нашите топ предложения за

Екскурзии до Порто

Тенерифе 2024 - почивка на Тенерифе с Профи Турс Тенерифе 2024 - почивка на Тенерифе с Профи Турс

Екскурзии до Порто

Екскурзии до Порто

Порто е очарователен и оживен град, който бързо се превръща в една от най-уважаваните туристически дестинации в Западна Европа. Градът може да се похвали с богата история, интересни туристически атракции и бляскав нощен живот. В Порто има много какво да видите и направите, а градът ще се хареса на широк кръг от посетители. Богат е на исторически забележителности и е многолик - от тесните улички, пресичащи старинния квартал Рибейра, до големите плажове на Авенида дос Алиадос. Районът е известен с производството на порто, което все още се съхранява в огромни изби, простиращи се по бреговете на могъщата река Дуеро.

Чарът на Порто е също толкова фин, колкото нюансите на отлежал портвайн и най-добре можете да го усетите, разхождайки се по хълмистите улички на Мирагая, Рибейра и Масарелос. Това са тихите моменти на размисъл и моментните снимки на ежедневието, които ще се запечатат в паметта ви за най-дълго: духът на Дуеро срещу доковете, развяването на пране, простряно да се суши на речния вятър, звукът на чаши, звънтящи по пълнолуние. Oтвъд историческото сърце на Порто, съвременните архитекти са оставили своя самобитен печат върху облика на града. А публичното изкуство е навсякъде – от ръчно боядисаните плочки, разкрасяващи метрото, до многобройните графити, белязали разпадащите се средновековни стени.

Развитият нощен живот на Порто има какво да предложи на туристи от всички възрасти и с всякакви предпочитания – от отворени до късно ресторанти, предлагащи изискана храна, до модерни клубове, посрещащи изгрева на слънцето. Река Дуеро – сърцето на живописния пейзаж на Порто – е пресечена от великолепни мостове и дава възможности за релаксиращи пътешествия с лодка.

Запишете се за Бюлетин

и получавайте ексклузивни отстъпки