Екскурзии в Португалия: Лисабон, Порто и Алгарве


Начало » Почивка на море в чужбина » Почивка на Мадейра

Почивка на Мадейра

Португалският остров Мадейра е една от най-шикозните световни дестинации за почивка и привлича хиляди туристи със субтропичния си климат и пленителни гледки. Мадейра, известен като плаващата градина на Атлантика, се намира на около 1000км от Европа и 600км от бреговете на Африка. Островът е кътче на очарователни пейзажи, включващи невероятни планински вериги, вулканични пещери и богато разнообразие от тропични растения. Почивките в Мадейра са любими на почитателите на природата, особено тези, които обичат пешеходните турове, растенията и културното разнообразие.

Основният туристически център на Мадейра е столицата Фунчал, която е разположена по югоизточното крайбрежие. Оживен и пъстроцветен град, Фунчал се простира от пристанището до жилищните зони, през хълмовете до туристическия център. Изпълнен с калдъръмени улички, носещи духа на елегантните имения, както и аромата на тропическите растения и градини, Фунчал предлага нещо повече от специфичен, сладък вкус на мечтана ваканция и пленителна атмосфера. Въпреки че столицата има много плажове, отличени с престижния син флаг, самият остров Мадейра има по-скоро скалисти плажове и тук божествените меките пясъчни ивици са рядкост. Ако морето и плажовете са това , което ви е довело тук, то си струва да пътувате 2 часа до благословения остров Порто Санто, който е известен не само с 9км кадифени плажове, но и лечебните си свойства.

Повечето хотели на острова са луксозни и отговарят на най-високите стандарти в хотелското обслужване. Островът със своите чудни пейзажи привлича любителите на природната красота, като много идват да се полюбуватдори само на живописните пътечки на ‘levadas’, канали, които са изкопани, за да позволят на водата от изборите са се стича към планините. Ако сте ботанист по душа и хоби, то ще се зарадвате да изучите екзотичната флора, да посетите ботаническите градини, докато старинните църкви, красиви сгради и площади ще привлекат любителите на историята и културата.

3* Hotel White Waters - Остров Мадейра, Португалия
3 звезди 3 звезди 3 звезди

Разположение :В сърцето на Мачико с възможност за покупки и развлечения. Плажът е само на 200 м., Фуншал е на 25 км., летището е на 3 км.

3*+ Inn&Art Hotel - Остров Мадейра, Португалия
3 звезди 3 звезди 3 звезди 3 звезди

Разположение :

Намира се на тихо място, заобиколен от градини, на около 55 м. над нивото на морето, с невероятен изглед. До най-близкия каменист плаж – 400 м. До най-близката спирка на автобуса към Фуншал около 500м., до центъра на Канихо 2 км. , до Фуншал 11км.4* Roca Mar Hotel & Royal Orchid Hotel  - Остров Мадейра, Португалия
4 звезди 4 звезди 4 звезди 4 звезди
Разположение:

С фантастичен изглед към морето и брега. Намира се в центъра на Канихо около заведения и барове за забавления и възможност за покупки в магазините. До Фуншал около 2,5 км.

4* Vila Gale Hotel Santa Cruz - Остров Мадейра, Португалия
4 звезди 4 звезди 4 звезди 4 звезди
Разположение : на тихо и спокойно място , на около 200м. от центъра.До Фуншал са около 15 км.
CS Madeira Atlantic Resort - Остров Мадейра, Португалия
5 звезди 5 звезди 5 звезди 5 звезди 5 звезди
5-звездният хотел Madeira Atlantic се намира на южния бряг на Мадейра, само на няколко минути от централната част на Фуншал. Той разполага с инфинити басейн и панорамен изглед към Атлантическия океан.
The Cliff Bay - Остров Мадейра, Португалия
5 звезди 5 звезди 5 звезди 5 звезди 5 звезди
Разположен на най-горната точка на естествен полуостров, The Cliff Bay предлага панорамна гледка към Атлантическия океан и достъп до частния плаж. Има закрит и открит плувен басейн, ресторант със звезда на Мишлен и безплатен Wi-Fi.
 

Календар

Август 2017
Септември 2017
Октомври 2017
Ноември 2017
Декември 2017
Януари 2018
Февруари 2018
Март 2018
Април 2018
Май 2018
Юни 2018
Юли 2018

Отзиви и мнения

Най-търсени

Топ предложения