Обща информация

Резервация

Цени и условия


8 нощувки


Закуска и вечеря

01.01.1970

в Grand Hotel Cavalieri 4* с възможност за посещение на Кампомарино ди Маруджо – Матера – Бари – Монополи – Остуни – Мартина Франка – Галиполи – Песколюзе – Санта Мария ди Леука – Алберобело – Локоротондо – Лече – Отранто – Кампомарино Маруджо – Таранто

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Дати и цени:

Местата за всички дати по всички самолетни програми за есен 2017 са изчерпани.
Очаквайте през октомври предложенията ни за почивка в Испания, Италия и Португалия през 2018г!

Дати заминаване: Цена EUR Цена BGN Наличност:
ЕСЕН 2017
02.09.2017 522€ 1020 лв няма места
09.09.2017 481€ 940 лв няма места
16.09.2017 481€ 940 лв няма места
23.09.2017 445€ 870 лв няма места

Цената включва:




  • Самолетен билет за директен полет София - Бари - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси
    Чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 10 кг. (56x45x25 см.) в самолета
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • 7 нощувки в стандартни стаи с балкон или тераса в основната сграда на хотел "Grand Hotel dei Cavalieri" 4* или подобен в Пулия;
  • 7 закуски и вечери на блок маса с включени 1/4 л. вино и 1/2 л. газирана вода по време на вечерята
  • Екскурзия с посещение на Таранто и шопинг център "Casamassima"
  • Wi-Fi в общите части на хотела и в стаите
  • Чадъри и шезлонги край басейна (при наличност)
  • Чадър и два шезлонга на плажа на стая (при наличност)
  • Трансфер от и до плажа
  • Анимация за деца и възрастни
  • Миниклуб за деца от 4 до 13 години
  • асистанс на български език по време на целия престой;
  • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина" от ЕВРОИНС с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.


Цената не включва:



  • туристическа такса (ако има такава): заплаща се на рецепция и се определя едностранно от местната общинска администрация. Към момента такава не е обявена.
  • допълнителни екскурзии;
  • разходи от личен характер;
  • входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзиите и други, посещавани по желание;
  • ползване на плажна кърпа: 2 EUR при вземане и за всяка смяна;
  • бебешка кошарка: 5 EUR на вечер (заявява се предварително и се заплаща на място на рецепцията на хотела);
  • застраховка „Отмяна на пътуване";


Отстъпки:



  • Отстъпка за допълнително легло в двойна стая: 90 лв.
  • отстъпка за дете от 2 до 11 г.: 226 лв

Доплащане:

  • единична стая - 226 лв. Поради високата заетост на хотела единичната стая ще бъде на заявка потвърждение!
  • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв за 8 дни.
  • Полудневна екскурзия до Матера на български език при минимум 20 записани туристи - от 2 до 11.99 г.: 20€; за възрастни 40€;
  • Целодневна екскурзия до Бари и Монополи на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на вино и фокача - от 2 до 11.99 г.: 27€; за възрастни 54€;
  • Целодневна екскурзия до Остуни и Мартина Франка на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на капоколо, салам и вино - от 2 до 11.99 г.: 24€; за възрастни 48€;
  • Целодневна екскурзия "Токът на ботуша" – Галиполи, Песколюзе и Санта Мария ди Леука на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на зехтин и местни продукти - от 2 до 11.99 г.: 27€; за възрастни 54€;
  • Целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на ликьор и местни сладки - от 2 до 11.99 г.: 22€; за възрастни 44€;
  • Целодневна екскурзия до Лече и Отранто на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на вино и брускети - от 2 до 11.99 г.: 27€; за възрастни 54€; Пакет от 3 целодневни екскурзии: Лече и Отранто; Остуни и Мартина Франка; "Токът на ботуша". Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 записани туристи - за деца от 2 до 11.99 г.: 72€; за възрастни 144€.

    Записването на допълнителните екскурзии от България става най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Програма:

Ден 1. София – Бари – Кампомарино ди Маруджо

Отпътуване от терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir" в 18:15 ч. Кацане на летището в Бари в 18:40 ч. Трансфер до хотела. Вечеря. Настаняване. Нощувка.

Ден 2. Матера

Закуска. Информационна среща. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: полудневна екскурзия до Матера.
Посещение на Матера – "мъртвият град", известен в целия свят като естествен декор на филми като "Евангелие по Матея" и "Младият месия". Матера е избрана за Европейска столица на културата за 2019 г. заедно с Пловдив. Този старинен град е създаден в скалисто възвишение, което днес съставлява историческия център на Матера, наречен Саси. Многобройните естествени пещери в Матера са били първите къщи на древните обитатели още преди 9000 г. пр. Хр. Жилищата са издълбавани едно над друго в самата скала. Покривът на дадена къща може да се явява път, стълбище, градина или под на друга къща.
Пешеходна разходка в историческия център с посещение на скалните църкви. Свободно време.
*Входна такса за скалните църкви (от 2,50 до 6 EUR в зависимост от това в колко църкви се влиза) – заплаща се на място от туристите.
Вечеря. Нощувка.

Ден 3. Бари – Монополи

Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Бари и Монополи с включена дегустация на вино и фокача.

Бари е пристанище и областен град, вторият по значение икономически център в Южна Италия, развиващ се благодарение на транспорта и туризма. Това го прави едновременно оживен, приветлив и интересен за посещение. Привлекателен за туристите е основно старият град. Там се намира катедралата "Св. Савин", която е построена в края на 12 в. в романски стил. Днес тя блести със светлата си фасада и елегантния си интериор с барокови елементи, добавени през 18 в. На няколко крачки от катедралата се намира емблематичната за Бари крепост "Нормано-Свево" - построена през 12 в. и сменяла функциите и управлението си няколко пъти, днес тя е място за организиране на художествени изложби и културни събития.

Пешеходна разходка в стария град на Бари с включена дегустация на вино и фокача. Посещение на базиликата "Свети Николай", където се съхраняват мощите на светеца, закрилник на моряците, затворниците и децата. Осветена е през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г., и все пак е едно от най-големите постижения на характерната за Италия романска архитектура в Пулия. Свободно време.

Посещение на Монополи – сравнително малък крайбрежен град, разположен на 40 км южно от Бари. Монополи ще ви очарова с комбинацията от романтично старо пристанище, красиви плажове и исторически забележителности. Разхождайки се край морето можете да посетите крепостта на Карл V, завършена през 1522 г. в петоъгълна форма с цел отбрана и интересна заради славата си на затвор чак до 1969 г.

Обиколка на историческия център на Монополи с посещение на катедралата "Санта Мария дела Мадия", завършена през 15 в. след близо 3 века строителство и благодарение на едно чудо, което осигурило гредите за покрива. Интериорът й впечатлява с червените, жълти, бели и зелени мрамори, които оформят преливащи се фигури. Свободно време.
Вечеря. Нощувка.

Ден 4. Остуни – Мартина Франка

Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Остуни и Мартина Франка с включена дегустация на капоколо, салам и вино.
Остуни, често наричан "Белият град", е известен с производството на вино, висококачествен зехтин и с характерната архитектура в бяло. Създаден през неолита, подобно на едър диамант в предиталианската си история, Остуни преминава от едни ръце в други средно веднъж на всеки сто години. Пешеходна разходка в историческия център на града. Днес най-забележителни за посещение в Остуни са катедралата "Успение Богородично", епископският дворец и множеството запазени дворци на аристократични фамилии. До началото на второто хилядолетие катедралата е функционирала като православна църква, а през 13 в. Фридрих II я превръща в католическа. След като пострадала при земетресение през 15 в., църквата е построена наново в готически стил. Свободно време.
Посещение на Мартина Франка – очарователен град в провинция Таранто, известен със своята добре запазена стара част. Пешеходна разходка в историческия център с дегустация на капоколо, салам и вино. Историческия център на Мартина Франка все още е ограден от крепостни стени, прекъснати от забележителни барокови порти. Сградите в него също се отличават със своята барокова архитектура – базиликата "Св. Мартин" със статуята "Св. Мартин и просякът" на фасадата, готическата църква "Св. Антонио" от 15 в. с добавени барокови елементи, дворци с красиви лоджии с перила от ковано желязо. Дворецът на дожите от времето, когато градът е самостоятелно херцогство, гледа към най-големия площад в стария град "Пиаца Рома". Свободно време.

Вечеря. Нощувка.

Ден 5. Галиполи – Песколюзе – Санта Мария ди Леука

Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия „Токът на ботуша“ – Галиполи, Песколюзе и Санта Мария ди Леука с включена дегустация на зехтин и местни продукти.
Галиполи – поразително напомнящ на Несебър със своя модерен град, свързан със запазената си стара част чрез мост. Основан от месапите и развивал се като военно средище и търговско пристанище по време на Римската империя и Средновековието, Галиполи постига своя икономически разцвет през 16 в., когато става най-големият пазар за зехтин в Средиземноморието. Все още могат да се видят подземните преси за извличане на маслиново масло, което преди откриването на петрола се е ползвало като гориво. Именно на това "злато" Галиполи дължи бурното си развитие в миналото. Днес на интерес се радва византийската крепост от 13 в., която е преустройвана от арагонците, за да придобие днешния си вид. Един от най-загадъчните обекти в града е Гръцкият фонтан, смятан някога за най-стария фонтан в Италия, с неизяснена датировка и до ден днешен.
Пешеходна разходка в историческия център на Галиполи и дегустация на зехтин и местни продукти. По време на разходката спирка при бароковата катедрала "Св. Агата" от 17 в. Свободно време.
Време за плаж в курорта Песколюзе – най-неустоимото кътче от Пулия, наричано "Малдивите на Саленто", заради 8-километровия си плаж. Прозвището му съвсем основателно препраща съзнанието към тюркоазените води и искрящите фини пясъци на екзотичните ширини. Със залеза на слънцето приливът обгръща обширния плаж и над водата остават само върховете на дюните, които напомнят на разпръснати пясъчни острови. Върху дюните е запазена естествената растителност от акация и водна лилия.
Разглеждане на Санта Мария ди Леука – привлекателен морски курорт, разположен в близост до най-южната точка на Пулия – нос Санта Мария, който разделя Адриатическо от Йонийско море. Пешеходна разходка покрай известните паметници в курорта и посещение на светилището на Финибус Тера, известно като "светилище на края на света". Любопитно е, че на другия край на Стария свят – на северозападния край на Британия – съществува светилище със същото име. Свободно време.
Вечеря. Нощувка.

Ден 6. Алберобело – Локоротондо

Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо с включена дегустация на ликьор и местни сладки.

Разглеждане на Алберобело. Пешеходна разходка с дегустация на ликьор и местни сладки в града на трулите, където атмосферата Ви пренася в приказките. Трулите са специфични постройки, наследили праисторическа строителна традиция. Състоят се от цилиндрична основа със стени, дебели до 1 м, и конусовиден покрив от варовикови плочи на няколко пласта. Макар че са градени без всякаква спойка, те са оцелели и до днес. Най-изумителен е градският музей "Територио", който е съставен от 10 трули, обединени в едно, и представя историята на трулите и техните обитатели. Катедралата на градчето е посветена на светците Козма и Дамян и се отличава с неокласическата си фасада от 18 в. В близост до главния площад се намира църквата "Санта Лучия" от началото на 19 в. Свободно време.

Посещение на Локоротондо – пешеходна разходка из улиците на гинесовия рекордьор за най-много букви "о" в името си. Странното име, което означава "кръгло място", произлиза от също толкова интересния исторически център с кръгла форма. Локоротондо е известен още като "Град на балконите" и като една от 36-те най-красиви общини в Италия. Тук не само къщите си имат номера, но и всеки балкон е номериран. Не на последно място едно от "бижутата" на градчето е бялото леко пенливо вино. Свободно време.
Вечеря. Нощувка.

Ден 7. Лече – Отранто

Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Лече и Отранто с включена дегустация на вино и брускети.
Посещение на Лече, известен като "Флоренция на Пулия", заради съхраненото богатство от шедьоври на архитектурата и изкуството, където сред хармоничната смесица от стилове преобладава бароковата архитектура. Интересни забележителности в Лече са катедралата "Успение Богородично", Епископският дворец, църквата "Богородица на благодатта", градската крепост, областният музей, римският амфитеатър и колоната на св. Орондзо – подарена от град Бриндизи, в чест на покровителя на Лече.
Пешеходна разходка в Лече и дегустация на вино и брускети. По време на разходката спирка на площада пред катедралата "Успение Богородично" и при църквата "Свети кръст". Свободно време.
Разглеждане на Отранто, където можете да се потопите в южняшката атмосфера на това градче с около 5 хил. души население. В античността оттук е минавал един от главните пътища на Римската империя и градът е служил като изходен пункт за настъпление към Балканите. Добре запазен е средновековният арагонски замък, увековечен в първия готически роман в историята – "Замъкът на Отранто" на английския писател Хорас Уолпоул.
Пешеходна разходка в историческия център на Отранто с посещение на катедралата, в която се схъранява една от най-красивите подови мозайки от цялото Средновековие, както и колони, за които се смята, че са донесени от храма на Минерва. Свободно време.
Вечеря. Нощувка.

Ден 8. Кампомарино ди Маруджо – Таранто – Бари – София

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Таранто – пешеходна разходка в центъра на града, включена в цената.
Таранто е един от красивите крайбрежни градове с интересна история и важно търговско и военно пристанище в целия регион Пулия. От историята е познат като "спартанския град", тъй като възниква през 706 г. пр. Хр. като древногръцка колония - единствената, създадена някога от спартанци. Те му дават названието Тарас. След изграждането на пристанището древният град се разраства и се развива значително като важен търговски център. Таранто се превръща в един от най-богатите и значими древногръцки градове. Днес е известен още като "град на две морета" заради това, че бреговете му се простират около залив, носещ наименованието Голямо море, и лагуна, наречена Малко море. Двете "морета" са разделени от нос, който затваря залива и води до изкуствено създаден остров, който днес е свързан със сушата посредством подвижен мост и път. Сред забележителностите на Таранто са подвижният мост, свързващ стария град с новата част на града, Арагонският замък от 15 в., останките от древния храм на Посейдон, катедралата на града "Свети Каталдо", историко-археологическият музей и още други.
Пешеходна разходка в центъра на Таранто. Свободно време.
Отпътуване за Бари. По пътя спирка в шопинг център "Casamassima" с възможност за пазаруване и свободно време.
"Casamassima" е място, посветено на цялото семейство, където релаксът, пазаруването и забавлението се срещат, за да Ви предложат уникално преживяване! Молът разполага със 110 магазина, предлагащи дрехи и аксесоари на световноизвестни марки, висококачествена козметика, както и всичко необходимо за домакинството. След пазаруването посетителите могат да се насладят на ароматно италианско кафе, както и на кулинарните специалитети, приготвени и поднесени в зоната за хранене, а за забавлението на малчуганите има специално отделена зона за игра и развлечения. Това и много повече Ви очаква в търговски център "Casamassima"!
Трансфер до летището в Бари. Отпътуване за България в 19:15 ч. Кацане на летище София в 21:30 ч.

Допълнителна информация:

Деца под 2 години заплащат само такса за полета в размер на 100 лв.

Информация за полетите

ПРОЛЕТ 2017
Полет № Излита/Каца
София [SOF] - Бари [BRI]
W6 4369 --:-- - --:--
Бари [BRI] - София [SOF]
W6 4370 --:-- - --:--

Забележка: *Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Условия за резервации

  • при записване се внася депозит в размер на 20% от сумата на договора;
  • пълно плащане - до 45 дни преди датата на заминаване.

Условия за анулациии

  • при отказ до 18:00 часа на 1-вия работен ден, следващ деня, в който е сключен договора – 0% от крайната цена на пакета;
  • при отказ след 18:00 на 1-ия работен ден за Туроператора, следващ деня, в който е сключен Договора до 45-ия ден включително преди датата на заминаване - 20% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 44-ия до 30-ия ден включително преди датата на заминаване – 30% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 29-ия до -15-ия ден включително преди датата на заминаване – 75% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 14-ия ден преди датата на заминаване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – 100% от крайната цена на пакета.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

За хотела

  от 0 лв
7 нощ.HB,самолет,т-фери

Резервирай сега

Почивка на море в чужбина - гарантирани групи

Други гарантирани групи