Начало » Екскурзия в Испания и Португалия - Екскурзия със самолет

Офертата не е актуална.
Може да прегледате актуалните ни предложения за почивка тук.

Екскурзия на Иберийският полуостров - Испания и Португалия - Екскурзия със самолет

Барселона – Сарагоса – Мадрид – Сеговия – Ел Ескориал – Саламанка – Порто – Коимбра – Лисабон – Ещорил – Синтра – Мерида – Касерес – Куенка – Валенсия – Салоу


Екскурзия в Испания и Португалия.14-дневна екскурзия на Иберийският полуостров с посещение на 16 града в Испания и Португалия. Включени 14 нощувки - полупансион и настаняване в в 2* или 3* хотели в Испания и Португалия.

Дати и цени:

Дати Цени
stop sales 2355.00лв
stop sales 2355.00лв

Цената включва:

 1. Самолетен билет на авиокомпания „CSA”с включени летищни такси София – Барселона – София
 2. Трансфер летище – хотел – летище;
 3. Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Португалия;
 4. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Барселона;
 5. 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Мадрид;
 6. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Саламанка;
 7. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Порто;
 8. 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Лисабон;
 9. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Касерес;
 10. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Куенка;
 11. 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 2** или 3*** (в зависимост от вашият избор)в Салоу;
 12. Туристическа програма градовете - Мадрид, Саламанка, Порто, Лисабон, Коимбра и Касерес;
 13. Посещение на Сарагоса, Сеговия, Ел Ескориал, Синтра, Кашкаиш, Мерида, Куенка и Валенсия;
 14. Обслужване по време на целия маршрут на руски език ;
 15. "Помощ при пътуване в чужбина" застраховка с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.

Цената не включва:

 1. Такса за вход за дворецът „Алхаферия” (3 EUR) в Сарагоса;
 2. Такса вход за „Алкасар” (4 EUR) в Сеговия;
 3. такса вход за галерията „Прадо” (8 EUR, за лица до 18 г. - безплатно) и Кралският дворец (8 EUR, за деца от 5 г. до 16 г. – 3,50 EUR – за официалните салони, аптеката и кралската оръжейна; 11 EUR, за деца от 5 г. до 16 г. – 4 EUR – за официалните салони и картинната галерия) в Мадрид;
 4. Такса вход за манастира в Ел Ескориал с кралския пантеон и апартаментите на Филип ІІ (8 EUR);
 5. Такса вход за манастирът „Жеронимуш” (6 EUR, за деца до 14 г. – безплатно), за кулата „Белем” (4 EUR, за деца до 14 г. – безплатно) или комбиниран билет за манастирът „Жеронимуш” и за кулата „Белем” (8 EUR, за деца до 14 г. – безплатно), замъкът „Св. Георги” (5 EUR, за деца до 10 г. – безплатно) в Лисабон;
 6. Такса вход за Аквариума (17,50 EUR, за деца от 2 г. до 12 г. – 12,50 EUR), музея на Пабло Пикасо (9 EUR, за лица до 25 г. – 6 EUR), „Побле Еспаньол” (8,50 EUR, за деца от 4 г. до 12 г. – 5,50 EUR), Музеят на каталунското изкуство (8,50 EUR, за деца до 16 г. - безплатно), „Каса Педрера” (10 EUR, аудиогид – 3 EUR), стадиона „Камп Ноу ” (17 EUR, за деца до 13 г. – 14 EUR), Катедралата „Саграда Фамилия” (12 EUR) в Барселона;
 7. Такса вход за Музея на Салвадор Дали (11 EUR);
 8. Такса вход за увеселителния парк „Порт Авентура” (44 EUR, за деца до 10 г. – 35 EUR);
 9. Екскурзия до Барселона по желание (допълнително се заплаща на място);
 10. Екскурзия до Фигерас по желание (допълнително се заплаща на място);
 11. Екскурзия до Тарагона или увеселителния парк „Порт Авентура” (допълнително се заплаща на място);
 12. Такси за посещения за други музеи и обекти, посещавани по желание и градски транспорт;
 13. Разходи от лично естество;

Отстъпки:

 1. Трети турист, настанен на допълнително легло в двойна стая - 237 лв;
 2. Дете до 12 г., настанено в стаята на двамата си родители - 237 лв.

Доплащания:

 1. Единична стая - 985 лв ;
 2. Самостоятелен трансфер летище – хотел (за полети пристигащи и заминаващи на летището в Барселона преди 10.00 ч. сутринта и след 15.00 ч. след обяд) от 1 до 3-ма туристи на трансфер на посока - 155 лв;
 3. Нощен самостоятелен трансфер летище – хотел; от 1 до 3-ма туристи на трансфер на посока - 185 лв;
 4. Шатъл трансфер летище – хотел (за полети пристигащи и заминаващи на летището в Барселона преди 10.00 ч. сутринта и след 15.00 ч. след обяд)на турист при минимум 2-ма туристи - 40 лв;
 5. Нощен шатъл трансфер летище-хотел (между 20.00 ч. и 8.00 ч.)на турист при минимум 2-ма туристи - 15 лв;

Програма:

1 Ден- Излитане от летище София, Варна, Пловдив, или Бургас в зависимост от датата на заминаване. Кацане на летището в Барселона. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Свободно време за разходка. Вечеря и нощувка в Барселона.

2 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Сарагоса, посещава се базиликата „Нуестра Сеньора дел Пилар”. Заминаване за Мадрид. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Мадрид.

3 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Сеговия – старинен град в Кастилия, намиращ се на 70 км. северно то Мадрид. Сеговия е известен с уникалните си паметници сред които Римският акведукт – най- известният символ на Сеговия, построен в края на 1 в. и началото на 2 в. от новата ера по време на римската окупация на Иберийския полуостров; Замъкът-резиденция „Алкасар” на кастилските крале от 15 в. и Катедралата на Сеговия, построена в късен готически стил в периода между 1522 г. и 1577 г. Прибиране обратно в Мадрид. Туристическа програма в нощен Мадрид. Вечеря и нощувка в Мадрид.

4 Ден – Закуска в хотела. Свободно време за разходка в Мадрид до 11.00 ч. за самостоятелно разглеждане на художественната галерия „Прадо”. Екскурзия до Ел Ескориал – замък е бил лятна кралска резиденция и действаща столица на Испанската империя. Разглеждане на църквата, библиотеката, кралския пантеон и апартаментите на Филип ІІ от 16 в. Заминаване за Саламанка. Туристическата програма в Саламанка се състои от разглеждане на Университета от 13 в. и Катедралата. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Саламанка.

5 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Порто – старата столица на Португалия, голямо пристанище и родина на „портвайна”. Настаняване в хотела. Туристическа програма в Порто. Вечеря и нощувка в Порто.

6 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Коимбра, известна със своя Университет. Туристическа програма в центъра на града. Заминаване за Лисабон. По пътя се спира за посещение на манастира в Баталя – великолепен паметник на националната архитектура и Фатима – най-известния поклоннически център на Португалия. Пристигане в Лисабон. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

7 Ден – Закуска в хотела. Туристическата програма в Лисабон се състои от: Посещение квартала Белем, където ще можете да видите два от шедьоврите на португалската късна готика „Мануелин”, декоративен стил, който няма да видите никъде другаде по света – манастирът „Жеронимуш” и кулата „Белем”, построени в началото на 16 в. едва няколко години след първото пътуване на Васко да Гама до Индия; замъкът „Св. Георги” – който е един от най-важните туристически забележителности на Лисабон, издигнат на най-високия хълм в историческия център на Лисабон. Свободно време за почивка. Вечеря и нощувка в Лисабон.

8 Ден – Закуска в хотела. Заминаване по крайбрежния път към Синтра и Ещорил, където ще можете да посетите различни крепости, старинни замъци и потомствени домове, страноприемници и дворци, където са били посрещани знаменити португалци и крале. Разходка из Синтра – приказен град на феи и добри вълшебници, лятна резиденция на португалското кралско семейство от 12 в. и включена в списъка за световно и културно наследство през 1995 г. на ЮНЕСКО. Разглеждане на Кашкаиш – малък град, дал приют много благороднически семейства от Европа по време на ІІ-рата Световна Война, имения на които са запазени и до днес.Градът е известен със своите рибни ресторанти. Връщане в Лисабон. Вечеря и нощувка в Лисабон.

9 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Испания. Разглеждане на Мерида, където може да се посети Римския театър и Амфитеатър. Тези два антични паметници на културата и днес се използват за провеждане на представления благодарение на естествената акустика; Римският мост и други паметници на древната история. Заминаване за Касерес – столицата на Естремадура, град от който са произлезли редица конквистадори. Туристическа програма в центъра на града. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка Касерес.

10 Ден – Закуска в хотела. Заминаване за Куенка. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Куенка.

11 Ден – Закуска в хотела. Туристическа програма в центъра на Куенка. Градът е разположен върху стръмна скала, един от най-живописните старинни средновековни градове на Испания, известен с т.нар. си „Висящи къщи”, включени под защитата на ЮНЕСКО. Заминаване за Валенсия – южен град с шумни улици и светло сини куполи на многобройните си църкви, определен в една древна поговорка като „парче от рая паднало на земята”. Туристическата програма във Валенсия се състои от разглеждане на историческия център и т. нар. “Град на науката и изкуството” - известен ансамбъл на 21 в. Отпътуване за Салоу. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

12 Ден – Закуска в хотела. Свободно време в Салоу или екскурзия до Барселона (допълнително се заплаща на място): Готическият квартал – най-старата част на града, добила своя облик главно през готическия период, когато Барселона, Венеция, Генуа и са били най-важните търговски градове в Средиземно море и са притежавали огромни богатства; Катедралата „Св. Еуалия”,строителство на която е било започнато през 1298 г. на мястото на стара романска сграда от която и до наши дни са запазени няколко каменни релефа; паркът „Гюел”, построен по дизайн на младия архитект Антонио Гауди, превърнат в парк през 1923 г. с малки криволичещи алеи и платформи с превъзходен изглед към Барселона; архитектурните шедьоври на Антонио Гауди – „Каса Батийо”, „Ла Педрера” и Катедралата „Саграда Фамилия” – световно известната и оспорвана творба на твореца. Вечеря и нощувка в Салоу.

13 Ден – Закуска в хотела. Свободно време в Салоу или екскурзия до Фигерас (допълнително се заплаща на място) – родното място на Салвадор Дали с разглеждане на театъра-музей на Салвадор Дали, посветен на гения на сюрреалистичното изкуство. Вечеря и нощувка в Салоу.

14 Ден – Закуска в хотела. Свободно време в Салоу или целодневна екскурзия до Тарагона, или до увеселителния парк „Порт Авентура” (допълнително се заплаща на място). Вечеря и нощувка в Салоу.

15 Ден – Закуска в хотела. Трансфер до летището. Излитане за България. Пристигане на летище София.

Други условия по програмата

 1. Екскурзията е калкулирана при цена на билет 196 EUR с включени летищни такси на авиокомпания „CSA” към месец януари 2011 г. Посочената цена на самолетния билет е за икономична цена и важи за определен брой места. При промяна в цената на самолетния билет агенцията има право да променя цената на екскурзията в съответното направление.
 2. Туристическата програма се осъществява на руски език.
 3. Автобусните места се определят на място от екскурзовода на групата в зависимост от възрастта на туристите и от датата на заявка на екскурзията.
 4. Туристите се настаняват в 2**, 3*** или 4**** хотели и пансиони с всички удобства в стаите. Като правило хотелите са разположени в центъра на градове за посещение с изключение на транзитните нощувки. При по-натоварените дати, в случаите на национални празници, изложения, конгреси, и т.н., туристите могат да бъдат настанени в хотели, които не са разположени в центъра на града или са в околностите на посещаваните градове.
 5. Туристическа агенция която приема туристите си запазва правото да променя категорията на хотелите от 3*** на 2** в случаите на значително увеличение на цената на нощувката поради провеждането на големи обществени мероприятия, национални празници, конгреси и т.н.
 6. Приемащата агенция си запазва правото да прави разместване на програмата и нощувките по дни.

Условия за резервации и анулациии

 • При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
 • Доплащането е до минимум 45 дни преди датата на заминаване.
 • При анулиране на резервацията от деня, следващ деня на сключване на договора, до 60-я ден преди датата на заминаване – 0% неустойка от крайната цена на пътуването;
 • При анулиране на резервацията от 59 до 45 дни преди датата на заминаване се заплаща 30% неустойка от крайната цена на пътуването;
 • При анулация 44 – 30 дни преди датата на заминаване – 50% неустойка от крайната цена на пътуването;
 • При анулация 29 – 15 дни преди датата на заминаване – 75% неустойка от крайната цена на пътуването;
 • При анулация по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или неявяване – 100% от крайната цена на пътуването.

  РЕЗЕРВИРАЙ или на телефони (02) 940 11 03, 0884 241 988

Почивка в Испания - о-в Тенерифе и Барселона, юли 2019
Чартър от София или от Тенерифе - Комбинирана програма за екзотична ваканция! 6 нощувки на обогатен пълен пансион на о.Тенерифе + 1 нощувка със закуска в Барселона, самолетни билети, трансфери, включени екскурзии, водач и застраховка
Почивка в Испания - о-в Тенерифе и Барселона, септември 2019
Чартър от София или от Тенерифе - Комбинирана програма за екзотична ваканция! 8 нощувки на обогатен пълен пансион на о.Тенерифе + 1 нощувка със закуска в Барселона, самолетни билети, трансфери, включени екскурзии, водач и застраховка
Почивка на Канарските острови - о-в Тенерифе 2019
Директен чартър от София! 7 нощувки на база пълен или обогатен пълен пансион, самолетен билет за чартърен полет, трансфери с автобус и застраховка от
Почивка в Португалия - Лисабон и Алгарве, 2019
Изключителна възможност за комбинирана почивка в Португалия - Лисабон и Алгарве, с панорамна обиколка на Лисабон и Албуфейра, полупансион в два 4* хотели, включени самолетни билети с летищни такси, трансфери от и до хотелите, застраховка.
Почивка в Италия - Неапол, Соренто, Амалфи, Позитано, о.Капри и Помпей, 2019

Пролет/есен 2019 на почивка в Италия - пакетна програма на ексклузивна цена на Амалфаийското крайбрежие, полупансион, включени самолетни билети, трансфери от/до хотела и включена в пакетната цена екскурзия.

Почивка в Испания - Палма де Майорка 2019

Пакетна програма за почивка на Балеарските о-ви, Палма де Майорка, с включени 7 нощувки на all inclusive в хотел 4*, трансфери, включена екскурзия и сам. билети за директен полет Палма де Майорка - София с всички такси.

Почивка в Испания - Гандия, Валенсия 2019

На море в Испания, Коста Бланка - 7 FB със самолет! Пакетна програма за почивка в курорта Гандия, Валенсия и Коста Азаар, включени 7 нощувки с обогатен пълен пансион в хотел 4* Gandia Palace и включена допълнителна екскурзия в пакетната цена!

Почивка в Испания - Ла Манга дел Мар Менор, 2019

Пакетна програма за почивка на Ла Манга дел Мар Менор, с включени 7 нощувки, обогатен пълен пансион в хотел "Cavanna" 4* или подобен, трансфер от и до летището, включена екскурзия и сам. билет за директен полет София-Аликанте-София с всички такси.

Почивка в Испания - Коста дел Сол, Малага 2019

Пакетна програма за почивка в Коста дел Сол, включени 7 нощувки с обогатен пълен пансион в хотел 4* във Фуенхирола, трансфери, самолетен билет за директен полет с всички такси и включена екскурзия.

Почивка в Испания - Барселона, Коста Брава 2019

На море в Испания, Коста Брава - 7 FB със самолет! Обогатен пълен пансион, включени самолетни билети, трансфери и полудневна обиколна екскурзия.

Други предложения за Екскурзии в чужбина

Почивка в Испания - Бенидорм и Аликанте, 2018

На море в Испания, Коста Бланка - 7 FB със самолет! Пакетна програма за почивка в Бенидорм, Коста Бланка, включени 7 нощувки с обогатен пълен пансион в хотел 4* Gran Bali, трансфери, самолетен билет за директен полет с всички такси и включена в пакетната цена екскурзия.

Почивка на Мадейра през юни 2018
Почивка на португалския остров Мадейра, заобиколен от Атлантическия океан: 7 нощувки на ВВ в хотел 3,4 или 5* във Фуншал, с директен полет, включени лет. такси, багаж, трансфери от/до хотела и застраховка
Дубай - град приказка, град мечта 2017

Тази почвика ще ви отведе до южните брегове на Персийския залив в ОАЕ, в модерната мечта, авангардната приказка наречена Дубай! С полет на Wizz Air, 7 нощувки в хотел "Hilton Garden Inn Mall of the Еmirates" 4*, трансфери, лет. такси, застраховка и вкл. 2 екскурзии в пакетната цена!

САЩ - Ню Йорк - Ниагарски Водопад - Вашингтон - Чикаго
Комбинирана програма с посещение на Ню Йорк, Ниагарския Водопад,Вашингтон и Чикаго, включени самолетни билети с летищни такси за 6 полета по програмата, както и необходими трансфери, 7 нощувки в хотели 3* и 4*, обзорни екскурзии, застраховка и водач на български език.
Екскурзия в Швейцария и Австрия с автобус - Швейцарска приказка
Насладете се на прекрасна гледка и страхотната и непокътната природа, на това незабравимо пътешествие в сърцето на Швейцария.
Екскурзия с автобус - Париж - приказка без край през 2017
Екскурзия с автобус - Париж. Вечерна панорамна обиколка "Светлините на Париж". Посещение на Двореца Версай и Лувъра. Настаняване със закуски в хотели 2* и 3* в Хърватия, Словения, Италия, Швейцария, Франция и Австрия
Екзотична екскурзия в Испания и Мароко - Екскурзия със самолет
Екскурзия до Испания и Мароко със самолет. Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проток. Туристическа програма в Мароко и Испания. Настаняване в 3* или 4* хотели в Испания и Мароко.
Екскурзия в Испания и Мароко - Екскурзия със самолет
Екскурзия в Испания и Мароко. 14 дневна екскурзия със самолет с включени летищни такси. Закуски, вечери и настаняване в 2* или 3* хотели в Испания и Мароко
 

Календар

Януари 2019
Февруари 2019
Март 2019
Април 2019
Май 2019
Юни 2019
Юли 2019
Август 2019
Септември 2019
Октомври 2019
Ноември 2019
Декември 2019

Отзиви и мнения

Най-търсени

Топ предложения