Обща информация

Резервация

Цени и условия


7 нощувки

Самолет

Закуска и вечеря

01.01.1970

221 наши клиенти пътуваха по тази програма от 2018г. до 2023г.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Дати:

17.09.2018

Цени:

Местата по програмата за есен 2018 са изчерпани. До 4 октомври имаме финална last minute разпродажба с отстъпка до 40% на последните 10 места за Есен 2018: Римини от 05.10 на цена 599 лв., Ла Манга от 14.10 за 699 лв., Коста дел Сол от 23.10 за 898лв!

Период Турист в двойна стая Турист в единична стая
17.09 - 25.09.2018 1749 лв 2134 лв няма места

Цената включва:

  • Самолетен билет София - Лисабон - София на авиокомпания „България Еър“ с включени летищни такси
  • Самолетен билет Лисабон – Фуншал – Лисабон на авиокомпания TAP Air с включени летищни такси и багаж
  • Трансфер летище – хотел – летище в Лисабон и Мадейра
  • 2 нощувки със закуски в хотел „Holiday Inn Exp Alfragide" 3* в Лисабон
  • 5 нощувки със закуски в хотел "Jardins D’Ajuda" 4* във Фуншал
  • Панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод
  • Полудневна обиколка на Фуншал с местен екскурзовод
  • Водач от България по време на целия престой
  • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Евроинс“

Цената не включва:

  • Туристическа такса;
  • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
  • Допълнителни екскурзии
  • Лични разходи.

Доплащане:

  • Единична стая: 445 лв. за дата на отпътуване 17.09.2018/ 395 лв. за дата на отпъутване 01.01.2018 - от пакетната цена за 1 турсит в двойна стая;
  • Доплащане за вечери в хотел Jardinс D’Ajuda 4* – 180 лв.
  • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв за 8 дни.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

София – Лисабон

София – Лисабон
Отпътуване от летище София, терминал 2 в 21.10 ч. с полет на авиокомпания България еър по маршрут София – Лисабон. Пристигане в 23.20 ч. на летището в Лисабон и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
2

Лисабон - Фуншал

Лисабон - Фуншал
Закуска. Освобождаване на хотела в Лисабон. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): площад „Маркеш де Помбал”; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755г.: площадите „Росио”, „Фигейра” и „Комерсио”, Статуята на мореплавателите, кулата „Белем” и манастира „Жеронимош”, считан за шедьовър на португалското мануелско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел.
Трансфер до летището. Полет до о-в Мадейра в 15.20 ч. Кацане във Фуншал в 17.05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3

Фуншал

Закуска. Полудневна туристическа програма във Фуншал с местен екскурзовод (включена в цената): старият град със селскостопанския пазар, предлагащ разнообразие от местни продукти – от прекрасни цветя, пресни плодове и зеленчуци, до прясна риба и рибни деликатеси. Интерес представлява главният площад с неговата настилка с черни и бели базалтови павета. Друга забележителност е сградата на кметството – представителна къща от 18 в., запазила елегантността си до днес. В Епископския дворец се помещава Музеят на сакралното изкуство. На площада е Църквата на колежа от 17 в. на йезуитите. Наблизо е и катедралата „Успение Богородично“ – първата епископална църква в отвъдморските територии на Португалия, завършена през 1514 г. Следва парк „Градината на св. Катарина“, който е разположен на брега и е очарователен с красивите си цветя и зеленина. Друга забележителност на града е дворецът „Сао Лоуренсу“, представляващ крепост от 18 в., която се използва още по предназначение от военните. Свободно време (необходимо е ползване на местен и градски транспорт).
По желание: възможност за полудневна екскурзия „Ейра до Серадо“. Екскурзията започва с кратка спирка при панорамна площадка „Пико дош Барселош“ (335 м), откъдето може да се насладите на прекрасна гледка към залива на Фуншал. Маршрутът продължава към Ейра до Серадо (1094 м), откъдето се откриват спиращи дъха гледки към заобикалящите планини и долината на Курал даш Фрейраш – малко селце, развило се върху кратера на затихнал вулкан. Следващата спирка е в Монте – селце в околностите на Фуншал, известно с тучната си растителност и църквата „Дева Мария от Монте“ – покровителка на острова. Тук е погребан и последният австрийски император Карл Франц Йозеф. Друга популярна атракция тук е спускането с тобоган от плетена ракита, който в миналото се е използвал за превозване на дървен материал от планината (заплаща се на място – около 25 евро на турист). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4

Фуншал

Закуска. Свободно време или Възможност за допълнителна екскурзия „Най-доброто от източната част на острова – Сантана“. Отпътуване от хотела към Камаша – красиво малко селце, известно като „селото на кошничарите“, разположено на няколко километра по хълмовете на изток от Фуншал и известно с фестивала на ябълките, който се провежда през октомври. Следва Пико до Ариейро – третият по височина връх на острова и една от задължителните спирки на острова, откъдето се откриват невероятни гледки към по-голямата част от Мадейра. От тук маршрутът продължава към Рибейро Фрио – природен парк, в който е запазена оригиналната растителност на острова. Разходка до панорамната площадка (около 45 мин.) с великолепна гледка към долината на Рибейра да Метаде и Фаял – малко живописно село на североизточния бряг на острова, носещо името на местен вид бук (Myrica Faya). Следващата спирка е Кеймадас – природен парк, в който е съхранена естествената за острова лаврова гора. Последната спирка е Сантана, известна със своите къщи с характерни сламени покриви. Свободно време за обяд. Отпътуване към панорамната площадка Понта де Сао Лоренцо в източната част на острова, откъдето се открива възхитителен пейзаж. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5

Фуншал

Закуска. Свободно време за
По желание: Възможност за целодневна екскурзия „Най-доброто от западната част на острова – Порто Мониш“. Нашата първа спирка е при Пико да Торе, откъдето се открива прекрасна гледка към живописното рибарско селище Камара де Лобош, разположено на запад от Фуншал. Следва изкачване до Кабо Жирао (580 м) – най-високият нос в Европа и вторият по височина в света (входната такса за панорамната площадка се заплаща допълнително - около 2 EUR на турист). Маршрутът продължава на запад с посещение на очарователното селце Рибейра Брава. Следващата спирка е панорамната площадка „Енкумеада“, която се издига на височина 1007 м, на хребета на планината. Пейзажът, който се открива към дълбоките долини на Рибейра Брава на южното крайбрежие и Сао Висенте на северното крайбрежие е неповторим. Екскурзията продължава към Сао Висенте – едно от най-красивите и романтични села, разположено в северната част на острова. Следващата спирка е Порто Мониш, известен със своите естествено формирани от изстинала лава басейни. Маршрутът преминава през енигматичен пейзаж с пръснати водопади, където наситеното зелено контрастира с морското синьо. Свободно време за обяд. Маршрутът на връщане преминава през най-голямото плато на Майдера Паул да Сера – част от лавровите гори на острова, включени в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6

Фуншал

Закуска. Свободно време
по желание: целодневна екскурзия в югозападната част на острова. Отпътуване към Понта до Сол, живописно селце, разположено на хълм с гледка към океана и към Мадалена до Мар за кратка разходка сред банановите дървета. Следва Калхета – очарователно място, известно с това, че тук се намира един от малкото пясъчни плажове на острова и най-старата мелница за захарна тръстика на о-в Мадейра, използвана за производство на ракия и мед, която работи само веднъж годишно, за да произвежда качествен ром и захарен сироп. Свободно време за обяд. Маршрутът продължава към район Празереш, заобиколен от зелени долини и планини, и Пол до Мар – рибарското селище, известно с отличните условия за практикуването на сърф и впечатляващите залези, до панорамата О Пресипио. Кратка спирка при магическото Фажа да Овеля, където сякаш времето изведнъж е спряло. Последна спирка е Понта до Парго – най-западната точка на острова, където, освен зашеметяващите гледки към огромния океан и пресечен пейзаж, се посещава фар от 1922 г., който се издига на 312-метрова скала. Музейната експозиция съхранява няколко предмета, снимки и документи, свързани с фаровете на Мадейра, изключително важни за историческата памет на архипелага. Връщане във Фуншал. Вечеря. Нощувка.
7

Фуншал - Лисабон

Фуншал - Лисабон
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време. Трансфер до летището. Полет до Лисабон в 14.40 ч. Кацане в португалската столица в 16.15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
8

Лисабон - София

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела.
Свободно време или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до Синтра и Кабо да Рока. Отпътуване за Синтра – приказен град на феи и добри вълшебници, лятна резиденция на португалското кралско семейство от 12 в., включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство през 1995 г. Възможност за индивидуално посещение на двореца „Пена“ в Синтра. Посещение на Кабо да Рока – прочутите португалски мореплаватели са тръгнали от тук към неизвестното, за да откриват нови земи, да спечелят слава, богатство, постове и престиж. Свободно време в Лисабон.
Трансфер до летището в Лисабон. Отпътуване за България в 23.50 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air". Пристигане на летище София в 6.00 ч. на следващия ден.

Допълнителни екскурзии:

  • Синтра и Кабо да Рока – полудневна екскурзия – 49 лв.
  • „Ейра до Серадо” – полудневна екскурзия – 49 лв.
  • Най-доброто от източната част на острова - Сантана – целодневна екскурзия - 95 лв.
  • Най-доброто от западната част на острова – Порто Мониш – целодневна екскурзия – 95 лв.
  • Югозападната част на острова – целодневна екскурзия – 95 лв.


Цените на доп. екск., записани на място, са по-високи!
Допълнителните екскурзии се провеждат при записани минимум 20 души.

Записването на доп. екскурзии трябва да бъде най-късно до 15 дни преди датата на заминаване.

Условия за резервации и анулации:

  • При записване се внася депозит в размер на 500 лв.
  • Доплащането е до минимум 45 дни преди датата на заминаване.
  • При анулиране на резервацията от деня, следващ деня на сключване на договора, до 100-ния ден преди датата на заминаване – 0% неустойка от крайната цена на пътуването;
  • При анулиране на резервацията от 59 до 45 дни преди датата на заминаване се заплаща 30% неустойка от крайната цена на пътуването;
  • При анулация 44 – 30 дни преди датата на заминаване – 50% неустойка от крайната цена на пътуването;
  • При анулация 29 – 15 дни преди датата на заминаване – 75% неустойка от крайната цена на пътуването;
  • При анулация по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или неявяване – 100% от крайната цена на пътуването

Полетна информация:

Дестинация
Полет № Излита/Каца
София Т2 - Лисабон
FB 563 21:10 - 23:00 (местно време)
Лисабон - София Т2
FB 564 23:50 - 06:00
Дестинация
Полет № Излита/Каца
Лисабон - Фуншал
TP 1687 14:35 - 15:20
Фуншал - Лисабон
TP 1676 13:40 - 14:40


Забележка: *Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Оценка от наши клиенти, пътували по програмата (8 оценки)

4.8

Програмата като цяло

4.8

Представителя на Профи Турс

4.1

Допълнителните екскурзии

4.9

Трансферите и автобусите

4.3

Полетите

Оценка за Se Boutique 4* (2 оценки)

5.0

Хотела/хотелите като цяло

5.0

Съотношение качество/цена

5.0

Местоположение

5.0

Персонал/обслужване

5.0

Стаи/настаняване

5.0

Храна

Отзиви от наши клиенти, пътували по програмата (6)

 

22 септември 2023

Славка Белчева-Миндова

Любен е изключителен - внимателен, компетентен, грижовен, тактичен, с познания както за конкретната дистинация, така и в много други области. Мога още много да пиша за него, но в заключение искам да кажа, че не познавам такъв добър екскурзовод, а доста съм ползвала услугите на туристически агенции. Доволни сме както от допълнителнтите екскурзии, така и от организацията на място.

Do Carmo 3*

Доволни сме - съответстват звездите на предложеното. Най-хубавото е местоположението му. Почистването на стаите беше на ниво, на което също много държим. Храната не беше нещо забележително, със сигурност би могла да бъде и по-разнообразна и качествена.

Изключително сме благодарни със съпруга ми - Божидар Миндов на Агенцията и на Любен за това, което направиха за да осигурят връщането ни в София. Такава загриженост, усилия, жертвоготовност в името на туристите, не сме предполагали, че можем да получим. ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ!

 

21 септември 2023

Емине Халим

Организацията на място беше отлична! Любен беше изключително всеотдаен и грижовен , направи повече от необходимото за нас въпреки затрудненията на летището. Относно допълнителните екскурзии , местата бяха прекрасни единственият недостатък беше ограниченото време за наслаждаване на прекрасните дестинации.

Do Carmo 3*

 

07 юни 2023

Любослава Ярловска

Беше много добре Следващата година на Азорските :)

Se Boutique 4*

Идеална локация

 

06 юни 2023

Станислава Желева

Любен е чудесен гид! Разочаровани сме от отмяната на едната екскурзия, въпреки хубавото време.

 

05 юни 2023

Радосвета Станимирова

Много ни се искаше и Трекинга до Сао Лоренцо да беше се осъществил.

Se Boutique 4*

Прекрасно място

Чудеснииии сте!!!

 

25 септември 2018

Ганка Дичева

Прекрасна организация и чудесна Деница. Би ни се искало поне един ден повече в Лисабон за сметка на един ден в Мадейра. И ако е възможно полета на връщане да не е нощен. Хотела във Фуншал е чудесен. Деница правеше всичко да осигури възможно най-добрите пътувания и с автобуса, и с джиповете. Благодарим ви.

Jardins D'Ajuda 4*

  от 0 лв
7 нощувки, 4 самолети билета

Резервирай сега

Други гарантирани групи