Резервация

Цени и условия


12 нощувки

Самолет


01.01.1970

Екскурзия със самолет до Перу : Лима, Куско и Мачу Пикчу

Код на програмата: RT-1211.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати:

04.11.2021 - 19.11.2021

Цени:

04.11.2021 Кат. Настан. в хотел 3 или 4 звезди
цена на възрастен в двойна стая 6863лв
цена на човек в индивидуална стая 7731лв
цена на трети възрастен в стая 6813лв
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 6463лв
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 6563лв

Хотели по програмата


    Лима:хотел Arawi Miraflores Express Hotel 3*;
    Ика:хотел Las Dunas Hotel & Resort 4*;
    Арекипа: хотел San Agustin Posada Del Monasterio 3*;
    Чивай:хотел El Refugio Colca 4*;
    Пуно:хотел Jose Antonio Puno Hotel 4*;
    Куско:хотел Xima Cusco 4*;
    Агуас Калиентес (Мачу Пикчу): хотел Ferre Machu Picchu 3*;

Цената включва

Самолетни билети София-Мадрид-София;
Самолетни билети Мадрид-Лима-Мадрид;
Самолетни билети за вътрешни полети Лима-Арекипа и Куско-Лима;
Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг;
Трансфери летище – хотел – летище;
2 нощувки в хотел 3* в Лима;
1 нощувка в хотел 4* в Ика;
2 нощувки в хотел 3* Арекипа;
1 нощувка в хотел 4* в Чивай;
2 нощувки в хотел 4* в Пуно;
3 нощувки в хотел 4* в Куско;
1 нощувка в хотел 3* в Агуас Калиентес (Мачу Пикчу);
13 закуски, 6 обяда, 1 вечеря;
Полет над линиите в пустинята Наска;
Описаната туристическа програма;
Водач – придружител от туроператора;
Входни такси за посещаваните туристически обекти по програмата;
Билет за влак Vistadome Олантайтамбо – Агуас Калиентес (Мачу Пикчу) и Агуас Калиентес (Мачу Пикчу) - Куско;
Транспорт по програмата с индивидуален за групата микробус/автобус;

Цената не включва

Специално упоменатите услуги с доплащане;
Билети за метро и друг обществен транспорт;
Такси за музеи извън тези в програмата;
Напитки по време на храненията;
Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5-6 USD на турист на ден (задължителни и се заплащат се на място от туристите);
Медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден;
Застраховка „Отмяна на пътуване”;
Разходи от личен характер.

Допълнителни услуги (срещу доплащане)

  • Тур с бъги из пустинята - 99 BGN;
  • Посещение на Магическите фонтани - 57 BGN;

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

ПЪРВИ ДЕН –:

ПЪРВИ ДЕН – 07:10 – 09:45 ч. – полет София – Мадрид. 23:55 ч. – полет за Лима. Нощен полет.

2

ВТОРИ ДЕН –: Полудневна обиколка на Лима

ВТОРИ ДЕН – 05:30 ч. – пристигане в Лима. Трансфер до хотела. Ранно настаняване. Закуска. Свободно време за освежаване. Полудневна обиколка на Лима– разглеждане на съвременната и колониалната част на града. Обиколката включва кварталите „Мирафлорес” и „Сан Исидро”, „уака” - свещенното за инките място, централния площад „Пласа де Армас” с великолепните заобикалящи го колониални сгради, манастира „Санто Доминго”. Завръщане в хотела. Нощувка в Лима.

3

ТРЕТИ ДЕН –: Отпътуване с моторна лодка за островите Байестас - известния геоглиф „Канделабро” - тур с бъги из пустинята

ТРЕТИ ДЕН – Закуска (сух пакет). Ранно отпътуване за гр. Паракас (260 км). Пътят на юг минава покрай тихоокеанското крайбрежие, където се редуват пустинни пейзажи и оазиси. Отпътуване с моторна лодка за островите Байестас, част от Националния резерват Паракас – най-големия природен резерват на перуанското крайбрежие. По пътя ще видите известния геоглиф „Канделабро”, който според легендата бил създаден от моряците, за да им известява, че наближават брега. На островите ще имате възможност да наблюдавате пеликани, корморани, морски лъвове, перуански пингвини и др.морски птици. Отпътуване за оазисът Уакачина (75 км). Възможност за тур с бъги из пустинята (с доплащане 99 лв. на човек; заявява се и се заплаща в България, а не на място; провежда се при група от минимум 10 участника; препоръчват се удобни дрехи, затворени обувки, слънцезащитен лосион, вода, шапка, слънчеви очила; не се препоръчва на страдащи от сърдечни заболявания, както и на възрастни хора или бременни жени). Трансфер до гр. Ика (7 км). Настаняване в хотела. Нощувка.

4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – : полет над световноизвестните линии в пустинята Наска

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летището в гр. Ика за полет над световноизвестните линии в пустинята Наска (ЮНЕСКО). Това са древни геоглифи на повече от 2000 год., разпръснати из пустинното поле на Наска и представляват стилизирани образи на животни или растения. По-известните от тях са „паяка”, „маймуната”, „колибрито”, „кондорът” и др. Отпътуване за Лима (300 км). Трансфер до летището за полет до Арекипа - вторият по големина град в Перу. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

5

ПЕТИ ДЕН –: Разглеждане забележителностите на Арекипа

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане забележителностите на Арекипа– кварталите „Кармен Алто” и „Янахуара”, откъдето се откриват панорамни гледки към вулканите Мисти, Пикчу Пикчу и Чачани. Посещение на манастира „Санта Каталина”- впечатляващ религиозен комплекс, който е бил затворен за посетители близо 400 г. Неговите криволичещи улички, площади и живописни градини напомнят за древните квартали на Севиля и Гранада. Обиколката продължава с посещение на историческия център (ЮНЕСКО) с главния площад и катедралата. Завръщане в хотела. Нощувка.

6

ШЕСТИ ДЕН –: Национален резерват Пампа Каняуас - възможност за къпане в термален извор

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Национален резерват Пампа Каняуас (87 км), където могат да се видят множество викуни. Кратки фотопаузи в Патауаси и Покрапампа. Продължаване към град Чивай (80 км), разположен високо в Андите на 3635 м.н.в. Обяд. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време и възможност за къпане в термален изворв хотела. Нощувка.

7

СЕДМИ ДЕН –: каньона Колка

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за „Круз дел Кондор” (40 км) – наблюдателна площадка, от която се открива прекрасна гледка към каньона Колка, един от най-дълбоките в света. При ясно време могат да се наблюдават полетите на величествените кондори, символ на Перу. Кратка спирка в град Мака и разглеждане на църквата и местния пазар. Обяд. Отпътуване за Пуно. Настанване в хотела. Нощувка.

8

ОСМИ ДЕН –: Целодневна екскурзия по езерото Титикака - остров Такиле - Урос

ОСМИ ДЕН – Закуска. Целодневна екскурзия по езерото Титикака– най-високо разположеното плавателно езеро в света. Отпътуване с лодка до остров Такилеи среща с местни жители, облечени в пъстроцветни костюми, които ще демонстрират своите древни традиции и обичаи. Възможност за участие в демонстрация по тъкане. Обяд, включващ местни ястия. Отпътуване за Урос - група острови от плаваща тръстика, дом на местното племе уру. Завръщане в хотела. Нощувка в Пуно.

9

ДЕВЕТИ ДЕН –: разглеждане на Ракчи - Андауайлияс

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Куско (380 км). По пътя – спирка в прохода Ла Рая. Обяд в местен ресторант. Продължаване към Куско. По пътя – разглеждане на Ракчи - археологически комплекс от епохата на инките, чиято главна забележителност е храмът на бог Виракочи. Отпътуване за Андауайлияс и посещение на църквата „Сан Педро”. Пристигане в хотела в Куско. Нощувка.

10

ДЕСЕТИ ДЕН –: Разглеждане забележителностите на Куско

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане забележителностите на Куско (ЮНЕСКО), известен като град на инките. Посещение на: пазара „Сан Педро”; храма Кориканча – най-важния храм на инките, посветен на бога на слънцето; крепостта Саксайуаман – впечатляващ пример за военната архителктура на инките; археологическия паметник Кенко, където са се извършвали важни за инките церемонии; пл. „Пласа де Армас” и катедралата на Куско. Завръщане в хотела. Нощувка.

11

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН –: Свещената долина на инките - крепостта Олантайтамбо - Отпътуване за Агуас Калиентес с туристически панорамен влак Vistadome

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Свещената долина на инкитеи гр. Писак (35 км). Посещение на древните руини над р. Вилканота и местния пазар. Обяд в местен ресторант в Урубамба. Продължаване към крепостта Олантайтамбо - военен, религиозен и земеделски център на инките, разположена на върха на планината. Разходка из живописните улички на едноименното градче, запазило облика си от времето на инките. Трансфер до гарата. Отпътуване за Агуас Калиентес с туристически панорамен влак Vistadome. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

12

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН –: Мачу Пикчу - Отпътуване с туристически панорамен влак Vistadome за Куско

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до Мачу Пикчу (ЮНЕСКО), разположен на 2430 м н.в. Ексурзоводска програма, по време на която туристите ще могат да разгледат уникалната архителктура на „Изгубеният град на инките“. Завръщане в Агуас Калиентес. Обяд в местен ресторант. Отпътуване с туристически панорамен влак Vistadome за Куско. Пристигане и настаняване в хотела. Нощувка.

13

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН –: посещение на Магическите фонтани

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН – Трансфер до летището за полет Куско – Лима. Пристигане в Лима. Трансфер до хотела. Вечерта – възможност за посещение на Магическите фонтани (с доплащане 57 лв. на човек и включва трансфер от/до хотела и входна такса; заявява се и се заплаща в България, а не на място; провежда се при група от минимум 10 участника). Това е най-големият в света комплекс от фонтани, вписан в Книгата на рекордите на Гинес. Състои се от 13 интерактивни фонтана с много светлини и музика. Нощувка.

14

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН –:

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летището за полет Лима – Мадрид в 11:40 ч.

15

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН –:

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН – 05:10 ч. - кацане в Мадрид. 10:45 ч. – 15:10 ч. - полет Мадрид – София.

Забележка:Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през декември 2020. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Условия за плащане, анулации и провеждане на програмата

Продължителност на полетите:

  • София – Мадрид около 3 ч. 35 мин.;
  • Мадрид – Лима около 12 ч.;
  • Лима – Арекипа около 1 ч. 30 мин.;
  • Куско – Лима около 1 ч. 30 мин.;
  • Лима – Мадрид около 11 ч. 45 мин.;
  • Мадрид – София около 3 ч.15 мин.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

ВАЖНО: Екскурзията не е подходяща за лица над 70 год. и такива с ограничена подвижност. Тъй като някои от обектите, посещавани по тази програма, се намират на голяма надморска височина, при записване е необходимо да представите бележка от личния лекар, че не страдате от болести на дихателната и сърдечно-съдовата система. Последователността на посещаваните градове в програмата е структурирана така че има постепенна аклиматизация, с цел да се избегне разката смяна в надморскта височина

Местна валута:Перуански нов сол

Електричество: 220 V – не е необходим е адаптер за ползването на български ел.уреди в страната.

Информация и необходими документи за пътуване: Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Перу при безвизов режим за престой до 90 календарни дни. Паспортът трябва да бъде валиден не по-малко от 6 (шест) месеца от последния ден на планираното пребиваване в страната.

Здравни изисквания: Няма специални здравни изисквания за районите посещавани по тази програма. Екскурзията не е подходяща за лица над 70 г. и такива с ограничена подвижност.

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,60 лв. за щатски долар към 01.12.2020 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.


Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

  от 6863 лв
12 нощувки със самолет

Резервирай сега

3445 лв

Екскурзия Шри Ланка - 11 дни

9 нощувки със самолет

Екскурзията е единадесетдневна и включва 2 нощувки в района на Дамбула, 2 нощувки в Канди, 4 нощувки на брега на Индийския океан и 1 нощувка в Коломбо в хотели четири звезди на база закуска и вечеря, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище, таксите за вход в посещаваните туристически обекти, екскурзоводска програма на български и посещение на приюта за слонове в Пинавала, пещерните храмове в Дамбула, скалната крепост в Сигирия, средновековна столица Полонарува, Канди, ботаническата градина в Пераденя, чаена плантация и ферма за костенурки. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод, със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Шри Ланка се извършват с минибус/автобус. Лети се с авиокомпания „Търкиш еърлайнс” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж 8 кг).

9 нощувки

3850 лв

Екскурзия Духовно йога пътешествие в Хималаите - 11 дни

9 нощувки със самолет

Делхи - Ришикеш - Кедарнат Екскурзията е единадесетдневна и включва  2 нощувки в Делхи в хотел 4*, 2 нощувки в Ришикеш в ашрам, 1 нощувка в Гуптакаши в хотел 4*, 2 нощувки в Кедарнат в къща за гости, 1 нощувка в Рудрапраяг в хотел 4*, 1 нощувка в Харидвар в хотел 4*, на база нощувка със закуска, обяд и вечеря, самолетен билет, трансфери летище-хотел-летище, входните такси по посещаваните обекти. Групата е с водач – придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Индия се извършват с минибус/автобус. Лети се с „Турски авиолинии” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг).

9 нощувки

6699 лв

Екскурзия Величието на Япония - октомври 2024 - 12 дни

9 нощувки със самолет

Токио – Йокохама – Камакура – Фуджи – Мацумото – Такаяма – Ширакава-го/Огимаши – Каназава – Киото – Нара – Осака Екскурзията е дванадесетдневна и включва 2 нощувки в Токио, 1 нощувка в  Кавагушико, 1 нощувка в Мацумото, 1 нощувка в Каназава, 2 нощувки в Киото и 2 нощувки в Осака в хотели 3 звезди на база закуска, 9 обяда и богата екскурзоводска програма в Токио, Камакура, Йокохама, Фуджи, Мацумото, Такаяма, Ширакава-го и Огимаши, Каназава, Киото, Нара и Осака. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Групата е с водач - придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач - екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Япония се извършват с автобус/микробус. Лети се с авиокомпания „Търкиш еърлайнс“ (с включени летищни такси, 1 чекиран багаж до 23 кг и 1 ръчен багаж до 8 кг).

9 нощувки

6699 лв

Екскурзия Величието на Япония - септември и ноември 2024 - 12 дни

9 нощувки със самолет

Токио – Йокохама – Камакура – Фуджи – Мацумото – Такаяма – Ширакава-го/Огимаши – Каназава – Киото – Нара – Осака Екскурзията е дванадесетдневна и включва 2 нощувки в Токио, 1 нощувка в  Кавагушико, 1 нощувка в Мацумото, 1 нощувка в Каназава, 2 нощувки в Киото и 2 нощувки в Осака в хотели 3 звезди на база закуска, 10 обяда и богата екскурзоводска програма в Токио, Камакура, Йокохама, Фуджи, Мацумото, Такаяма, Ширакава-го и Огимаши, Каназава, Киото, Нара и Осака. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Групата е с водач - придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач - екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Япония се извършват с автобус/микробус. Лети се с авиокомпания „Търкиш еърлайнс“ (с включени летищни такси, 1 чекиран багаж до 23 кг и 1 ръчен багаж до 8 кг).

9 нощувки

6999 лв

Екскурзия Величието на Япония с парка Ашикага - май 2024 - 12 дни

9 нощувки със самолет

Токио – Йокохама – Камакура – Фуджи – Мацумото – Такаяма – Ширакава-го/Огимачи – Каназава – Киото – Нара - Осака Екскурзията е дванадесетдневна и включва 2 нощувки в Токио, 1 нощувка в  Кавагушико, 1 нощувка в Мацумото, 1 нощувка в Каназава, 2 нощувки в Киото и 2 нощувки в Осака в хотели 3 звезди на база закуска, 9 обяда и богата екскурзоводска програма в Токио, Камакура, Йокохама, Фуджи, Мацумото, Такаяма, Ширакава-го и Огимачи, Каназава, Киото, Нара и Осака. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Групата е с водач - придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач - екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Япония се извършват с автобус/микробус. Лети се с полските авиолинии „LOT“ (с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж).

9 нощувки

6999 лв

Екскурзия Япония и Южна Корея - с Катарски авиолинии - октомври и ноември 2024 - 12 дни

9 нощувки със самолет

Екскурзията е дванадесетдневна и включва 3 нощувки в Сеул, 3 нощувки в Осака, 3 нощувки в Токио в хотели 4 звезди на база закуска, 9 обяда, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма в Сеул, Осака, Нара, Киото, Фуджи, Никко, Токио. Пакетната цена на екскурзията включва билети за полета Сеул – Осака с местна авиокомпания, билети за влака стрела Осака – Токио и таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Групата е с водач - придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач - екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Япония и Корея се извършват с автобус.

9 нощувки

7499 лв

Екскурзия Япония и Южна Корея - с Турски авиолинии - октомври 2024 - 11 дни

9 нощувки със самолет

Екскурзията е единадесетдневна и включва 2 нощувки в Сеул, 3 нощувки в Осака, 4 нощувки в Токио в хотели 4 звезди на база закуска, 9 обяда, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма в Сеул, Осака, Нара, Киото, Фуджи, Никко, Токио. Пакетната цена на екскурзията включва билети за полета Сеул – Осака с местна авиокомпания, билети за влака стрела Осака – Токио и таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Групата е с водач - придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач - екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Япония и Корея се извършват с автобус.

9 нощувки

1499 лв

Екскурзия Магията на италианските езера и езерото Лугано - 6 дни

5 нощувки със самолет

Екскурзията е шестдневна и включва 5 нощувки в околностите на Милано/Лаго ди Комо, самолетен билет София – Милано – София (с включени летищни такси, ръчен багаж (малка чанта или раница до 10 кг и дамска чанта или чанта за лаптоп) и чекиран багаж до 23 кг, богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Милано, Верчели и Новара и на най-привлекателните градчета и курорти по бреговете на Лаго ди Комо, Лаго Маджоре, Лаго ди Гарда и Лаго ди Лугано – Комо, Брунате, Тремедзо, Беладжо, Стреза, Изола Белла, Изола Мадре, Изола деи Пескатори, Сирмионе, Гарда, Бардолино, Лугано. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел категория 3 или 4 звезди. Лети се с авиокомпания „България Еър“. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

5 нощувки

1738 лв

Екскурзия Швейцарска магия с Матерхорн - 6 дни

5 нощувки със самолет

Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка със закуска в хотел в околностите на Цюрих или Люцерн, 3 нощувки със закуска в хотел в района на Женевското езеро (на френска територия), 1 нощувка със закуска в хотел в околностите на Милано, богата екскурзоводска програма в Цюрих, Люцерн, Берн, замъка Шийон, Монтрьо, Веве, Лозана, Женева, Цермат и Лугано, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см и чекиран багаж до 20 кг). Лети се с авиокомпания „България Ер“, „Уиз Еър“ или „Райън Ер“. Вътрешните трансфери в Швейцария и Италия се извършват с автобус. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди (понякога в Цюрих настаняването е в хотел 2 звезди, като стаите при всички случаи са със собствена баня WC).

5 нощувки

2155 лв

Екскурзия Париж - Мон сен Мишел - Замъци по Лоара - Лион - Торино - 8 дни

7 нощувки със самолет

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в Париж, 1 нощувка в околности на Руан или Каен, 1 нощувка в околности на Тур или Льо Ман, 1 нощувка в Монтлюсон или Клермон Феран, 1 нощувка в Лион, 1 нощувка в района на Торино или Милано и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Париж, двореца Версай, Руан, абатството Мон Сен Мишел, Шартър, замъците Шенонсо, Шеверни и Шамбор, Лион, Торино, Верчели и Новара (Верчели и Новара не са включени в програмата с дата на отпътуване 03.09.2024 г.). Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 или 2 звезди. Лети се с авиокомпания „България Ер”, като цената включва летищни такси, ръчен багаж (малка чанта или раница до 10 кг и дамска чанта или чанта за лаптоп) и чекиран багаж до 23 кг. Вътрешните трансфери във Франция и Италия се извършват с автобус.

7 нощувки