Резервация

Цени и условия


8 нощувки

Самолет


01.01.1970

Екскурзия със самолет до ЮАР: Кейптаун, Йоханесбург и Водопада Виктория

Код на програмата: RT-2718.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати и цени:

Хотели по програмата

    Йоханесбург - хотел Park Inn Sandton**** или подобен; Виктория Фолс - хотел Kingdom Hotel***или подобен; Национален парк Крюгер– хотел Kruger Park Lodge**** или подобен; Кейптаун - хотел Park Inn Foreshore****или подобен;

Забележка: в някои от хотелите е възможно третият човек да спи на допълнително легло.


Цената включва

Самолетен билет София - Истанбул - Йоханесбург - Кейптаун - Истанбул – София;
Самолетни билети за вътрешните полети;
2 нощувки със закуски в Йоханесбург;
2 нощувки със закуски във Виктория Фолс;
2 нощувки със закуски в Национален парк „Крюгер”;
2 нощувки със закуски в Кейптаун;
8 вечери;
2 обяда;
Трансфери летище – хотел – летище;
Транспорт по описаната програма;
Екскурзоводско обслужване по описаната програма;
Водач – придружител от туроператора;
Входни такси за обектите по програмата.

Цената не включва

Такса за виза за ЮАР (подава се лично в посолството на ЮАР в София) – 65 лева на човек;
Виза за Зимбабве - поставя се на място – 30 USD за еднократна виза;
Програма "Ботсвана и природен парк "Чобе";
Упоменатите с доплащане екскурзии;
Бакшиши за местен екскурзовод и шофьор (заплащат се на място);
Медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден;
Застраховка „Отмяна на пътуване”;
Разходи от личен характер.

Допълнителни услуги (срещу доплащане)

  • Ботсвана и природен парк "Чобе" - 390 BGN;

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

ПЪРВИ ДЕН :

ПЪРВИ ДЕН – 20:20 ч. - 22:20 ч. полет София - Париж. 23:30 – полет за Йоханесбург.

2

ВТОРИ ДЕН : Панорамна обиколка на Йоханесбург - Посещение на музея посветен на Апартейда

ВТОРИ ДЕН – 10:10 ч. – пристигане в Йоханесбург. Панорамна обиколка на Йоханесбург - създаден през 1886 г. след откриването на злато в района, днес той е културен център с голямо разнообразие от културни събития и забележителности и един от най-колоритните градове в света. Посещение на музея посветен на Апартейда, където могат да се видят свидетелствата за промяната, последвала годините на апартейда от 1948 до 1990. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Вечеря в ресторант на площад „Нелсън Мандела“. Нощувка.

3

ТРЕТИ ДЕН : круиз по река Замбези с включена вечеря

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летището за кратък вътрешен полет до Зимбабве. Кацане на летище Виктория Фолс. Трансфер и настаняване в хотел в близост до водопада Виктория. Свободно време. Следобед - круиз по река Замбези с включена вечеря. Имате възможност да се насладите на един от най-красивите залези в Африка и да видите стада от диви животни, които по залез слънце отиват на водопой по бреговете на реката. Завръщане в хотела. Нощувка в района на водопада Виктория.

4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН : посещение на съседна Ботсвана и природен парк „Чобе“ с включен обяд

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободно време. Възможност за посещение на съседна Ботсвана и природен парк „Чобе“ с включен обяд (с доплащане 390 лв. на човек; с предварителна заявка и заплащане в България; организира се при минимум 10 участника). Екскурзията включва: трансфер до Касане, Ботсвана (около 90 км.), разположен на брега на река Чобе; сафари с джип в природен парк „Чобе“ за наблюдение на диви животни, обяд в лоджа и следобедно водно сафари по реката. Паркът „Чобе” е известен с огромната популация на слонове – в сухия сезон тук е най-голямата концентрация на слонове в цяла Африка. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка в района на водопада Виктория.

5

ПЕТИ ДЕН : екскурзия до водопада Виктория

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Полудневна екскурзия до водопада Виктория (ЮНЕСКО) – едно от най- красивите творения на природата. Внушителният водопад, който се намира на река Замбези между африканските държави Замбия и Зимбабве, е най-голямата водна завеса в света с впечатляващата широчина от 1708 м. Неговият откривател лекар, мисионер и изследовател Дейвид Ливингстън, изумен от грандиозните му размери и покоряващата му красота, избира да го кръсти на английската кралица Виктория. Местното население го нарича с внушителното име „димът, който гърми“. Трансфер до летището за полет до Йоханесбург в 13:30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6

ШЕСТИ ДЕН: Национален парк „Крюгер“ - посещение на Претория - Посещение на Националния паметник Фортрекер

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване заНационален парк „Крюгер“ по прочутия "Панорамен път", който минава през северните склонове на Драконовата планината и през живописната провинция Мпумаланга, по който ще можете да се насладите на прекрасни гледки и природни забележителности. По път посещение на Претория, административната столица на ЮАР. Посещение на Националния паметник Фортрекер, върху чийто 93-метров фриз е разказана историята на "Великото преселение". Пристигане в парк „Крюгер”. Настаняване в лоджа. Вечеря. Нощувка в парк „Крюгер”.

7

СЕДМИ ДЕН: целодневно сафари в Национален парк „Крюгер“

СЕДМИ ДЕН – Закуска (сух пакет). Ранно отпътуване за целодневно сафари в Национален парк „Крюгер“ - най-големият природен парк в Южна Африка, простира се на близо 19 000 км2 и е дом на повече видове едри бозайници, отколкото във всеки друг африкански резерват, вкючително и на представителите на "5-те големи" - бивол, леопард, лъв, слон и носорог. Обяд. Привечер - завръщане в лоджата. Вечеря. Нощувка в парк „Крюгер”.

8

ОСМИ ДЕН : Кейптаун - Панорамна обиколка на централната част на Кейптаун.

ОСМИ ДЕН – Закуска (сух пакет). Трансфер до летището в Йоханесбург. Полет до Кейптаун - един от най-живописните градове в света. Известен е с красивото си пристанище и близостта на невероятни природни забележителности като Тейбъл маунтин и Капския полуостров (с носовете Добра надежда и Кейп пойнт). Панорамна обиколка на централната част на Кейптаун.Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

9

ДЕВЕТИ ДЕН : екскурзия до нос Добра Надежда - Разходка с лодка до острова на тюлените.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Целодневна екскурзия до нос Добра Надежда (около 65 км). Маршрутът минава по протежение на целия полуостров от страна на Атлантическия океан и се откриват невероятни гледки. По път - посещение на малко рибарско селище в залива Хоут. Възможност за разходка из уличките с магазини и ресторанти. Разходка с лодка до острова на тюлените. Обяд в рибен ресторант. Посещение на природния резерват нос Добра Надежда (ЮНЕСКО). Свободно време за снимки. Изкачване с фуникуляр до фара на нос Кейп Пойнт, откъдето се открива впечатляваща гледка към Атлантическия океан. Завръщане в Кейптаун. Вечеря. Нощувка.

10

ДЕСЕТИ ДЕН:   - Екскурзия с кабинков лифт до Table Mountain - планината Маса - посещение на местна винарна и дегустация на вино.

ДЕСЕТИ ДЕН  Закуска. Екскурзия с кабинков лифт до Table Mountain - планината Маса, откъдето при добро време се открива панорамна гледка към красивия Кейптаун. Обиколката завършва с разходка до град Франшчук (около 100 км) - един от най-старите градове в Република Южна Африка. По път - посещение на местна винарна и дегустация на вино. Пристигане във Франшчук. Обиколка на градчето. Завръщане в Кейптаун. Трансфер до летището. 23:50 ч. – полет за Париж.

Забележка:Изкачването с кабинков лифт зависи от метеорологичните условия.

11

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН :

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – 11:15 ч. – пристигане в Париж. 15:50 ч. - 19:35 ч. - полет Париж - София.

Забележка:Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през ноември 2020. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Условия за плащане, анулации и провеждане на програмата

Забележки:

  • в някои от хотелите е възможно третият човек да спи на допълнително легло;
  • Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през ноември 2020. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Продължителност на полетите:

  • София – Париж  - 3 ч. и 00 мин;
  • Париж – Йоханесбург  - 10 ч. и 40 мин;
  • Йоханесбург - Виктория Фолс - 1 ч. и 40 мин;
  • Виктория Фолс – Йоханесбург - 1 ч. и 40 мин;
  • Йоханесбург – Кейптаун - 2 ч. и 10 мин;
  • Кейптаун – Париж - 11 ч. и 25 мин;
  • Париж – София - 2 ч. и 45 мин.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Местна Валута: Южноафрикански ранд (ZAR) ; Зимбабвийски долар (ZWL) ; Ботсуанийска пула (P).

Необходими документи:Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца, считано от датата на напускане на Южна Африка.

Изисквания виза ЮАР:

  • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца и мин. 6 празни страници, считано от датата на напускане на Южна Африка;
  • Копие от резервация за двупосочен самолетен билет;
  • 2 снимки паспортен формат 3см/4см.;
  • Попълнена визова анкета;
  • Ваучер за хотелско настаняване или копие от направена резервация за такова.
  • Извлечение от банкова сметка или кредитна карта на пътуващия задължително с подпис и печат от обслужващата банка на всяка страница. В извлечението трябва да са отразени входящите и изходящи парични потоци за последните 3 месеца. Крайното салдо трябва да е положително и да не е по-малко от 800 евро. Разпечатката следва да бъде на английски език или преведена от агенция за преводи.
  • Служебна бележка от местоработата на пътуващите. Задължително на английски език с подпис и печат на фирмата. В служебната бележка трябва да е ясно упомената заеманата от пътуващия длъжност, от кога е на този пост, каква е месечната му заплата за последното полугодие и че за датите на престоя в ЮАР той ще бъде в редовен годишен отпуск (платен или неплатен).
  • При пътуване с деца, ако пътуват само с един родител или без родители трябва да се представи нотариално заверено пълномощно на английски с разрешение за напускане на страната, заедно с акта за раждане на детето, също, преведен на английски и заверен с апостил.

Виза Зимбабве: поставя се на летище при представяне на международен паспорт с попълнен формуляр, който се получава в полета и се заплаща на място както следва – 30 $ за еднократна виза;

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания. Препоръчителна ваксина за жълта треска.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,67 лв. за щатски долар към 11.11.2020 г.При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.


Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

  от 6589 лв
8 нощувки със самолет

Резервирай сега

3445 лв

Екскурзия Шри Ланка - 11 дни

9 нощувки със самолет

Екскурзията е единадесетдневна и включва 2 нощувки в района на Дамбула, 2 нощувки в Канди, 4 нощувки на брега на Индийския океан и 1 нощувка в Коломбо в хотели четири звезди на база закуска и вечеря, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище, таксите за вход в посещаваните туристически обекти, екскурзоводска програма на български и посещение на приюта за слонове в Пинавала, пещерните храмове в Дамбула, скалната крепост в Сигирия, средновековна столица Полонарува, Канди, ботаническата градина в Пераденя, чаена плантация и ферма за костенурки. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод, със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Шри Ланка се извършват с минибус/автобус. Лети се с авиокомпания „Търкиш еърлайнс” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж 8 кг).

9 нощувки

3850 лв

Екскурзия Духовно йога пътешествие в Хималаите - 11 дни

9 нощувки със самолет

Делхи - Ришикеш - Кедарнат Екскурзията е единадесетдневна и включва  2 нощувки в Делхи в хотел 4*, 2 нощувки в Ришикеш в ашрам, 1 нощувка в Гуптакаши в хотел 4*, 2 нощувки в Кедарнат в къща за гости, 1 нощувка в Рудрапраяг в хотел 4*, 1 нощувка в Харидвар в хотел 4*, на база нощувка със закуска, обяд и вечеря, самолетен билет, трансфери летище-хотел-летище, входните такси по посещаваните обекти. Групата е с водач – придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Индия се извършват с минибус/автобус. Лети се с „Турски авиолинии” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг).

9 нощувки

6699 лв

Екскурзия Величието на Япония - октомври 2024 - 12 дни

9 нощувки със самолет

Токио – Йокохама – Камакура – Фуджи – Мацумото – Такаяма – Ширакава-го/Огимаши – Каназава – Киото – Нара – Осака Екскурзията е дванадесетдневна и включва 2 нощувки в Токио, 1 нощувка в  Кавагушико, 1 нощувка в Мацумото, 1 нощувка в Каназава, 2 нощувки в Киото и 2 нощувки в Осака в хотели 3 звезди на база закуска, 9 обяда и богата екскурзоводска програма в Токио, Камакура, Йокохама, Фуджи, Мацумото, Такаяма, Ширакава-го и Огимаши, Каназава, Киото, Нара и Осака. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Групата е с водач - придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач - екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Япония се извършват с автобус/микробус. Лети се с авиокомпания „Търкиш еърлайнс“ (с включени летищни такси, 1 чекиран багаж до 23 кг и 1 ръчен багаж до 8 кг).

9 нощувки

6699 лв

Екскурзия Величието на Япония - септември и ноември 2024 - 12 дни

9 нощувки със самолет

Токио – Йокохама – Камакура – Фуджи – Мацумото – Такаяма – Ширакава-го/Огимаши – Каназава – Киото – Нара – Осака Екскурзията е дванадесетдневна и включва 2 нощувки в Токио, 1 нощувка в  Кавагушико, 1 нощувка в Мацумото, 1 нощувка в Каназава, 2 нощувки в Киото и 2 нощувки в Осака в хотели 3 звезди на база закуска, 10 обяда и богата екскурзоводска програма в Токио, Камакура, Йокохама, Фуджи, Мацумото, Такаяма, Ширакава-го и Огимаши, Каназава, Киото, Нара и Осака. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Групата е с водач - придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач - екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Япония се извършват с автобус/микробус. Лети се с авиокомпания „Търкиш еърлайнс“ (с включени летищни такси, 1 чекиран багаж до 23 кг и 1 ръчен багаж до 8 кг).

9 нощувки

6999 лв

Екскурзия Величието на Япония с парка Ашикага - май 2024 - 12 дни

9 нощувки със самолет

Токио – Йокохама – Камакура – Фуджи – Мацумото – Такаяма – Ширакава-го/Огимачи – Каназава – Киото – Нара - Осака Екскурзията е дванадесетдневна и включва 2 нощувки в Токио, 1 нощувка в  Кавагушико, 1 нощувка в Мацумото, 1 нощувка в Каназава, 2 нощувки в Киото и 2 нощувки в Осака в хотели 3 звезди на база закуска, 9 обяда и богата екскурзоводска програма в Токио, Камакура, Йокохама, Фуджи, Мацумото, Такаяма, Ширакава-го и Огимачи, Каназава, Киото, Нара и Осака. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Групата е с водач - придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач - екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Япония се извършват с автобус/микробус. Лети се с полските авиолинии „LOT“ (с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж).

9 нощувки

6999 лв

Екскурзия Япония и Южна Корея - с Катарски авиолинии - октомври и ноември 2024 - 12 дни

9 нощувки със самолет

Екскурзията е дванадесетдневна и включва 3 нощувки в Сеул, 3 нощувки в Осака, 3 нощувки в Токио в хотели 4 звезди на база закуска, 9 обяда, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма в Сеул, Осака, Нара, Киото, Фуджи, Никко, Токио. Пакетната цена на екскурзията включва билети за полета Сеул – Осака с местна авиокомпания, билети за влака стрела Осака – Токио и таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Групата е с водач - придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач - екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Япония и Корея се извършват с автобус.

9 нощувки

7499 лв

Екскурзия Япония и Южна Корея - с Турски авиолинии - октомври 2024 - 11 дни

9 нощувки със самолет

Екскурзията е единадесетдневна и включва 2 нощувки в Сеул, 3 нощувки в Осака, 4 нощувки в Токио в хотели 4 звезди на база закуска, 9 обяда, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма в Сеул, Осака, Нара, Киото, Фуджи, Никко, Токио. Пакетната цена на екскурзията включва билети за полета Сеул – Осака с местна авиокомпания, билети за влака стрела Осака – Токио и таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Групата е с водач - придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач - екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Япония и Корея се извършват с автобус.

9 нощувки

1499 лв

Екскурзия Магията на италианските езера и езерото Лугано - 6 дни

5 нощувки със самолет

Екскурзията е шестдневна и включва 5 нощувки в околностите на Милано/Лаго ди Комо, самолетен билет София – Милано – София (с включени летищни такси, ръчен багаж (малка чанта или раница до 10 кг и дамска чанта или чанта за лаптоп) и чекиран багаж до 23 кг, богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Милано, Верчели и Новара и на най-привлекателните градчета и курорти по бреговете на Лаго ди Комо, Лаго Маджоре, Лаго ди Гарда и Лаго ди Лугано – Комо, Брунате, Тремедзо, Беладжо, Стреза, Изола Белла, Изола Мадре, Изола деи Пескатори, Сирмионе, Гарда, Бардолино, Лугано. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел категория 3 или 4 звезди. Лети се с авиокомпания „България Еър“. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

5 нощувки

1738 лв

Екскурзия Швейцарска магия с Матерхорн - 6 дни

5 нощувки със самолет

Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка със закуска в хотел в околностите на Цюрих или Люцерн, 3 нощувки със закуска в хотел в района на Женевското езеро (на френска територия), 1 нощувка със закуска в хотел в околностите на Милано, богата екскурзоводска програма в Цюрих, Люцерн, Берн, замъка Шийон, Монтрьо, Веве, Лозана, Женева, Цермат и Лугано, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см и чекиран багаж до 20 кг). Лети се с авиокомпания „България Ер“, „Уиз Еър“ или „Райън Ер“. Вътрешните трансфери в Швейцария и Италия се извършват с автобус. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди (понякога в Цюрих настаняването е в хотел 2 звезди, като стаите при всички случаи са със собствена баня WC).

5 нощувки

2155 лв

Екскурзия Париж - Мон сен Мишел - Замъци по Лоара - Лион - Торино - 8 дни

7 нощувки със самолет

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в Париж, 1 нощувка в околности на Руан или Каен, 1 нощувка в околности на Тур или Льо Ман, 1 нощувка в Монтлюсон или Клермон Феран, 1 нощувка в Лион, 1 нощувка в района на Торино или Милано и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Париж, двореца Версай, Руан, абатството Мон Сен Мишел, Шартър, замъците Шенонсо, Шеверни и Шамбор, Лион, Торино, Верчели и Новара (Верчели и Новара не са включени в програмата с дата на отпътуване 03.09.2024 г.). Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 или 2 звезди. Лети се с авиокомпания „България Ер”, като цената включва летищни такси, ръчен багаж (малка чанта или раница до 10 кг и дамска чанта или чанта за лаптоп) и чекиран багаж до 23 кг. Вътрешните трансфери във Франция и Италия се извършват с автобус.

7 нощувки