Начало » Екскурзия за Нова Година в Италия - Екскурзия с автобус

Офертата не е актуална.
Може да прегледате актуалните ни предложения за почивка тук.

Екскурзия за Нова Година в Италия - Екскурзия с автобус

Венеция – Флоренция – Рим - Болоня


Ескурзия в Италия с автобус. Посрещнете Новогодишните празници и изживейте мига във вечният град - Рим. Посещение на Ватиканските музеи. Настаняване със закуски в хотели 3* в Италия.

Дати и цени:

Дати Цени
27.12.2014 919.00лв

Цената включва:

 1. Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик,видеосистема, минибар);
 2. 1 нощувка със закуска в хотел 3*** в района на Венеция/Тревизо;
 3. 1 нощувка със закуска в хотел 3*** в района на Флоренция;
 4. 3 нощувки със закуски в хотел 3*** в района на Рим;
 5. 1 нощувка със закуска в хотел 4**** в района на Болоня;
 6. Туристическа програма с местен екскурзовод във Венеция ;
 7. Туристическа програма с местен екскурзовод в Рим;
 8. Посещение с местен екскурзовод на Ватикана ;
 9. Туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция;
 10. Пешеходна разходка в град Болоня;
 11. "Помощ при пътуване в чужбина" застраховка;
 12. Екскурзоводско обслужване;

Цената не включва:

 1. Новогодишна вечеря;
 2. Такси вход за Ватиканските музеи (14 EUR), купола на катедралата "Св. Петър" (7 EUR), Колизеума (11,5 EUR);
 3. Доплащане за слушалки при посещението на църквата „Сан Клементе” (2 EUR) и базиликата „Свети Петър” (2 EUR) в Рим;
 4. Такси вход за Купола на Брунелески (8 EUR), Кулата на Джото (6 EUR), църквата "Санта Кроче" (3 EUR), двореца "Пити" (8,50 EUR) и градините "Боболи" (8 EUR) във Флоренция;
 5. Градски транспорт в Болоня: 2 EUR (еднопосочен билет);
 6. Такси вход за други музеи, обекти и прояви,посещавани по желание, местен и градски транспорт;

Отстъпки:

 1. Студенти и ученици - 25 лв;
 2. Деца до 12г., настанени на допълнително легло в стаята на двамата родители - 60 лв;

Доплащания:

 1. Новогодишна вечеря: по оферта, предложена допълнително в нашите офиси;
 2. Единична стая - 209 лв ;
 3. Ползване на двойна седалка от 1 турист - 390 лв;
 4. Посещение на Ватиканските музеи при минимум 20 туристи (цената включва такса резервация, такса вход , ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод) - 59 лв ;
 5. Двупосочен билет за корабче до Венеция - 24 лв ;

Програма:

1 Ден - 12.30 ч. тръгване от София от площад „Александър Невски“ (началото на ул. „Оборище“), 13.00 ч. – Автогара „Сердика“ , 13.10 ч. - бензиностанция „OMV” (кв. „Захарна фабрика”, бул. „Сливница” № 132) по маршрут Белград – Загреб – Любляна - Венеция.

2 Ден - Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Плаване с корабче до Венеция - най-романтичният и изумителен град в света. Туристическата програма с местен екскурзовод във Венеция включва: Разглеждане на "официалният салон на Европа" площад "Сан Марко" с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република и Камбанарията - един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите - официална резиденция до краха през 1797 г. на Венецианската република; Мостът на въздишките, така наречен заради въздишките на затворниците, които, влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна. Настаняване в района на Венеция/ Тревизо вечерта. Нощувка в района на Венеция/ Тревизо.

3 Ден – Закуска в хотела. 8.00 ч. - Заминаване за Флоренция. Туристическата програма с местен екскурзовод във Флоренция (времетраене минимум 1 ½ ч.) включва: катедралата "Санта Мария дел Фиоре" - един от най-големите храмове в света с Купола на Брунелески - шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, от която се открива прекрасна гледка към целия град; Площад "Синьория" - политическият и културен център на града с "Палацо Векио" и църквата "Санта Кроче" - пантеонът на Италия, там са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Свободно време: разходка до Понте Векио - "мостът на златарите", двореца "Пити" - богата колекция с произведения на Рафаел и Тициан и градините "Боболи", предлагащи великолепен изглед към цяла Флоренция и река Арно. Свободно време до 18.00 часа. Настаняване в района на Флоренция. Нощувка в района на Флоренция.

4 Ден – Закуска в хотела. 8.00 ч. – Заминаване за Рим - "център на света и град на светлината, към който водят всички пътища…", императорско величие и могъщество, претворило историята в реалност и реалността в история. Пешеходна разходка до площад „Испания”, на който в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и е едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасен изглед към целия град; църквата „Санта Тринита дей Монти” ; фонтанът „Ди Треви” – най-прочутият и красив в цяла Италия – шедьовър на бароковата архитектура, в център на който се изобразен бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; площад „Навона” и Пантеона. Свободно време до 20.00 ч за почивка. Нощувка в района на Рим.

5 Ден – Закуска в хотела. Панорамна автобусна обиколка в историческия център на Рим с местен екскурзовод на български език ( времетраен минимум 2 ½ ч.): Колизеумът - най-големият амфитеатър от древноримската епоха; Римският форум - сърцето на стария Рим, където е бил съсредоточен политическият, търговски и религиозен живот на града; Арката на Константин - най- величествената арка, издигната в чест на победата на император Максенций; Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; Площад "Венеция” и църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Пешеходна разходка с местен екскурзовод на български език на хълма Палатин. Фотопауза при Колизеума. Посещение с местен екскурзовод на български език на Ватикана (минимум 1 ½ ч.) - най- малката страна в света, средище на католицизма и резиденция на Римския Папа. По желание – новогодишна вечеря .Възможност за участие в празненствата по посрещането на новата година. Нощувка в района на Рим.

6 Ден - ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Закуска в хотела. Свободен ден в Рим - необходимо е ползване на местен и градски транспорт. Нощувка в района на Рим.

7 Ден – Закуска в хотела. Свободно време в Рим. Туристическата програма по желание съдържа: посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи – богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, показващи развитието на католицизма и на целия свят, едно от най- пълните представяния на египетската и етруската цивилизация; Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. 14.00 ч. – Заминаване за Болоня. Настаняване в района на Болоня вечерта. Нощувка в района на Болоня.

8 Ден – Закуска в хотела. 9.00 ч. - Туристическата програма в Болоня включва разглеждането на(необходимо е ползване на местен и градски транспорт): фонтанът на Нептун – известна ренесансова творба от 1556 г., красивият площад “Маджоре” – сърцето на Болоня, където се намира прекрасната базилика “Сан Петронио”, построена по проект на болонския майстор Антонио ди Винченцо и двете кули – символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до известния Университет на Болоня, създаден в края на 11 в. или за посещение на Градския археологически музей или Националната галерия – най-известната картинна галерия на Болоня. Свободно време за почивка. Завръщане за България в 16.00 ч.

9 Ден - Пристигане в София бензиностанция „Lukоil” (Западен парк, бул. Сливница до Орион), площад „Централна гара” и площад „Александър Невски“ (началото на ул. „Оборище“) ранния следобед.

Други условия по програмата

 1. Магазините и музеите в Италия са затворени на 31.12 (следобяд) и на 01.01.
 2. Посещението на Двореца на дожите се извършва самостоятелно в свободното време.
 3. Такса вход за Двореца на Дожите и музеите на площад “Сан Марко” (Музеят “Корер”, Националният археологически музей, монументалните зали на библиотека Марчана) е 13 EUR. При желание на касата се доплаща за аудиогид в Двореца на дожите (около 8 EUR).
 4. Валутен курс: 1 лв = 0,52 EUR
 5. Часово време:
 6. България 12 ч.
 7. Италия 11 ч.

Условия за резервации и анулациии

 • При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
 • Доплащането е до минимум 45 дни преди датата на заминаване.
 • При анулиране на резервацията от деня, следващ деня на сключване на договора, до 60-я ден преди датата на заминаване – 0% неустойка от крайната цена на пътуването;
 • При анулиране на резервацията от 59 до 45 дни преди датата на заминаване се заплаща 30% неустойка от крайната цена на пътуването;
 • При анулация 44 – 30 дни преди датата на заминаване – 50% неустойка от крайната цена на пътуването;
 • При анулация 29 – 15 дни преди датата на заминаване – 75% неустойка от крайната цена на пътуването;
 • При анулация по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или неявяване – 100% от крайната цена на пътуването.

  РЕЗЕРВИРАЙ или на телефони (02) 940 11 03, 0884 241 988

Почивка в Испания - о-в Тенерифе и Барселона, юли 2019
Чартър от София или от Тенерифе - Комбинирана програма за екзотична ваканция! 6 нощувки на обогатен пълен пансион на о.Тенерифе + 1 нощувка със закуска в Барселона, самолетни билети, трансфери, включени екскурзии, водач и застраховка
Почивка в Испания - о-в Тенерифе и Барселона, септември 2019
Чартър от София или от Тенерифе - Комбинирана програма за екзотична ваканция! 8 нощувки на обогатен пълен пансион на о.Тенерифе + 1 нощувка със закуска в Барселона, самолетни билети, трансфери, включени екскурзии, водач и застраховка
Почивка на Канарските острови - о-в Тенерифе 2019
Директен чартър от София! 7 нощувки на база пълен или обогатен пълен пансион, самолетен билет за чартърен полет, трансфери с автобус и застраховка от
Почивка в Португалия - Лисабон и Алгарве, 2019
Изключителна възможност за комбинирана почивка в Португалия - Лисабон и Алгарве, с панорамна обиколка на Лисабон и Албуфейра, полупансион в два 4* хотели, включени самолетни билети с летищни такси, трансфери от и до хотелите, застраховка.
Почивка в Италия - Неапол, Соренто, Амалфи, Позитано, о.Капри и Помпей, 2019

Пролет/есен 2019 на почивка в Италия - пакетна програма на ексклузивна цена на Амалфаийското крайбрежие, полупансион, включени самолетни билети, трансфери от/до хотела и включена в пакетната цена екскурзия.

Почивка в Испания - Палма де Майорка 2019

Пакетна програма за почивка на Балеарските о-ви, Палма де Майорка, с включени 7 нощувки на all inclusive в хотел 4*, трансфери, включена екскурзия и сам. билети за директен полет Палма де Майорка - София с всички такси.

Почивка в Испания - Гандия, Валенсия 2019

На море в Испания, Коста Бланка - 7 FB със самолет! Пакетна програма за почивка в курорта Гандия, Валенсия и Коста Азаар, включени 7 нощувки с обогатен пълен пансион в хотел 4* Gandia Palace и включена допълнителна екскурзия в пакетната цена!

Почивка в Испания - Ла Манга дел Мар Менор, 2019

Пакетна програма за почивка на Ла Манга дел Мар Менор, с включени 7 нощувки, обогатен пълен пансион в хотел "Cavanna" 4* или подобен, трансфер от и до летището, включена екскурзия и сам. билет за директен полет София-Аликанте-София с всички такси.

Почивка в Испания - Коста дел Сол, Малага 2019

Пакетна програма за почивка в Коста дел Сол, включени 7 нощувки с обогатен пълен пансион в хотел 4* във Фуенхирола, трансфери, самолетен билет за директен полет с всички такси и включена екскурзия.

Почивка в Испания - Барселона, Коста Брава 2019

На море в Испания, Коста Брава - 7 FB със самолет! Обогатен пълен пансион, включени самолетни билети, трансфери и полудневна обиколна екскурзия.

Други предложения за Екскурзии в Италия

Екскурзия в Италия с автобус - Чудесата на Италия
Екскурзия в Италия с автобус - Чудесата на Италия. Пешеходни разходки в градовете Болоня, Пиза, Асизи, Любляна и Загреб. Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод.
Екскурзия в Швейцария и Австрия с автобус - Швейцарска приказка
Насладете се на прекрасна гледка и страхотната и непокътната природа, на това незабравимо пътешествие в сърцето на Швейцария.
Автобусна екскурзия "Класическа Италия" - 2017 г.

Екскурзия Класическа Италия с автобус.Туристически програми с местен екскурзовод във Венеция, Флоренция, Рим и Болоня. Посещение на Ватикана и Ватиканските музеи. Настаняване със закуска в хотели 3* и 4* в Италия.

Екскурзия в Италия с автобус - Венеция - Италиански сън 2017

Екскурзия в Италия с автобус. Туристическа програма във Венеция. Пътешествие с корабче до островите Бурано и Мурано. 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Венеция/Тревизо

Барселона - Средиземноморска панорама - Екскурзия със самолет
Екскурзия със самолет до Барселона. Средиземноморска панорама - Милано, Монако, Ница, Кан и Барселона. 7 нощувки и закуски в хотели 3*** в Милано, Френската Ривиерата, Коста Брава и Барселона
Екскурзия в Италианските Алпи с автобус - 2017 г.
Екскурзия в Италия с автобус. Магията на Алпите. Екскурзия „Един ден през Доломитите”величествена планинска верига в северната част на Италианските Алпи. Настаняване със закуски с в хотели 3* или 4* в Северна Италия.
Екскурзия в Италия с автобус - Венеция - Флоренция
Екскурзия в Италия с автобус. Туристическа програма с местен екскурзовод във Венеция и Флоренция. Пешеходни разходки на Падуа и Пиза. Настаняване със закуски в хотели 3* в Италия.
С вкус на Испания - Екскурзия с автобус
Екскурзия с автобус. Туристическа програма в градовете Ница, Жирона, Сарагоса, Толедо, Валенсия, Тарагона, Кан и Верона.Настаняване в хотели 3*** във Венеция, Ница, Мадрид, Френската ривиера.
 

Календар

Януари 2019
Февруари 2019
Март 2019
Април 2019
Май 2019
Юни 2019
Юли 2019
Август 2019
Септември 2019
Октомври 2019
Ноември 2019
Декември 2019

Отзиви и мнения

Най-търсени

Топ предложения