55 ч. - пристигане във Франкфурт, кратък престой на летището след което полет за Рейкявик в 11:20 ч. Пристигане на летището в Рейкявик 13:00 ч. Трансфер до хотел Island 4*. Настаняване и свободно време. Нощувка.

2

ВТОРИ ДЕН : Туристическа обиколка в центъра на - Рейкявик - възможност за наблюдение на китове

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Туристическа обиколка в центъра наРейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя”, старинната къща Хьофди, станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г., скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата) - причудливо творение на архитектурата с чисто практическо предназначение - върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и я разпределят по водопреносната мрежа, е построена тераса с огромен стъклен купол, който пък покрива въртящ се панорамен ресторант, а гледката, която се открива от терасата, е невероятна. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците. Следобед – по желание – възможност за наблюдение на китовес доплащане 228 лв. за възрастни и 116 лв. за деца и младежи до 11 г. Ще се качите на туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотела. Нощувка.

3

ТРЕТИ ДЕН : Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” - националния парк Тингветлир - долината Хаукадалур - посещение на оранжерия в доматената ферма Фридхаймар.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг”– панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия - националния парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националният парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м  през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. След обяд посещение на оранжерия в доматената ферма Фридхаймар.Ще имате възможност да научите за процесите на оранжерийното градинарство в този студен климат с толкова дълга и сурова зима. Забележителното е, че се създава среда с топли средиземноморски условия през цялата година и това дава възможност за почти целогодишно земеделие. Има и изложба за използването на геотермално отопление в исландското градинарство. Завръщане в хотела в Рейкявик. Нощувка.

4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: ледниковото езеро Йокулсарлон - Националния парк Вахтнайокутъл - посещение на градчето Ейрарбаки - разходка с корабче тип амфибия по езерото Йокулсарлон

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Сутринта – отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлони Националния парк Вахтнайокутълс най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият глетчер в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра. По пътя – посещение на градчето Ейрарбаки– търговска столица на Исландия. Около обяд – пристигане в Националния парк откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010 г. По време на обиколката ще видите и Свещената скала, за която се вярва, че е дом на елфите. Възможност заразходка с корабче тип амфибия по езерото Йокулсарлон, сред плаващи късове лед (продължителност – 30 - 40 мин.) с доплащане 95 лв. за възрастни и 40 лв. за деца и младежи до 11 г. Нощувка в хотел - хотел Laki 3*.

5

ПЕТИ ДЕН : Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. - Рейнисфяра - петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. - Дирхолай - Скогафос и Селяландсфос - глетчера Солхемайокул.

ПЕТИ ДЕН -  Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия.Разходка по един от природните феномени в Исландия - Рейнисфяра - петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък.Оттук се открива гледка към Дирхолай– малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната –Скогафос и Селяландсфос. В зависимост от метеорологичните условия в този ден ще може да посетим и глетчера Солхемайокул.Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми.  Нощувка в Рейкявик.

6

ШЕСТИ ДЕН : Екскурзия до п-в Рейкянес - Grindav'ik - Синята лагуна

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до п-в Рейкянес, където, между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Ще се разходим до Grindav'ik, градче разположено сред полета от лава в непосредствена близост до Атлантическия океан и ще стигнем до най-стария морския фар в Исландия. Предстои ни разходка по моста Leif the Lucky's Bridge, който свързва два  континента: Европа и Северна Америка, за да съедини Исландия в едно.  Ще имате възможност да се похвалите, че сте  преминали от единия до другия континент само за няколко минути.  Следобед – двучасов престой в най-известната атракция в Исландия - Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (цената на входния билет включва ползване на кърпи). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух. Вечерта - трансфер до летището.

7

СЕДМИ ДЕН :

СЕДМИ ДЕН - Полет за София през Франкфурт в 00:25 ч. Кацане на летището в Франкфурт в 05:50 ч. Полет за София в 08:00 ч. Пристигане на летище София в 11:10 ч.

Условия за плащане, анулации и провеждане на програмата

Полетна информация:

LH1429 26MAY SOF FRA 0630 0755

LH 856 26MAY FRA KEF 1120 1300

LH 869 01JUN KEF FRA 0025 0550

LH1456 01JUN FRA SOF 0800 1110

Продължителност на полетите:

  • София – Франкфурт – около 2 часа и 20 мин.
  • Франкфурт – Рейкявик – около 3 часа и 40 мин.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: един щатски долар = 1.66567 лева

Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си, туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма, както и много други необходими за пътуването им пояснения. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

Условия за плащане:Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 85 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

  • ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Потребителят не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 185 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 185 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:Екскурзията се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Местна валута: Исландска крона (ISK) - 1 EUR = 137 ISK (към септември 2019).

Паспортни и визови изисквания: лична карта с валидност минимум шест месеца след датата на влизане в Исландия. Препоръчително е да носите и валиден задграничен паспорт.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховкакъм туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.





Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

  от 4416 лв
5 нощувки със самолет

Резервирай сега

1499 лв

Екскурзия Магията на италианските езера и езерото Лугано - 6 дни

5 нощувки със самолет

Екскурзията е шестдневна и включва 5 нощувки в околностите на Милано/Лаго ди Комо, самолетен билет София – Милано – София (с включени летищни такси, ръчен багаж (малка чанта или раница до 10 кг и дамска чанта или чанта за лаптоп) и чекиран багаж до 23 кг, богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Милано, Верчели и Новара и на най-привлекателните градчета и курорти по бреговете на Лаго ди Комо, Лаго Маджоре, Лаго ди Гарда и Лаго ди Лугано – Комо, Брунате, Тремедзо, Беладжо, Стреза, Изола Белла, Изола Мадре, Изола деи Пескатори, Сирмионе, Гарда, Бардолино, Лугано. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел категория 3 или 4 звезди. Лети се с авиокомпания „България Еър“. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

5 нощувки

1738 лв

Екскурзия Швейцарска магия с Матерхорн - 6 дни

5 нощувки със самолет

Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка със закуска в хотел в околностите на Цюрих или Люцерн, 3 нощувки със закуска в хотел в района на Женевското езеро (на френска територия), 1 нощувка със закуска в хотел в околностите на Милано, богата екскурзоводска програма в Цюрих, Люцерн, Берн, замъка Шийон, Монтрьо, Веве, Лозана, Женева, Цермат и Лугано, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см и чекиран багаж до 20 кг). Лети се с авиокомпания „България Ер“, „Уиз Еър“ или „Райън Ер“. Вътрешните трансфери в Швейцария и Италия се извършват с автобус. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди (понякога в Цюрих настаняването е в хотел 2 звезди, като стаите при всички случаи са със собствена баня WC).

5 нощувки

2155 лв

Екскурзия Париж - Мон сен Мишел - Замъци по Лоара - Лион - Торино - 8 дни

7 нощувки със самолет

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в Париж, 1 нощувка в околности на Руан или Каен, 1 нощувка в околности на Тур или Льо Ман, 1 нощувка в Монтлюсон или Клермон Феран, 1 нощувка в Лион, 1 нощувка в района на Торино или Милано и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Париж, двореца Версай, Руан, абатството Мон Сен Мишел, Шартър, замъците Шенонсо, Шеверни и Шамбор, Лион, Торино, Верчели и Новара (Верчели и Новара не са включени в програмата с дата на отпътуване 03.09.2024 г.). Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 или 2 звезди. Лети се с авиокомпания „България Ер”, като цената включва летищни такси, ръчен багаж (малка чанта или раница до 10 кг и дамска чанта или чанта за лаптоп) и чекиран багаж до 23 кг. Вътрешните трансфери във Франция и Италия се извършват с автобус.

7 нощувки