Обща информация

Резервация

Цени и условия


7 нощувки

Самолет

Включена закуска

01.01.1970

Едоноседмична комбинирана почивка в Лисабон и Азорски острови - есен 2018

158 наши клиенти пътуваха по тази програма от 2018г. до 2019г.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Дати и цени:

Местата по програмата за есен 2018 са изчерпани. До 4 октомври имаме финална last minute разпродажба с отстъпка до 40% на последните 10 места за Есен 2018: Римини от 05.10 на цена 599 лв., Ла Манга от 14.10 за 699 лв., Коста дел Сол от 23.10 за 898лв!

Период Цена на турист в DBL стая Цена за SGL стая Наличност
24.09–01.10.2018 1805 лв 2274 лв няма места

Цената включва:

  • Самолетен билет София - Лисабон - София на авиокомпания „България Еър“ с включени летищни такси
  • Самолетен билет Лисабон – Понта Делгада – Лисабон на авиокомпания TAP Air с включени летищни такси и багаж
  • Трансфер летище – хотел – летище в Лисабон и на о-в Сао Мигел
  • 2 нощувки със закуски в хотел „Holiday Inn Exp Alfragide" 3*
  • 5 нощувки със закуски в хотел Vip Executive Azores 4* на остров Сао Мигел
  • Панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод
  • Полудневна обиколка на Понта Делгада с местен екскурзовод
  • Водач от България по време на целия престой
  • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Евроинс“

Цената не включва:

  • Туристическа такса ( 1 евро на турист на ден на о-в Сао Мигел)
  • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
  • Допълнителни екскурзии
  • Лични разходи.

Цените на допълнителните екскурзии, записани на място, са по-високи!
Допълнителните екскурзии се провеждат при записани минимум 20 души.
Записването на доп. екскурзии трябва да бъде най-късно до 15 дни преди датата на заминаване.

Доплащане:

  • Единична стая: 529 лв. (от пак. цена на турист настанен в двойна стая)
  • Доплащане за вечеrи в хотел Vip Executive Azores 4* – 210 лв. на човек
  • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв за 8 дни.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

Ден 1 – София – Лисабон

Отпътуване от летище София, терминал 2 в 21.10 ч. с полет на авиокомпания България еър по маршрут София – Лисабон. Пристигане в 23.00 ч. на летището в Лисабон и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
2

Ден 2 – Лисабон – Понта Делгада

Закуска. Освобождаване на хотела в Лисабон. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): площад „Маркеш де Помбал”; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755г.: площадите „Росио”, „Фигейра” и „Комерсио”, Статуята на мореплавателите, кулата „Белем” и манастира „Жеронимош”, считан за шедьовър на португалското мануелско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел.
Трансфер до летището. Полет до остров Сао Мигел в 21.55 ч. Кацане в Понта Делгада П в 23.20 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3

Ден 3 Понта Делгада

Закуска. Полудневна туристическа програма в Понта Делгада с местен екскурзовод (включена в цената): най-големият и най-важният град на о-в Сао Мигел и на Азорските острови въобще, с повече от 5 века история. Разхождайки се по тесните улици на града, посетителите могат да видят добре запазените исторически сгради и поддържани паркове. Туристическата програма започва от крайбрежния булевард „Енрике Мореплавателя“ до т.нар. Градски порти – прекрасен архитектурен ансамбъл във формата на тройна арка, превърнала се в символ на града, построен през 18 в. до стария кей и след това преместен при площад „Гонсало Велю Кабрал“, когато започва строителството на крайбрежния булевард. Фотопауза на площад „Гонсало Велю Кабрал“, известен още като „Трите площада“, където се намират едни от най-емблематичните паметници като бароковата сграда на кметството от 17 в. и статуята на архангел Михаил, покровител на острова, главната църква „Сан Себастиян“ в стил мануелин; Музея на светото изкуство и стария йезуитски манастир с най-красивата барокова фасада на Азорския архипелаг. Екскурзията завършва при Манастира на надеждата. Свободно време. Нощувка.
4

Ден 4 – Понта Делгада

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия „Лагуа ду Фогу и Фурнас“. Отпътуване в посока Лагуа на южния бряг и към планината Бароса. По време на изкачването в планината и най-вече в близост до най-високата част на пътя се виждат и двата бряга на острова. Кратка спирка за фотопауза. Спускане откъм северната част на острова със спирка на панорамна площадка, от която се разкрива красива гледка към Огненото езеро (Лагуа ду Фогу), разположено на най-голяма надморска височина на острова, в кратера на вулкана. Последното му изригване е било в периода на португалската колонизация и е довело до унищожаването на тогавашния главен град на острова. Следващата спирка е при Калдера Вейля – много популярна забележителност на острова, която изненадва с разнообразна и екзотична растителност. Основна атракция са каскадно разположените естествено отопляеми езерца, в които човек може да се потопи и да се наслади на изключителната красота на района. Богатата на минерали вода оцветява скалите и почвата в нюанси на червеникаво-кафяво, което придава допълнително очарование. Следва спускане към Рибейра Гранде – крайбрежен град, известен със своята барокова архитектура от XVII и XVIII век. Кратка почивка в центъра на града. Отпътуване към панорамната площадка „Санта Ириа“, откъдето може да се види голяма част от северния бряг на острова. Посещение на чаената плантация „Гореана“. Преминаване през богатото на пасища плато Ачада дас Фурнас и достигане до Пико до Феро с прерасна панорама към езерото Фурнас, лежащо върху най-големия и най-стария вулканичен кратер, около което се намира едноименният спа център – един от най-богатите балнеоложки курорти в света, тъй като в долината има 22 различни вида лечебна минерална вода. Свободно време за обяд и разходка в красивия и романтичен парк, където могат да се видят много растителни видове от цял свят. Връщане в Понта Делгада покрай езерото Фурнас, Вила Франка – първата столица на острова, плажовете Агуа д`Алто и Популо. Нощувка.
5

Ден 5 – Понта Делгада

Закуска. Свободно време
По желание полудневна екскурзия „Лагуната на Седемте града“. Отпътуване към най-западната част на острова, където са разположени планините и двойното езеро Сети Сидадеш, чието име в превод на български означава „седем града“. Маршрутът преминава през югозападния път, по крайбрежната ивица и през зелени пасища. Спирка при Виста до Рей – една от най-живописните панорамни площадки на острова, където може да се види големият вулканичен кратер, в който са разположени Синьото и Зеленото езеро. Връщане в Понта Делгада по планинския път в северозападната част на острова със спирка при Пико до Карвао, откъдето едновременно се виждат северният и южният бряг на острова. По пътя посещение на плантация за отглеждане на ананаси. Нощувка.
6

Ден 6 – Понта Делгада

Закуска. Свободно време
По желание целодневна екскурзия в североизточната част на острова. Отпътуване към Вила Франка – първата столица на Сао Мигел, за посещение на готическата църква „Св. Мигел“, една от най-старите църкви на Азорите, известна с позлатения дървен олтар. Маршрутът продължава през Фурнас в посока Повоакао, където са акостирали за първи път португалските мореплаватели. Разходка по крайбрежната алея. Отпътуване за Понта до Мадругада, една от най-завладяващите панорамни площадки на острова с невероятна гледка към океана. Екскурзията продължава към селището Нордесте. Свободно време за обяд. По пътя за Понта Делгада се преминава през селища, разположени в подножието на Пико до Вара – най-високата планина на острова. Нощувка.
7

Ден 7 – Понта Делгада - Лисабон

Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време. Трансфер до летището. Полет до Лисабон в 13.10 ч. Кацане в Лисабон в 16.40 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
8

Ден 8 - Лисабон –София

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела.
Свободно време или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до Синтра и Кабо да Рока. Отпътуване за Синтра – приказен град на феи и добри вълшебници, лятна резиденция на португалското кралско семейство от 12 в., включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство през 1995 г. Възможност за индивидуално посещение на двореца „Пена“ в Синтра. Посещение на Кабо да Рока – прочутите португалски мореплаватели са тръгнали от тук към неизвестното, за да откриват нови земи, да спечелят слава, богатство, постове и престиж. Свободно време в Лисабон.
Трансфер до летището в Лисабон. Отпътуване за България в 23.50 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air". Пристигане на летище София в 6.00 ч. на следващия ден.

Допълнителни екскурзии:

  • полудневна екскурзия: Синтра и Кабо да Рока (без включени входни такси): 49 лв на турист
  • целодневна екскурзия „Лагуа ду Фогу и Фурнас“ (без включени входни такси): 95 лв на турист
  • полудневна екскурзия „Лагуната на Седемте града“ (без включени входни такси): 55 лв на турист.
  • целодневна екскурзия в североизточната част на острова (без включени входни такси): 99 лв на турист


Цените на доп. екск., записани на място, са по-високи!
Допълнителните екскурзии се провеждат при записани минимум 20 души.

Записването на доп. екскурзии трябва да бъде най-късно до 15 дни преди датата на заминаване.

Условия за резервации и анулации:

  • При записване се внася депозит в размер на 500 лв.
  • Доплащането е до минимум 45 дни преди датата на заминаване.
  • При анулиране на резервацията от деня, следващ деня на сключване на договора, до 100-ния ден преди датата на заминаване – 0% неустойка от крайната цена на пътуването;
  • При анулиране на резервацията от 59 до 45 дни преди датата на заминаване се заплаща 30% неустойка от крайната цена на пътуването;
  • При анулация 44 – 30 дни преди датата на заминаване – 50% неустойка от крайната цена на пътуването;
  • При анулация 29 – 15 дни преди датата на заминаване – 75% неустойка от крайната цена на пътуването;
  • При анулация по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или неявяване – 100% от крайната цена на пътуването

Полетна информация:

Дестинация
Полет № Излита/Каца
София Т2 - Лисабон
FB 563 21:10 - 23:00 (местно време)
Лисабон - София Т2
FB 564 23:50 - 06:00
Дестинация
Полет № Излита/Каца
Лисабон - Понта Делгада
TP 1865 21:55 - 23:20
Понта Делгада – Лисабон
TP 1868 13:10 - 16:40


Забележка: *Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Условия за резервации

  • при записване се внася депозит в размер на 20% от сумата на договора;
  • пълно плащане - до 45 дни преди датата на заминаване.

Условия за анулациии

  • при отказ до 18:00 часа на 1-вия работен ден, следващ деня, в който е сключен договора – 0% от крайната цена на пакета;
  • при отказ след 18:00 на 1-ия работен ден за Туроператора, следващ деня, в който е сключен Договора до 45-ия ден включително преди датата на заминаване - 20% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 44-ия до 30-ия ден включително преди датата на заминаване – 30% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 29-ия до -15-ия ден включително преди датата на заминаване – 75% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 14-ия ден преди датата на заминаване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – 100% от крайната цена на пакета.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Оценка от наши клиенти, пътували по програмата (12 оценки)

4.6

Програмата като цяло

4.8

Представителя на Профи Турс

4.7

Допълнителните екскурзии

4.8

Трансферите и автобусите

4.4

Полетите

Оценка за VIP Execute Azores 4* (7 оценки)

3.7

Хотела/хотелите като цяло

3.8

Съотношение качество/цена

3.5

Местоположение

3.9

Персонал/обслужване

3.4

Стаи/настаняване

3.6

Храна

Оценка за "Vip Executive Azores" 4* (4 оценки)

3.5

Хотела/хотелите като цяло

4.3

Съотношение качество/цена

4.0

Местоположение

3.7

Персонал/обслужване

3.0

Стаи/настаняване

3.8

Храна

Отзиви от наши клиенти, пътували по програмата (8)

 

03 октомври 2019

Радка Раданова

Като цяло имахме едно прекрасно пътуване с Вас. За допълнителните екскурзии не мога да дам мнение, тъй като ние се движехме по собствена програма. Благодаря Ви Профи турс, пътувала съм с Вас до Бенидорм, до Соренто и никога не съм се разочаровала. Успех и се надявам и занапред да споделя още пътувания с Вас.

VIP Execute Azores 4*

 

27 септември 2019

Тотка Лазарова

Всичко беше невероятно и отлично организирано! За Ленко Стоянов, нашият представител, мога да кажа само суперлативи, без да са преувеличени - прекрасен, начетен, уважителен, организиран, който заедно с представителя на остров Сао Мигел Даниел, Хуан и шофьора направиха екскурзията ни НЕЗАБРАВИМО ИЗЖИВЯВАНЕ! Благодаря, Ви от сърце Профи турс! Отново с удоволствие ще пътувам с Вас!

VIP Execute Azores 4*

 

27 септември 2019

Рада Михайлова

Много добри екскурзоводи!

VIP Execute Azores 4*

 

27 септември 2019

БРАНИМИР ВЕРГОВ

Еленко е изключителен екскурзовод със задълбочени познания върху посещаваните обекти, с перфектно чувство за комуникация с португалския си колега и добро чувство за хумор. Много съм му благодарен за прекрасно проведената екскурзия от самото начало до последната минута на заминаването ни.

VIP Execute Azores 4*

 

27 септември 2019

ГЕОРГИ БАЙЧЕВ

Поздравления за Ленко, беше удоволствие

VIP Execute Azores 4*

 

27 септември 2019

Галя Митова

Удоволствие е да се пътува с него. Ние наехме кола под наем и разглеждахме сами, но получихме необходимото съдействие. Благодарим!!ю

VIP Execute Azores 4*

 

06 октомври 2018

Петя Цветкова Ангелова

Може би е по-добре до Фурнас да е самостоятелна екскурзия, за да има време за ползване на минералните басейни.

"Vip Executive Azores" 4*

Закуската беше много еднообразна. Храната беше вкусна.

 

03 октомври 2018

ЕЛВИРА ДИМИТРОВА

Давам Ви препоръка за допълнителната екскурзия във Фурнас да оставите повече време за разглеждане.За тези 45 минути, които имахме, само се проблякохме и се топнахме за малко в бадейна,но нищо не можахме да видим от градините. Изключително малко време!!!!

"Vip Executive Azores" 4*

  от 0 лв
цена
екзотична почивка

Резервирай сега

Промоции - гарантирани групи