Резервация

Цени и условия


5 нощувки

Самолет


20.07.2024

Екскурзия със самолет до Белгия и Холандия

Код на програмата: RT-3786.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати:

20.07.2024 - 26.07.2024

Цени:

20.07.2024 Кат. Настаняване в хотел 3*
цена на възрастен в двойна стая 1998лв
цена на човек в индивидуална стая 2643лв
цена на трети възрастен в стая 1948лв
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1898лв
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 1928лв

Хотели по програмата

Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 звезди.


Цената включва

Самолетен билет;
Летищни такси;
1 малка чанта с размери 40х20х25 см;
1 бр. чекиран багаж до 20 кг;
3 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Брюксел или околности;
2 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в  околности на Амстердам или Утрехт;
Трансфери летище – хотел и хотел – летище;
Транспорт с лицензиран автобус по програмата;
Разглеждане на Брюксел, Утрехт, Ротердам и Амстердам с екскурзовод на български.
Водач – придружител от туроператора.

Цената не включва

Посещение на Ватерло;
Посещение на Гент и Брюж;
Билет за Райкс Музеум;
Посещение на Антверпен;
Входни такси за музеи и туристически обекти, билети за корабчета, билети за градски транспорт;
Слушалки по време на включените в цената екскурзии – събират се на място;
Градска такса (city tax) в хотелите;
Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
Застраховка „Отмяна на пътуване“;
Горивна и/или инфлационна такса, в случай че се наложи да се въведе такава;
Разходи от личен характер;

Допълнителни услуги (срещу доплащане)

  • Райкс Мюзиум - 66 BGN;
  • Екскурзия до Ватерло - 78 BGN;
  • Eкскурзия до Гент и Брюж - 99 BGN;
  • Разходка с корабче в Амстердам - 45 BGN;
  • Eкскурзия до Антверпен - 79 BGN;

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

ПЪРВИ ДЕН : Разглеждане на забележителностите на Брюксел - полудневна екскурзия до Ватерло

ПЪРВИ ДЕН – 05:45 ч. – 07:30 ч. – полет София – Шарлероа/Брюксел. Трансфер до центъра на града. Разглеждане на забележителностите на Брюксел: „Гран плас”, статуята на Малкия Жулиен, Църквата „Сен Никола”, „Плас дю Пети Саблон” и „Плас дю Гран Саблон”, Катедралата „Св. Св. Михаил и Гудула”, Кралския дворец и парка на Брюксел, галериите „Сент Юбер” (магазини и кафенета). Настаняване в хотела в Брюксел или околности. Свободно време. По желание – полудневна екскурзия до Ватерло (40 км) – историческата сцена на легендарната битка между Наполеон Бонапарт и съюзническите войски, водени от херцога на Уелингтън и пруския фелдмаршал Гебхард фон Блюхер, състояла се 18 юни 1815 г., която слага край на наполеоновата империя  (с доплащане 78 лв. на възрастен и 38 лв. за деца до 6 години и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; екскурзията включва транспорт, комбиниран билет за посещение на мемориала, панорамата, Лъвската могила и чифлика Угомонт и екскурзоводско обслужване на български език; екскурзията се провежда при минимум 25 човека). Нощувка.

2

ВТОРИ ДЕН : Екскурзия до Антверпен

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Брюксел или по желание – екскурзия до Антверпен (50 км) - вторият по големина град в Белгия и едно от най-големите европейски пристанища, център на диамантената търговия и индустрия, но и един от най-привлекателните за туристите градове в Северна Европа, градът на Рубенс и неговата школа, приютяващ една от най-големите катедрали на стария континент. Екскурзия до Антверпен (с доплащане 79 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български и не включва входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 човека). Програмата включва пешеходна разходка из историческия център на Антверпен - Катедралата, „Гран Плас”, Кметството, замъка Стен, къщата на Рубенс (посещението на къщата е по желание и таксата за вход се заплаща на място). На връщане от екскурзията – фотопауза при Атомиума. Завръщане в Брюксел. Нощувка.

3

ТРЕТИ ДЕН: екскурзия до Гент и Брюж - Гент - посещение на Брюж - Разходка с корабче по каналите

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Брюксел или по желание – екскурзия до Гент и Брюж (200 км) – два от най-атрактивните градове на Белгия (с доплащане 99 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български, билет за разходка с корабче в Брюж и не включва входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 човека). Гент е духовната столица на Фландрия, родно място на Карл V (1500 г. – 1558 г.) – един от най-великите владетели в европейската история, за когото се твърди, че едва ли е знаел всичките си титли и корони и че слънцето никога не е залязвало над владенията му. Днес Гент е оживен туристически център, второ по големина пристанище на Белгия, след Антверпен. Построен върху многобройни островчета на мястото, където р. Лис се влива в р. Шелда, градът е прорязан от множество канали и потапя посетителя в интимната поезия на своите кейове и в изключителната атмосфера на своите паметници с дълга история. Разходка из старата част на града – катедралата, часовниковата кула, кметството, моста Сен Мишел, Кея на тревите, зеленчуковия пазар, Петъчния пазар, Кея на жерава, замъка на графовете на Фландрия. Следобед – посещение на Брюж, наричан още „Северната Венеция”. Брюж е един от най-привлекателните белгийски градове, мистичен и спокоен, като че току-що излязъл от Средновековието със своите тухлени къщи, потъмнели от патината на времето, с благородните фасади на своите обществени сгради и дворци, със своите църкви с островърхи камбанарии, сгушени покрай каналите, в които кротко и величествено плуват лебеди. Разглеждане на стария град – Бегиненхоф, някогашната болница „Св. Йоан” (днес музей на Мемлинг), Площада на бъчварите („Плас де Таньор”), „Гран плас”, халите, „Плас дю Бур”, базиликата „Сен Сан”, в която се пази стъкленица с Кръвта Христова, Кметството, Зеления кей (Льо Ке Вер), Кея на броеницата (Ке дю Розер). Разходка с корабче по каналите (цената на билета за корабчето е включена в цената на екскурзията). Вечерта – завръщане в Брюксел. Нощувка.

4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Ротердам - Панорамна обиколка на града и възможност за посещение на кубичните къщи и на Еуромаст тауър. - Утрехт - разходка с корабче по каналите

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване заРотердам (150 км). Панорамна обиколка на града и възможност за посещение на кубичните къщи и на Еуромаст тауър.Отпътуване за Амстердам (80 км). Отпътуване заУтрехт (60 км) - един от най-старите градове в Холандия, основан от римляните, а днес е четвъртият по големина град в страната. Утрехт е вековен религиозен център на Ниските земи и приютява един от най-старите университети в Северна Европа, който днес е най-големият в Холандия. Градът е и традиционен артистичен център, а през XVII век, подобно на Амстердам, се сдобива с канали, по които накацват живописни къщи с тесни фасади и островърхи покриви, толкова характерни за холандския градски пейзаж. Изключително романтично е да се разходи човек по живописните улички – кейове на стария град, по мостчетата, отрупани с цветя, и да помаха на своите събратя туристи от корабчетата, които кръстосват каналите. Разглеждане на старата част на Утрехт – Удеграхт (стария канал), площадчето „Висмаркт”, Домторен (камбанарията на старата катедрала), пл. „Домплейн”, катедралата. Възможност за разходка с корабче по каналите (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията). Вечерта пристигане в хотел в околности на Утрехт или Амстердам. Настаняване. Нощувка.

5

ПЕТИ ДЕН: Разглеждане на Амстердам - разходка с корабче по каналите - Посещение на фабрика за диаманти

ПЕТИ ДЕН – Закуска.Разглеждане на Амстердам:централния площад „Дам”, Кралския дворец, Новата църква, Националния паметник на Освобождението, квартала „Йордан”, Бегиненхоф, цветния пазар, площад „Рембранд”. По желание - разходка с корабче по каналитес доплащане 45 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България (провежда при минимум 20 участника, цената включва билет за едночасов круиз по каналите на Амстердам до устието на р. Амстел). Посещение на фабрика за диаманти. Свободно време. Нощувка.

6

ШЕСТИ ДЕН: посещение на Райкс Музеум - Цена за Райкс Музеум

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободно време в Амстердам с възможност за разходки из града или за посещение на Райкс Музеум. Тъй като в музея обикновено опашките са големи, предлагаме предварителна резервация и закупуване на билета за влизане в определен час. Цена за Райкс Музеум: 66 лв. за възрастни и 10 лв. за деца до 17 г. Тази цена включва цената на билета за вход, която е 22,50 евро и такса резервация. За точния час на резервацията можем да Ви информираме 15 дни преди датата на отпътуването. При покачване цената на билета за музея, туроператорът си запазва правото да коригира цената на тази услуга. Около 14.30 ч. - трансфер до летище Брюксел-Завентем (200 км). 20:30 ч. - 23:55 ч. - полет Брюксел – София.

Условия за плащане, анулации и провеждане на програмата

Забележка:Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през декември 2023. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача разписание.

Възможно е през 2024 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

Здравни изисквания:няма специални здравни изисквания.

Условия по договора

Условия за плащане:Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на самолетните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

  • ако прекратяването е до 18:00 ч. на втория работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 65 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 18:00 ч. на втория работен ден след сключването на настоящия Договор до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 65 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е 20 или по-малко дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Медицинската застраховкакъм туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.


Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

  1998лв
5 нощувки със самолет

Резервирай сега

Екскурзии в чужбина - гарантирани групи

1499 лв

Екскурзия Магията на италианските езера и езерото Лугано - 6 дни

5 нощувки със самолет

Екскурзията е шестдневна и включва 5 нощувки в околностите на Милано/Лаго ди Комо, самолетен билет София – Милано – София (с включени летищни такси, ръчен багаж (малка чанта или раница до 10 кг и дамска чанта или чанта за лаптоп) и чекиран багаж до 23 кг, богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Милано, Верчели и Новара и на най-привлекателните градчета и курорти по бреговете на Лаго ди Комо, Лаго Маджоре, Лаго ди Гарда и Лаго ди Лугано – Комо, Брунате, Тремедзо, Беладжо, Стреза, Изола Белла, Изола Мадре, Изола деи Пескатори, Сирмионе, Гарда, Бардолино, Лугано. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел категория 3 или 4 звезди. Лети се с авиокомпания „България Еър“. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

5 нощувки

1891 лв

Екскурзия Ница - Венеция - Флоренция - 7 дни

6 нощувки със самолет

Екскурзията включва 2 нощувки в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо), 2 нощувки в Ница, 1 нощувка в Монтекатини Терме, 1 нощувка във Флоренция и разглеждане с екскурзовод на български забележителностите на Венеция, Монако и Монте Карло, Ница, Кан, Флоренция. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Лети се директно София – Тревизо/Болоня - София с „Райанеър“ или Уизеър“ или с прекачване с „България Ер” и „ИТА“ през Рим или Милано, с „Луфтханза” през Франкфурт или Мюнхен, с австрийските авиолинии през Виена или със сръбските авиолинии и „ИТА“ през Белград. В цената са включени самолетния билет, летищни такси, ръчен багаж до 10 кг с размери 40х20х25 см и  чекиран багаж до 20 кг. Вътрешните трансфери в Италия и Франция се извършват с автобус.

6 нощувки

2155 лв

Екскурзия Париж - Мон сен Мишел - Замъци по Лоара - Лион - Торино - 8 дни

7 нощувки със самолет

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в Париж, 1 нощувка в околности на Руан или Каен, 1 нощувка в околности на Тур или Льо Ман, 1 нощувка в Монтлюсон или Клермон Феран, 1 нощувка в Лион, 1 нощувка в района на Торино или Милано и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Париж, двореца Версай, Руан, абатството Мон Сен Мишел, Шартър, замъците Шенонсо, Шеверни и Шамбор, Лион, Торино, Верчели и Новара (Верчели и Новара не са включени в програмата с дата на отпътуване 03.09.2024 г.). Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 или 2 звезди. Лети се с авиокомпания „България Ер”, като цената включва летищни такси, ръчен багаж (малка чанта или раница до 10 кг и дамска чанта или чанта за лаптоп) и чекиран багаж до 23 кг. Вътрешните трансфери във Франция и Италия се извършват с автобус.

7 нощувки

2260 лв

Екскурзия Класическа Италия - 8 дни

7 нощувки със самолет

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо), 3 нощувки в Рим, 1 нощувка в района на Монтекатини Терме и 1 нощувка във Флоренция, разглеждане с екскурзовод на български забележителностите на Венеция, Сан Марино (или Верона), Рим, Тиволи, Флоренция и Пиза. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. На отиване София – Венеция се лети с „Райанеър“ директно до Тревизо, а на връщане се лети или от Флоренция с прекачване (с „България Ер” и „ИТА“ през Рим, или с „Луфтханза”/“Аустриан еърлайнз“ през Франкфурт, Мюнхен или Виена, или със сръбските авиолинии и „ИТА“ през Белград), или от Болоня директно с „Райанеър“ или Уизеър“. В цената са включени самолетния билет, летищни такси, ръчен багаж до 10 кг с размери 40х20х25 см и  чекиран багаж до 20 кг. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

7 нощувки