Начало

велико търново - почивки, екскурзии, хотели

Хотели във Велико Търново
Велико Търново е един от най-старите градове в България. Градът се намира в центъра на северната част на България. Има уникално положение - на трите хълма Царевец, Трапезица и Света Гора, и се извисява над минаващата река Янтра. От вековното съществуване на града тук са останали много паметници свързани с великата история на България. Това го прави идеална дестинация за туристи от цял свят.

Хотели в Арбанаси
Село Арбанаси е едно от най-живописните стари селища в страната. Разположено е на едноименното скалисто плато, само на 4 км североизточно от Велико Търново. С монументалната и неповторима възрожденска архитектура от 16-17 в. на къщите и църквите и природните си дадености Арбанаси е истински рай за туристите.
Хотели в Дряново
Дряново е град, разположен в подножието на Стара планина в Централна Северна България. Той се намира в Габровска област и е в близост до градовете Трявна, Килифарево, Севлиево и Велико Търново. Градът е административен център на Община Дряново.

Хотели в Казанлък
Град Казанлък е разположен на 200 км от Бургас, на 50км от от Габтово и на 90км от от Велико Търново. Градът се намира в Казанлъшката равнина разположена между Стара планина и Средна гора, затова го наричат и географския център на България. Казанлъшката равнина – наричана и долината на розите е известна в цял свят с добива на розово масло и долина на тракийските царе известна с тракийските могили.
Хотели в Ловеч
Ловеч е град в централна северна България, в подножието на Стара планина. Разположен на двата бряга на река Осъм като е разделен на две части – стара и нова. Намира се на 80 км от Велико Търново, на 35 км от Плевен и на 150 км от София.